Dlažba Defile, hnědá, tm. béžová. Jak se udržuje?

Chtěla jsem požádat všechny, kdo již dlažbu mají, zda by mi napsali, jak se udržuje, jak je na ní vidět nepořádek.... Chtěla bych ji do zádveř, chodby, kuchyně a jídelny. Všem předem díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, mám defilé tm. béžovou a jsem s ní spokojená, mám ji na chodbách a v pohodě ji vysaji a vytřu jednou týdně... :-D
Odpovědět
mám ji taky v koupelně, ale ještě nebydlíme, takže nevím ;-)
Odpovědět
Ahoj, tak nemám tmavou ani tmavě béžovou, ale tu světlou krémovou - v koupelnách, předsíni a kuchyni a už bydlíme dva měsíce a i když se mi Defilé stále moc líbí, tak bych docela vraždila :-D:-D:-D:-D Nejde ani tak o barvu, jako o úpravu... drážky, rýhování nebo jak to popsat, jsou opravdu na zabití. Všechen prach se usadí v nich, takže když se vytírá, musí se samozřejmě po směru drážek. V mnoha případech to ale prostě nejde, navíc to ve většině případů nejde mopem, nebo hadrem na koštěti, prostě se musí na kolena, aby se všechen ten bordýlek zašláplý v drážce opravdu vydrhnul... každá kapka vody, kterou člověk přejde třeba jen bosou nohou nebo pantoflí, tak se zašpiní ta kapka, rozmázne se a vše je vidět, stejně tak když kapku přejede člověk třeba koštětem, když chce zamést...špatně se vymývá... A podotýkám, že nejsme žádní čuníci :-) a děti ještě nemáme, s nimi to bude ještě zábavnější, počítám :-) Jedno z řešení co teď praktikujeme je vysát a pak vytřít, jenže není to tedy moc úspora času, jak jsem si dlažbu představovala...:-p Ale jak říkám, těžko bych vybírala jinou, tahle se mi prostě líbí moc! tak šťastný výběr:-)
Odpovědět
@scared pro mě je právě jeden z důvodů, proč nechci světlou dlažbu - děti. Zatim máme jen jedno, ale i to udělá pěknej čurbajz, i když nechtěně ;-). Pevně doufám, že na té tmavé to tak vidět nebude, kdyžtak si pak budu holt třískat hlavu, ale nic jinýho mi nezbyde :-D. Včera jsem nad tim koumala a asi uděláme převážně tu hnědou a sem tam tam bude ta tm. béžová
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka já mám i tu světlou v kuchyni a tam se pořádek udělá, to je jasné, ale vysaji ji ručním vysavačem a to zabere 2 minuty...navíc to co tady popisuje scared podle mého není vůbec pravda, to by musel být ten barák průchozí a chodit tu i v nepřezutých botech, já jsem s tou světle hnědou moc spokojená i s její údržbou... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme teď koupenou tu světlou Defile dlažbu do zádveří a chodeb, Už ji máme položenou v technické místnosti, vypadá krásně. Snad to s tou údržbou nebude tak hrozné, docela se bojím :-N
Odpovědět
Zrovna nedavno som si v duchu dakovala ze sme do spodnej kupelne dali na podlahu svetlejsie hnede Defile. Tato kupelna je daleko viac vyuzivana a na podlahe to nie je vobec vidno !!!!! V hornej kupelni mame Coral , podlaha je svetla kremova a dlho krasna nevydrzi, kazde smietko, kazdy vlasok, kazda kvapka vody.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Chtěla bych po čase obnovit toto téma v naději, že zde přibylo položených dlažeb a obkladů Defilé. Uvažuji o něm do obou koupelen jako obklad i dlažbu...do menší ten béžový, do větší kombinaci bílé se světlejší hnědou. Dost mě vyděsil jeden zdejší příspěvek o velmi náročné údržbě. Přibyly zde nové zkušenosti? podělte se prosím o ně. fakt se to tak hrozně myje...špína se zažírá?
Odpovědět
@kirik máme Defile bílou a je to trošku háklivé :-| . Vypadá překrásně, ale čistit to ... nic moc. Máme ji položenou v domě a je na tom příšerně vidět cokoliv - zejména tmavé vlasy. Vysávám obden, podlahu umývám dvakrát týdně. Na víc nemám kvůli prostoru, kde ji máme, sil :)))).
Odpovědět
Profilova fotka
máme sv. hnědou Defilé na chodbách , ta je skvělá...tu béžovou mám v kuchyni a na ní je opravdu vidět všechno ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lollia A vy ji máte jako obklad na stěnách nebo na zemi jako dlažbu?
Odpovědět
@kirik Máme ji jako dlažbu na zemi ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lollia No tak to věřím...nic pro naše dvě děti a maxipsa. Uvažuji o něm do koupelen, tak snad bych tam pořádek udržela...je to malý prostor, ferkventovaná určitě nebude tak jako kuchyň nebo chodba.
Odpovědět
@kirik na podlahu bych na ni byla opatrná. Stačí troška rozlité vody, někdo do toho ťápne a je to vidět ;-) . Mě naštěstí baví uklízet podlahu, ale např. zádveří je fakt masakr, měli jsme si tam dát hnědou |-| . Už aby bylo léto :-N :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@lollia Závidím ti nadšení z uklízení...tím já rozhodně neoplývám ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahoj Holky, chci obnovit téma. Vymýšlíme do koupelny obklady a vybrali jsme si Defilé. Zvažujeme jakou podlahu. Nevíme zda tu béžovou nebo takovou žíhaně středně hnědou. co radíte nebo máte? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eatygrenee My máme hnědou mrkni ke mě do alba :) defile je moc hezké,ale je fakt,že na údržbu trochu horší,když mi na zem kápne voda,tak to tam zůstane a je to vidět,ale mě to neva vemu hadr a vytřu máme malou kopelničku,ale nemím si to přectavit někde v kuchyni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nám se právě obkládá defile v obou koupelnách, na konci týdne by to mělo být hotovo,tak dám fotky. Na zem máme středně hnědou. A kápnutí vody na dlažbu neřeším, na bytě jsme měli 2 druhy dlažby a šlo to vidět na obou. V nynějším prozatimním bydlení též.
Odpovědět
Profilova fotka
doliceksamicek: krásná :) už s ena ni těším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
renattta: jakou středně hnědou máte na zem? taková ta béžová nebo at žíhaná středně hnědá? mám vzorníček a tam je taková ta bílá, pak béžová, pak středně žíhaná hnědá a nejtmavší hnedá... děkuji za rady ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme středně hnědou na zemi, tu bílou (světlou smetanovou) na stěnách jako obklad. Viz má albíčka. Co se týká údržby - ta středně hnědá - praktická, teď jsem kvůli vleklé nemoci vytírala po 3 týdnech a teprve jsem viděla nečistoty. Je fakt, že ji vysáváme, tak jak vysáváme zbytek domu. Ale nejdou vidět vlasy a drobné nečistoty. U nás je problém okno, které je naproti dveřím a hází odlesky světla a tudíž je tam vidno zase něco jiného. Co se týká Defile - pozor na zklamání - v koupel. studiích nasvíceno, tudíž se všude lesknou ty třpytky, v reálu má š v koupelně asi 1až 2 světla. A další věc - bohužel nejsou schopni dodržet přesný odstín, co vidíš ve studiu, každá výroba má odchylku. S čímž jsme tedy bojovali hodně !!!!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@eatygrenee ahojky, na zemi je žíhaná středně hnědá 30x60, zítra nafotím
Odpovědět
Profilova fotka
ale teda obkladači nadávali, to bylo sprostých slov :DD, za ty peníze,žádná extra kvalita
Odpovědět
Profilova fotka
renattta : tak jo, budu se těšit na fotky. http://www.rako.cz/produkty/defile-/v... Které číslo tedy v koupelně máte?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, jsem moc ráda, že je diskuze obnovena, taky jsem se zamilovala do Defilé doslova na první pohled :-) Koupelnu začínáme dělat cca do měsíce a také pořád dumám, jak to sladit. Původně jsem zamýšlela dát kombinaci všech tří barev, tj. bílá, světle hnědá a tm. hnědá, z proužku jsem byla také unesená, ale poté, co jsem viděla vizualizaci koupelny v kombinaci sv. hnědá plus bílá, tak toto zatím vede. Vizualizaci má v albu uživatelka veravera, je to prostě nádhera, jednoduché a krásné. Renatta, také se těším na foto ;-)
Odpovědět
my máme taky kombinaci světle hnědá, bílá a bílá mozaika v pondělí začínáme obkládat tak dodám foto.
Odpovědět
@renattta Jak jsi spokojená s úklidem té středně hnědé?
Odpovědět
Souhlasím s @nnora, že barva se dost liší. Ale opravdu dost. Muži jsem ukazovala naši dlažbu v obchodě a nevěřil, že je to stejná série. Máme koupelnu v nejsvětleší a středně hnědé. Dobré je, že nám sedla barva hnědého obkladu s mozaikou, tam není skoro rozdíl. Horší je, že obě přišly dost tmavé. Takže se taky moc těším na úklid. Proti oknu je to síla. Jinak mě ještě napadlo, že se ty světlejší odstíny dělají v provedení lapatto. Nevím, jak moc velká rozdíl v tom je, ale třeba budou hladší. @aneta15 Jsem moc zvědavá, jak to dopadne :-)
Odpovědět
Naše středně hnědá je v pohodě ale bílá teda úplně bílá není, je v ní trochu ten béžový melír ale líbí se mi to tak uvidíme jak se bude obkládat dost lidí říkalo, že je hodně do luku. Hledala jsem jinou ale prostě defile mě chytla na první pohled tak jsme to riskli :-)
Odpovědět
Tak k tomuto tématu mám taky co říct. Zrovna mi ji včera kluci pokládali do kuchyně a na chodbu. Zrovna tu bílou, Je pravda , že je trochu melírovaná do hněda, ale skoro to nejde ani vidět. Akorát nevím, jestli jsem si nenaběhla s úklidem. Ale to vám řeknu až za čas. Jelikož, budu mít ještě bílou kuchyň, tak tam bude bílé až až. Takže stěny, které měly být původně taky bílé , budou zase do hněda, už jsem si i vybrala barvičku. Ale dlažba je fakt hezká, ale vynikne až tam bude nějaký nábytek, teď je to takové moc holé , řekla bych.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?