Vinyl - lepený nebo click?

Budu dělat podlahy v celém patře RD. Jde cca. o 120m2 Zatím vyhrávají vinylové podlahy, ale stále netuším, jestli je lepší vinyl lepit nebo pořídit variantu click. Po odkrytí několika vrstev různého lina jsme se dobrali k tomu, že původní podlaha je z dřevěných trámů, zasypaná čímsi a na některých místech je beton. Poradíte někdo?
Odpovědět
Lepší je varianta lepená.
Odpovědět
nějaké informace jistě získáte zde.... http://www.modrastrecha.cz/forum/podl...
Odpovědět
Díky :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My lepíme:-)
Odpovědět
Záleží na typu podkladu. Pokud se ti podaří dokonale vyrovanat podklad, klidně ji nalep. Ale jestli ti tam zbydou byť jen půlmilimetrové nerovnosti, do roka se ti prorýsují. Vím to, máme vylitou nivelačku a ani ta není 100% rovná, po první topné sezóně se objevily vlnky. Pokud to do takové fáze nedostanete, jednoznačně je po zpevnění podkladu lepší volbou clic. Taky záleží, jak vysoká podlaha může být, clic je o dost vyšší než lepená vrstva. Ceny se neboj, u lepené musíš připočíst ještě cenu nivelačky apod. + práci. Když na to přijde, klikací zvládneš položit i sama.
Odpovědět
Click:-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
dobry den,kdo mate vinyl click,je tvrda a hlucna jako plovoucka,nebo ma stejne vlastnosti jako lepeny?Nemuzem se rozhodnout ktery,ale vic nas presvedcuji na ten click hlavne kvuli odolnosti.Dekuji
Odpovědět
Já lepil, dnes po 4 letech bych klikal. Rovná podlaha, aplikována nivelačka, stejně v některých místech vlnky (hlavně mezi místnostmi, byť je tam beton svázaný). @majkylove Click díky podkladu dorovná i menší nerovnosti či příp. poklesy, na druhou stranu při podlahovém vytápění mírně izoluje. Tvrdší je lepený, jelikož je přímo na betonu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?