Přechodné bydlení na nezasíťovaný pozemku

Profilova fotka
Hezký den :-) , koupili jsme pozemek a budeme stavět ( s Canabou). Začít bysme měli cca srpen/září a bydlet do konce roku, ale vzhledem k tomu, že už jsme čerpali část hypo. na pozemek a začínají splátky.. s nájmem to dost začíná pokulhávat :-S bohužel pozemek není zasíťovaný - první dotaz- je možné tam nějak přivést el. než se k tomu dokope Čez ? A rovnou druhý dotaz - nevíte o nějaké provizorní možnosti bydlení? Koukala jsem po maringotce, stav. buňce, karavanu.. ale vyjde to na dost peněz, když bysme si to půjčovali a o koupi nemluvě. Staré maringotky by fin. vyšly líp, ale zase nejsou moc k bydlení... Bohužel nemám nikoho známého kdo by nám za nějký peníz půjčil něco z toho. Nó a tak se obracím na vás, chytřejší 8-) Díky ;-)
Odpovědět
Zdravím, řeším podobný problém pozemek je, ale stavět se teprv bude :-o. Mě napadlo půjčit si stavební buňky našla jsem za 2,5tis měsíčně jednu dvě už na bydlení jsou a nění to tak moc. Výhoda je, že máme vodu i el. na hraně pozemku.
Odpovědět
@rowan Já bych koupila starou stavební buňku, nebo maringotku a pak ji v pohodě zase dál prodat, zájem je veliký. My to tak měli a buňku jsme chtěli poslat dál , ale nakonec z ní je spejšl bouda na nářadí, kola atd. a až se to obloží a zaroste vínem bude to paráda. Takže bych do toho určitě investovala a boudu buď prodala dál nebo z ní udělala boudu na nářadí. Elektřinu jsme měli přes prodlužku od souseda, el.vařič a plynové topení, vodu v barelu. Provizorní el.se dá vyčešit s ČEZem, budete potřebovat antoníčka a myslím že do měsíce Vás napojí. Dělá se to u stavby. Jo jinak to chce kouknout do inzerce, na internet, poptávat se.
Odpovědět
Napadá mě co když ještě není stavební povolení. Co je stavební buňka z hlediska zákona? Jsem ráda, že nejsem jediná co takhle uvažuje :-) ono když nájem stojí co dvě okna tak to štve.
Odpovědět
Profilova fotka
@almadin @kkaccullka tak jsem včera našla stav. buňku 2tis/měs to by šlo, teď ještě vyřešit tu elektřinu, nějak se mi nechce otravovat sousedy :-/ @kkaccullka ale s tim čezem to je fajn, měsíc není špatnej, to už by se dalo, jen teda udělat toho antoníčka :-) díky !
Odpovědět
@rowan Jak to plánujete dělat s osobní hygienou,wc a co v zimě? Bydlet se v buňce určitě dá, ale spíš jen opravdu provizorně. Máme z ní udělanou chatu.;-)
Odpovědět
@rowan Já přeji hladký průběh s Canabou :-) Kamarádka s nimi stavěla..
Odpovědět
Profilova fotka
@citun po cestě z práce jsou tchánovci i rodiče, tak si hold zajedeme k nim dát sprchu :-)) wc, ten chemický. Na ty tři měsíce by to šlo, furt lepší než se s nima tlačit v jedný místnosti :-S no a zima? ta bude už v baráčku přeci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rowan Hele já nemít děti, tak bydlím přechodně i na posedu ;-) :-D @citun
Odpovědět
@rowan Po pravdě bych do toho taky šla.Ušetříte za nájem, jste ještě sami a s vidinou domečku všechno půjde. :-) @zamilovanadonej A víš, že já asi taky! :-D Ale už máme dětičky a s nimi je to složitější. ;-)
Odpovědět
@rowan buňka není stavba. Na svém pozemku ji můžete mít jak dlouho chcete, žádné povolení ani ohlášení se neřeší. Lidi to řeší i jako chatu, když se nedá v dané oblasti stavět. Prostě ji tam přivezete a hotovo :) Nejdražší bude asi ten dovoz. Já koupila buňku za 1200,- a dovoz mě stál 2500,-. A přežívat se tam dá i v zimě, pokud je buňka v pořádku. Chlapi na stavbě v nich bydlí, hlídači tam normálně vegetují i v mrazech, mají tam normálně nataženou elektřinu, zásuvky a světlo. Tak držím palce...a raději počítejte že se může stát, že ji budete potřebovat dýl, můžou nastat nějaké komplikace na stavbě a ta se protáhne. Máte už stavební povolení - vyřízení může trvat? @almadin
Odpovědět
Jste mě sakra inspirovali 8-) začínám o tom opravdu hodně uvažovat. Hlavně to pak i člověka motivuje stavět a přesunout se z buňky do domu :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej :-D :-D foukalo by ti na záda :-D @kkaccullka povolení už je v běhu, tak doufám, že s tím nebudou problémy.. @citun no právě - ten nájem.. až začneme čerpat plně hypo - což znamená, že už bude stav. povolení a začne se stavět, tak už to pro nás bude moc placení. @almadin tak šup do toho, ať mi pak dáš vědět :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?