Prodej pozemku koupeného od obce, kdo plní podmínku?

zdravím, mám zálusk na jeden pozemek v nedaleké vesnici. Vím, že ty pozemky byly prodávané obcí za symbolický peníz, tak jak to tu proběhlo v mnoha jiných diskusích. Byla tam podmínka, že musí teď nevím jestli zahájena výstavba nebo už kolaudace do roku 2015... no jo, dotyčný co to od obce koupil nyní pozemek prodává. A já se chci zeptat, makléř mi tvrdí, že tato povinnost výstavby zůstává na původním majiteli, ne na mě jakožto potencionálním kupci, je to pravda? Mám makléři věřit nebo ne?
Odpovědět
ahoj, máme pozemek od obce a ve smlouvě je uvedeno, že v případě prodeje, nový majitel přebírá všechny povinnosti ze smlouvy, tj. začít stavět do určité doby, zkolaudovat do určité doby, apod. Zavolala bych si přímo na obec a poptala se na to, za to nic nedáte. Hodně štěstí ;-)
Odpovědět
@lucousina Taky bych se raději zašla zeptat přímo na obec (město), je taky dost možné, že obec (město) bude muset dát souhlas k převodu předmětného pozemku. Záleží také na tom, co je ve smlouvě uvedeno, asi bych od prodávající, resp. od makléře, chtěla vidět text smlouvy. Když Vám jej nebude chtít ukázat (už to je samo o sobě dost podezřelé), máte možnost si pořídit kopii na příslušném katastrálním úřadě. Taky máme pozemek od obce (města). To nám ale pozemek nepřevedlo dříve, dokud jsme právě nesplnili podmínku kolaudace stavby. Do té doby bylo vše řešeno smlouvou o budoucí smlouvě kupní.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@lucijeje taky mame od obce a taky to tak máme,chi e zeptat když už mate pozemek koupený jestli k tomu pozemku jste dostali i geodetickou mapu.jde o to ,že pozemek mame kupovat koncem dubna a už chystame projekt.projektant chce po nás polohopis a vyškopis že mame jit za geodetem ,ale to stojí pry kolem 5000,-. dík za odpověd
Odpovědět
@nanah .... součástí kupní smlouvy byl geometrický plán, ve kterém byly vyznačeny všechny body pozemku k vytyčení ... vytyčení v terénu pak zajistil (po urgencích :-D) svým geodetem starosta .... takže když vám prodají pozemek, určitě by vám ho měli i vytyčit a předat k němu patřičnou mapu, nedejte se! ;-)
Odpovědět
@lucijeje díky moc,jsi zlato ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Mám dotaz k prodeji pozemku od obce ... je normální, že obec chce zvlášť peníze za pozemek a zvlášť ještě za přípojky. Naivně jsem si myslela, že se prostě prodává zasíťovaný pozemek a ne že budeme ještě zvlášť hradit všechny přípojky. Je to standardní praxe?
Odpovědět
Profilova fotka
@ladenka My platili za zasíťovaný pozemek a pak jsme platili myslím 20 000,- za tu budku, co k ní je přístup z ulice a je tam elektrika a plyn.
Odpovědět
@kajovaevicka aha, takže koukám, že je to asi běžné, každopádně my z toho byli dost vykolejení, u nás to dělá 44 tisíc plus dalších tuším 12500Kč jako daň z převodu nebo prodeje nemovitosti, či co, ... no zatím jsme od koupě pozemku couvli
Odpovědět
Profilova fotka
@ladenka Daň z převodu u nás platila obec a bylo to už v ceně... Pak samozřejmě nějaké peníze za kolky, myslím, že to byla pětistovka, za to, že to nechají poslat na katastr a přepíšou to tam. Takže to vlastně bylo bez práce. Ale chápu tvoje rozladění...
Odpovědět
Právě že cena pozemku je celkem slušná, ale k tomu (protože obec se najednou rozhodla vše hnát přes realitku, aby s tím neměla práci) je 40 tisíc provize realitce, 44 tisíc přípojky a rovnou za to realitka vybírá 12,5tis tu daň, od kupujícího, takže hned je to nárůst jako blázen a v rozpočtu svépomocné stavby docela velká suma. :-( @kajovaevicka
Odpovědět
Profilova fotka
@ladenka Aha, tak to je docela mazec, že to takhle valí přes realitku... to je potom jasné, že to půjde nahoru, oni umí cenu pěkně "vyšperkovat"... No nic, budu držet palce, třeba se s nima bude dát mluvit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?