Stavba ve svahu. Řešili jste podsklepení, garáž?

Ahoj, máte někdo pozemek ve svahu? Řešili jste případné podsklepení a garáž "ve sklepě"? Budu ráda za všechny vaše zkušenosti, díky.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít dům ve svahu, kde se samo nabízí podsklepení,ale nakonec po mnoha úvahách podsklepovat nebudeme.Na jednu stanu mě to mrzí, ale náklady na "kvalitní" podsklepení šly do vysokých částek.Alespoň částečné dorovnání pozemku, i za cenu vysoké podezdívky na domu nás vyjde podstatně levněji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme taky dům ve svahu.Je podsklepený + 2 garáž.Přišlo nám to jako mnohem lepší řešení než to zavést.Stavíme sami, takže cena nebyla tak šílená jako nabídky od firem ;-) ale je fakt,že za ty peníze co se vrazili do sklepa už by jsme měli nepodsklepený barák hotový.Ale jsem za ty sklepy ráda ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, díky za vaše zkušenosti, my máme svah 14%, takže to převýšení se tam úplně nabízí.. Kdybychom nemuseli řešit finanace, bylo by to mnohem jednodušší rozhodování :-D Červenec, vy jste si dělali sklep svépomocí? A mohu se zeptat z jakého materiálu? Nevíš o šikovných zednících či firmě na Pha-západ? ;-) Sklepy využíváš jako prádelnu, technickou místnost, a na co ještě? My tam plánujeme garáž alespoň na 1 auto + motorku + kola a dílnu pro manžílka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nikieda:My máme svah na 10 m sklon 1,6m.Takže dost.Také stavíme na PZ, ale tam je umění sehnat dobrou stavební firmu, natož firmu, která se vám pustí do podsklepení.Nám to všechny 3 oslovené firmy odmítly. Kvalitní podsklepení je hodně problematická záležitost,stojí statisíce, takže si určitě dobře ohlídejte, koho si na to najmete. Hodně zdaru!!!!!:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
trochu obnovíme diskuzi. Jste mě holky celkem vystrašily. Tak snad stavím kvalitní dům,tak musím snad postavit i kvalitní sklep,ne?to je tak složitý?je mi jasný,že se stavba dost prodraží, ale na našem pozemku to jinak nepůjde,je to celkem pod úrovní silnice (tím pádem i kanalizace) a potřebujeme spád,takže to celý budeme muset zvednout, zatím si to moc neumím představit..ale buď se pustíme do stavby,nebo do mimča, je smutný,že obojí prostě nepůjde a bude se muset odsunout..ale je fakt, že domek neuteče, domek můžem postavit i za p+t let, ale nikde není psaný,že i to mimčo budeme moci mít za pět let..
Odpovědět
Profilova fotka
My máme také navrženou stavbu do svahu a myslím, že budou náročnější především zemní práce a izolování a když dodržíte projekt myslím, že by neměl být problém. Vždyť dříve se stavěly především podsklepené domy a když stavebníci nic neodflákli, tak ty domy slouží a jsou v pohodě. Jen je problém, že se to o dost prodraží. My taky musíme podsklepovat, převýšení pozemku máme 12 metrů. :o( Ale o to zajímavější stavby to mohou být. Tak hodně zdaru. Hlavně s tím miminkem. :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme stejný problém, taky budeme stavět ve svahu...sklep jsme původně chtěli, ale bohužel kvůli financím nebude. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
taky se těch financí dost bojím,holt to nebude hned,asi ta stavba bude dýl trvat a budem postupovat v etapách podle toho,na co zrovna budou prašule,kdyžtak se bude muset ještě počkat..
Odpovědět
taky stavíme ve svahu, svah je ze začátku pozemku od silnice dost velký, takže do něj jsme dům zasadili, pak už je jen mírný sklon, takže tam bude dvojúrovňová zahrada dole bude mít manžel firmu/dílnu, obývat budeme dvě nadzemní podlaží, tím, že je silnice nad pozemkem bude garáž až jakoby v 2.NP je to určitě náročnější na finance i na čas (musí se sladit zemní práce, zdění, izolace, pak se zase zasypává postupně, apod.), ale my zas tím že byl pozemek ve svahu ušetřili hodně peněz na nákupu pozemku, vyšel nás na polovinu co ve stejné lokalitě na rovině drahé na tom jsou zemní práce, základy (my je máme hlubší, navíc ještě pilíře a betonové podpěry silnice) izolace, drenáže, apod. sklep jsme stavěli klasicky z cihel + izolace, polystyren a zasypat navíc je potřeba ve většině případů individuální projekt, pohrát si s tím aby byl dům dobře přístupný a průchozí, ale přesně jak píše jirinapezl, o to zajímavější pak ty domečky ve svahu jsou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kremrolka01 jej,tak to jsem zvědavá,jak s tím pohneme my,u nás právě taky dáme prakticky za pozemek "pakatel" oproti klasických stavebním pozemkům,takže holt se ušetří za koupit,tím se to zas snad o tolik neprodraží,když ušetříme aspon taktko :-) a naprojektuje nám domeček brácha,takže tam snad taky něco ušetříme ;-)
Odpovědět
podsklepení se v dnešní době už skoro nedělá, protože vychází až třikrát dráž než klasické základy, ovšem záleží na konfiguraci stavby
Odpovědět
Profilova fotka
Máme podsklepeno, neb si to vyžádala stavba i svah a jsem tomu moc ráda!
Odpovědět
Článek se načítá
My máme domeček ve svahu. Svah byl dost prudký, tudíš máme suterén (sklep) jako celé jedno patro a nad zemí, abychom se dostali na úroveň silnice. Manžel má v suterénu dílnu, máme tam kotelnu, sklad, sklad uhlí apod. My budeme bydlet v 1. NP. Celkově se nám sklepem domek prodražil cca o 1/3 ceny. Projekt jsme museli mít individuální. Brzy se budeme stěhovat :-) A to je teprve začátek. Tím, že je domeček ve svahu, bude potřeba ještě hodně terénních úprav. Ale jsme moc spokojeni, nejvíc s dílničkou a pohodlným topením kotlem na uhlí (přikládka jednou za 3 dny) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kasha,vendy:jsem ráda,že si to pochvalujete,to už se toho tolik nebudu bát,jen samosebou těch financí,ale stavět budem svépomocí,pozemek je taky za hubičku,takže snad to bude ok :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
@gigi2 mohla bys mi poslat foto domku jak jsi to vyřešila?před upravou a po úpravě takyy nám vychází vysoké základy a nevím jak to pak dořešit.děkuji .začínáme do svahu stavět. na jedné straně vychází vysoké základy nebod chceme na to jen bungalov.tak sháním inspiraci děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@bimbusa nechali jsme to jak nám to vycházelo,takže dům do svahu,dole klasicky vysoký základ,před domem naopak zídka a dva schody dolů k domu a z jednoho boku terasa,tam jsme přihrnuli hlínu do roviny a poslední strana kopíruje svah...
Odpovědět
@gigi2 a kolik ti to dělalo na výšku v tom nejvyšším navýšením myslím kolik metrů na vysoko.dík
Odpovědět
Profilova fotka
@bimbusa rozdíl v terénu na 10m jsme měli okolo 1,6m a po zahrnutí nám pod domem zbylo 1,2m...
Odpovědět
Profilova fotka
vysoké zaklady z jedne strany dosype a za barakem bude svah, jinak se ani moc dum ve svahu resit neda, mam prevyseni 1 m na 10 m, na spodni strane mam zaklady vysoke 1,75 - 2 m na horni strane 1 m
Odpovědět
@geodett no nějak to vyřešit musíme když tak tam uděláme stání na auto a tím se ten vysoký základ trochu schová :-D
Odpovědět
@geodett pošleš mi foto:? jak to asi tak vypadá? dík
Odpovědět
@gigi2 jak máš velký dům?rozměry
Odpovědět
Profilova fotka
@bimbusa projdi moje fotoalbum tam je to videt
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Mohu se zeptat, máte někdo přízemní dům ve svahu s terasou směrem k té svažité straně pozemku? Řešíme nyní terénní úpravy a nějak vůbec netušíme, co s tím. :-p Jestli pozemek dorovnat (= velké množství zeminy, vysoký plot na jižní straně) nebo udělat dvouúrovňový. Máme 800m pozemek a 200m dům, tak aby to nevypadalo na tak "malé" ploše divně. Budu ráda za jakoukoli radu či inspiraci. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkoudelka Máme dům v mírném svahu (patrový), ale terasu máme směrem do kopce, tedy zakousnutou do terénu. Je v úrovni přízemí. Takže jsme nenaváželi, ale bagrovali :-) Ale tahle informace je Ti asi k ničemu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@cervenec Dobrý den, bylo by prosím možné mi poslat foto vašeho domu, nebo nákres toho pohledu, jak tam máte garáž? Plánujeme postavit něco podobného. Děkuji. Jitka.tlaskalova@gmail.com
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
.
Odpovědět
Mám rohový pozemek do svahu, od silnice suterén v rovině, z druhé strany 2m zakopán. Vstup do přízemí z boční cesty po 4 schodech. Hrubá stavba suterénu (110 m2 podlahové) včetně izolací, schodiště vyšla navíc o pár stovek (2017), ale za cca stejnou cenu jako hodnota ušetřeného pozemku, takže vlastně zadarmo. Je to super.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?