Cena plynové přípojky - really?

Prosím vás, přišel mi rozpočet na plynovou přípojku, trochu mě to zaskočilo. Ne, docela DOST mě to zaskočilo. Je to podle vás reálné? Nabídka zahrnuje výstroj plynové skříně, plastová a měděné trubky, fitinky press a mosaz, spojky, pásky, pomocný a spojovací materiál, uzávěry. + zednické a zemní práce nejsou zahrnuty. CELKEM toto 95.000 s DPH (třetina je práce, dvě třetiny materiál) (Nechci sem dávat ten rozpočet kvůli dodavateli, snad to bude takto stačit.) Já jsem teda dosud žila v úplně jiné představě. Kolik jste platili vy? Děkuju za všechny odpovědi.
Odpovědět
@frangipani_cz Z toho, co jste napsala, to neposoudí nikdo. Např. bude asi rozdíl, jestli je ta přípojka dlouhá 10 nebo 150 m...
Odpovědět
Jo, běžně je to dnes okolo 100 tisic. Proto nám plyn nesmí do baráku. Moc vás nechápu, že na něm lpíte. Situace s plynem je jaké je a když k tomu sečtu všechny náklady, tak jsem na ceně tepelného čerpadla vzduch voda.
Odpovědět
@frangipani_cz Ja naopak zila v predstave ze kazda pripojka je á 100 tis. Zrovna plyn ale nemáme, máme TČ.
Odpovědět
@jozkakomosny Jo, tak konzultace s manželem: "To není plynová přípojka. Jedná se o vedení plynu do domu od přípojky, celková délka trubky včetně interiéru cca 20 m." Už je to přesnější?
Odpovědět
Profilova fotka
Bože, to jsou ceny. Pár metrů PE trubky, přechod na Cu, cu potrubí. Hodina práce bagru s přidavačem včetně zpětného zasypání. Za třetinu té ceny včetně zemních prací úplně na pohodu. Nic s plynem nemám, ale jeho cena je teď proti elektřině dost příznivá. Jasný topeni pomocí TČ je třetina elektřiny a levnější ( byť stále dráha) i pro vše ostatní, ale i vyšší paušál. Ale když už plyn, tak kotel, sporák a nevím, zda se dělají ještě trouby... pokud jo, tak věřím, že taková domácnost může vyjít levněji na energie. A to říkám jako majitel domu s TČ země/voda. O lepší dostupnosti kotle oproti TČ a bez nutnosti spešl hrnců a pánví nemluvě.
Odpovědět
Proboha, co je to za lupiče? V roce 2020 jsem za obdobnou přípojku včetně výstroje skříně zaplatil i s DPH 14 tisíc korun. Připojuji obrázek seznamu materiálu a faktury. Hodně zdaru!
Odpovědět
@frangipani_cz Za podobnou věc - tedy výstroj skříně + cca 20m do baráku jsem platil v roce 2020 cca 12 tis. Jinak ale ještě co se týče přípojky, tak je možné ji odprodat. I když se jedná o něco jiného než zde, tak já ji prodal za 55 tis. Takže pak celkové náklady na zprovoznění vypadají trochu lépe...
Odpovědět
Připojuji ještě přehled položek kompletní dodávky plynové kotelny včetně přípojky, výstroje, odkouření a montáže kotle z roku 2021. Ceny jsou uvedeny bez 15% DPH, v seznamu není uvedena pořizovací cena sestavy kotle a zásobníku TUV.
Odpovědět
@petr13 "možné ji odprodat" - ale jen tu část od řadu k plynoměrové skříni, ne ? A jaký je na to postup ?
Odpovědět
@wacko ano jen tu část. Ale např. já za ni dostal víc než jsem za to dal. Protože to odkupujou podle spotřeby. Postup je zde: https://www.gasnet.cz/pripojeni-k-ply...
Odpovědět
@frangipani_cz Možné to je... My jsme dali komplet za plyn loni 55 tisíc, z toho 35t venkovní přípojka a 20t vnitřní rozvody... ale zase máme malý dům, a přípojné místo bylo blízko (do 5 m).
Odpovědět
@prestavbar @petr13 @pyramis Děkuju vám všem za reakce, hlavně za ten rozpočet. Manžel to tady čte pozorně celé odpoledne a nadává jak špaček... My jsme si už bohužel všimli, že jak řekneme Praha-Východ, tak některým nabídkám najednou "ustřelí dekl". Díky moc a všem stavebníkům mnoho sil a pevné nervy!
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?