Jak se pohybuje cena el. přípojky a stavební elektřiny?

Ahoj, tušíte někdo, jak se pohybuje cena zřízení el. přípojky (EON), budeme mít třífázový odběr, jistič 25 A, teprve budu odesílat žádost. A je "stavební" elekřina levnější nebo dražší než el. do domácnosti? Děkuju
Odpovědět
1
2
@innka12 zřízení přípojky (pokud jste do 50m od jejich vedení) vás bude stát 12500Kč. Stavební elektřina je myslím dražší, ale ze zkušenosti to nevím, zatím čekám na zřízení přípojky.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, ano souhlas s @flakac stálo nás to 12500,- , stavební elektřina je určitě dražší, my máme rovnou domovní .... máme sloup na našem pozemku, proto s eonem byla dobrá domluva a udělali to cca za měsíc ( jinak na domovní mají myslím 13nebo 14 měsíců )
Odpovědět
@effka84 muzes to nejak vysvetlit? jaktoze mate primo domovni?
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac no protože máme jejich sloup na našem pozemku :-)
Odpovědět
@effka84 no ja taky budu mít jejich sloup na mém pozemku, ale naní mi jasné, jak na základě toho můžu žádat hned domovní elektřinu.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac jestli to chápu dobře tak tobě tam dají sloup( nebo přípojku ? ) protože to chcete vy, aby jste měli elektřinu.... my ten sloup tam máme několik let, vede tam vedení do další obce, no a protože tam není žádné věcné břemeno ani nic, tak nám nabídli rovnou domovní přípojku
Odpovědět
@effka84 aha...hmm, tak z toho ja nic nevymacknu...ikdyž i ty 2tis. Kč za VBř mě překvapily...
Odpovědět
@flakac prosímtě jaké 2 tis. za věcné břemeno? My totiž ve smlouvě na pozemek máme taky věcné břemeno vůči EON chůze,jízdy a vedení..to z toho jde vymáčknout nějaká sleva?
Odpovědět
@innka12 jsem vlastníkem pozemku, na nějž chci dotáhnout elektriku. aby tam mohli dát sloup, musím jim podepsat věcné břemeno. Dostal jsem od nich návrh smlouvy, kde je uvedeno, že až se podepíše ostrá smlouva na břemeno, vyplatí mi jednorázovou náhradu za VBř 2000Kč. Já čekal, že jim to budu muset podepsat bezúplatně, když to dělají pro mě.
Odpovědět
@flakac Ten sloup bude jejich a proto ti jednorázově vyplatí ty 2000 za to , že jejich majetek bude na tvém pozemku. Tím pádem, ale v té smlouvě asi taky je , že k tomu sloupu mají kdykoliv přístup a nebude za uzamčeným plotem.
Odpovědět
@pavelcent díky za upozornění, ale tohle všechno znám. Já se setkávám se smlouvami o VBř každý den, jen my je dokážeme těm, komu bude liniová stavba sloužit, vnutit bezúplatně. Kdyby přípojka nebyla pro mne, tak bych požadoval nejméně 200Kč za každý metr jejich vedení na mém pozemku.
Odpovědět
@flakac Zřejmě slušnej oddíl, no ...... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
já mám kabel nad barákem a "trubku" do baráku a také mám věcné břemeno za jednorázovou úplatu 2000,- To je totiž proto, že až po "hodiny" je to majetek EONu nebo ČEZu. A proto, že mají majetek na Vašem pozemku, předhodí Vám tuhle jednorázovou "kost" v podobě úplaty za jejich majetek na Vašem pozemku. Jedině proto to takhle je. A mimochodem, až budete podepisovat smlouvu a návrh do katastru, proplatí Vám i ověření podpisu. mě po naskenování příjmových dokladů :)
Odpovědět
@velman to taky samosebou vím, ona je to spis taková ohlodaná kost. :-D že je to za jejich zařízení na mém pozemku a musím jim kdykoliv umožnit přístup, to vím, ale i tak mě překvapilo, že něco dali. Nemuseli, když je to pro mne. A sousedovi, který má kvůli tomu na pozemku nových 30m závěsného kabelu, nabídli jen 1000Kč. To bych třeba nikdy nepodepsal a on ten trouba to podepsal. :-D Já ho na to samozřejmě neupozornil, byl jsem rád, že souhlasil, ale já bych na jeho místě určitě nešel pod nějakých 6tis. Kč. Ale díky za tu informaci ohledně ověření podpisů, to jsem nevěděl.
Odpovědět
Prosímvás a těch 12,5 tis. je jen za to, že mi tam dají ty hodiny nebo i tu "budku"?
Odpovědět
@innka12 Nevím jak je to u vás , ale my to měli tak, že v zemi je vedení na našem pozemku umístili plastovou budku na kterou jsme podepsali věcné břemeno a tam je přívod na náš pozemek. Vedle této budky jsme museli zbudovat druhou budku na elektroměr ve vlastní režii, nechat na ni udělat revizi, a tam potom elektrárna umístila elektroměr. Nevím proč to nemohlo být v jedné budce, ale je to tak.
Odpovědět
Profilova fotka
my protože máme sloup na pozemku, tak pouze na tom sloupu udělali takovou malou krabici, na kterou pak napojíme tu budku s hodinama, takže budeme mít jen jednu budku, kterou platíme sami + samozřejmě revize na ni, to vyšlo na cca 6.000,-
Odpovědět
@pavelcent můžu se zeptat, co je to za typ rozvaděče a na kolik Vás to přišlo? (rozvaděč, sloupek, revize atd?)
Odpovědět
Rozvaděč stál tuším 5500, betonový základ, propojení s tím hlavním veddením a nachystání na montáž elektroměru, revize cca 4000 , typ nevím v revizní zprávě je jen elektroměrový rozvaděč. Vevnitř na štítku je toto ER212/NVP7P.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent Můžu se zeptat, jestli jste na tu druhou budku, co jste si budovali sami, potřebovali nějaké povolení? Máme totiž u pozemku také jen tu plastovou budku a řešíme teď, co dál... Jak dlouho to celé trvalo, papírování atd? Budeme jednat s Čez distribuce a už teď se na to netěším... :-S
Odpovědět
@aliciane Nepotřebovali jsme nic . Oslovte nějakého elektrikáře, který dělá revize a ten bude vědět jaký rozvaděč je potřeba. Pokud si dobře pamatuju, tak každý distributor elektřiny požaduje něco jiného trošku. Nebo jinak, různé rozvaděče jsou určeny pro různé distributory. Klid , není to nic hrozného já mám s ČEZem jen pozitivní zkušennosti - naštěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent Tak to jsem ráda, díky za info. Vrhneme se na to, zítra se k nim jdeme poradit co a jak, tak už alespoň budeme vědět co a jak. Nejde o to, že by to bylo kdovíjak nepříjemné, spíš máme v tomto roce v plánu postavit - dřevostavbu, tak bychom to rádi stihli a neradi bychom , kdyby se to zvrtlo právě kvůli byrokracii s vyřízením el.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@pavelcent @flakac @innka12 Prosím o radu. Kusek od pozemku máme vedení VN (myslela jsem původně, že se na něj můžeme připojit..jde to? Jsem laik, nerozumím tomu, jen jsem zvědavá, co se dá a nedá...NN máme 80 m (zdarma tahají asi jen 50m že? a kdybychom chtěli to NN, je to tak že 50m uhradí oni a zbylých 30m si zaplatíme nebo jak se to řeší nevíte? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Bude to pripad od pripadu, nejlepe zeptat se primo na EONu, CEZu nebo PRE, dle toho jakeho distributora mate.
Odpovědět
@verulicek88 Přiznám se - nevím.
Odpovědět
@verulicek88 Asi tě zklamu...na VN se rozhodně nemůžete napojit, museli by Vám tam postavit transformátor, který VN transformuje na NN, což rozhodně neudělají. Takže musíte táhnout přípojku 80m, která s největší pravděpodobností půjde celá za Vámi, je třeba se informovat u Vašeho poskytovatele distribuční soustavy.
Odpovědět
Dobrý den, prosím o zkušenost, týká se ceny přípojky elektřiny EON. Obdrželi jsme smlouvu o trvalém připojení, jde o zřízení pojistkové skříně na sloup. Píšete, že vás to stálo cca 12500,-, nám zaslali náklady 16000,-. Je to ok? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@hanceta Ahoj, tam nějak záleží na konkrétním jističi..zřejmě vám napočítali větší spotřebu elektřiny (např, pokud máte podlahové topení s kabely atd.) Jak dlouho trvalo, než vám to eon schválil? Taky se k tomu chystáme..a žádali jste rovnou o trvalé nebo jste měli i to dočasné (stavební?)
Odpovědět
@hanceta za každou amperu instalovaného jističe je 500Kč (aspoň ČEZ to tak má), takže budete mít nejspíš 32A, předpokládám, že topení a vodu bude ohřívat elektrikou...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?