Jímka na dešťovku bez nutnosti betonování?

Profilova fotka
Ahoj, dokážete někdo doporučit plastovou jímku na dešťovou vodu, kterou není nutné ani obetonovávat ani složitě dělat železobetonovou podkladní desku? Zatím jsem narazila jen na jednu firmu, co má jímku na uložení i obsypání pískem, ale bylo by fajn mít nějaké konkrétní doporučení+reference. Velikost jímky potřebueme 5 m3. Díky
Odpovědět
1
2
skus AS-MONA od Asio. my budeme asi tiez kupovat, volal som s chlapikom zrovna tento tyzden. vyhoda je ze nemusite robit zakladovu dosku pod to.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ted jsme narazili na tenhle web http://zumpybetonove.cz/cenik/zumpy/ Neni to teda plastova jimka, ale 5m3 maji za 15.000, doprava 5000kc. viko unese 3.5tuny a za 2000kc umi udelat viko az na 15tun, resp za 3000kc na 20tun. Takze by se pres to dalo pripadne obcas i prejet, coz nevypada spatne. Nemate s tim nekdo zkusenosit? Pripadne jeste s nejakyma jinyma betonovyma jinkama za stejnou/lepsi cenu?
Odpovědět
@ivusek o této firmě a jí podobné tu toho je mraky. Stačí trochu hledat
Odpovědět
Profilova fotka
měl jsem stějný problém a akorát ty 5m3. Minulý týden jsem zakopal na pozemku neměckou jímku Spiedel 5000l. Je drahá ale podle mě je moc pevná a vydrží dlouho.
Odpovědět
Profilova fotka
@nickspring No, to je docela ranec. A jeste neni betonova, ale jen plast ;-). Tak at slouzi.
Odpovědět
Profilova fotka
my koupili nedávno tuto http://www.topeninejlevneji.cz/cz/e-s... jen jsme pod ní udělali obyč betonovou desku - cca 15cm, plná kamení a betonu. myslím, že tam manžel dal jen nějaký starý kus kari sítě.
Odpovědět
@klara.t ale podle toho co je u ni napsane ji musis obetonovat ne? Nebo co je mysleno tou betonovou kotvou po celem obvodu?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote je to tento výrobce http://www.jimky-plast.cz/eshop/jimky... tam je i obrázek, prostě beton se po položení jímky dá ještě přes tu spodní hranu, ale to jsme nedělali. Hledejte na netu prostě "samonosnou" jímku na deštovou vodu. Ty se neobbetonovávají, ale dělá se pod nimi jen podkladní beton, který máte během hodinky max. dvou hotový.
Odpovědět
Ono jak se to vezme zda se "neobetonovávají". My jsme kupovali samonosnou vodoměrnou jímku a na faktuře pak bylo psané, že je potřeba jí obetonovat. Četli jsme že to píšou i jiný výrobci a pak se na tom otočí, protože to máte napsané u faktury.
Odpovědět
@ivusek dobrý den, můžeme vám nabídnout samonosnou plastovou jímku 5m3 bez nutnosti ji obetonovávat (nádrž je pouze nutno usadit na 10-15cm silnou betonovou zákl.desku, následně se nádrž za napouštění vodou celá obsype prosátou zeminou); jímka je vyrobena z prvojakostního materiálu, u kterého je zaručena 100% svařitelnost (tedy žádný recyklát černé barvy s negarantovatelnou svařitelností a neurčitých vlastností...); cena jímky je 19.300 Kč bez DPH; Doprava Brno a okolí ZDARMA
Odpovědět
@vodomernesachty_com Ve Vašem vlastním návodu je napsáno: http://www.vodomernesachty.cz/ke-staz... (str 2.) "Podmínkou této instalace je základová spára nad úrovní maximální hladiny spodní vody. Při výskytu max. hladiny spodní vody nad základní spárou je nutné provést min. částečné obetonování šachty (zajištění proti vyplavání). V případě usazení jímky/nádrže do míst s povrchovým namáháním je nutno konstrukci zcela obetonovat, případně doplnit betonovým věncem, který se osadí příslušnými stavebními prvky dle míry zatížení, včetně litinového poklopu. Dimenzování a způsob obetonování je nutné staticky posoudit." Takže je vidět, že závisí na místních podmínkách. Asi těžko můžete slibovat, že to půjde bez obetonování. Navíc počítám, že bude-li nutné jímku dát např 60 cm pod povrch, třeba kvůli spádům, tak by se měla udělat odlehčovací deska i nad.
Odpovědět
@atilius ano, vždy záleží na místních podmínách ale @ivusek nikde ve svém příspěvku nezmiňuje spodní vodu nebo se pletu? Pokud na pozemku není spodní voda, může zákazník uvažovat o samonosném provedení, pokud tam je spodní voda je NUTNÉ plastovou nádrž obetonovat (pak už se ale nádrž vyrábí jiným způsobem a vypadá jinak než samonosná verze - žebrování je jiné, výztuhy jsou jiné, k nádrži se přidává druhý plášť, případně ocelová armatura a další speciální opatření proti spodní vodě...vždy záleží na konkrétních podmínkách a podle toho se navrhne opatření ;-)) Pokud je hladina spodní vody vysoká, rovnou zákazníkovi doporučíme betonový výrobek ;-) Ke každé zakázce přistupujeme individuálně a se zákazníkem ji řešíme, takže ve výsledku se výrobek dělá prakticky na míru ;-) Takže nám prosím nevkládejte do úst sliby, že vyrobíme něco samonosného do prostředí se spodní vodou...
Odpovědět
Článek se načítá
Nevím co to měl soused zač, ale údajně taky samonosnou a ani ne po roce mu to vystřelilo jak hřib
Odpovědět
@vodomernesachty_com Neříká, že má spodní vodu, ale ani, že ji nemá.
Odpovědět
@vodomernesachty_com Nic vám do úst nevkládám, jen poukazuji na fakt, že těžko můžete slíbit jímku bez obetonování, když nevíte, jak to tam vypadá. Nic víc, nic míň. A kolik cm nad jímkou může být hlíny? Resp. kdy doporučíte udělat desku nahoře s pilíři kvůli přílišné zátěži zeminy?
Odpovědět
Profilova fotka
@vodomernesachty_com Dekuji za nabidku, ale jak jsem psala, nechceme obetonovavat vubec. Po vsem tom betonovani co jsme na stavbe jiz delali uz kvuli jimce opravdu dalsi desku delat nechceme. Zatim vyhrava betonova jimka, kterou nam dodavatel usadi primo do pripraveneho vykopu vysypaneho piskem. Jen ted resime, ktereho dodavatele zvolit. Nastesti je ted od stredy stavebni veletrh, takze jdeme sondovat jeste tam. @viados : Spodni vodu nemame vubec, po vykopani jakychkoli pasu zustaly vzdy krasne suche a kdyz do nich naprselo, druhy den byly zase suche. Uz i z toho duvodu nam prijde zbytecne delat dalsi betonovu desku, kdyz existuji i plastove nadrze, ktere jdou usadit jen do pisku (tvar ponorky). Posledni argument pro betonovou jimku pak je, ze ji dame pod terasu a nemusime resit jeji nostnost. U plastovych se pak vetsinou musi udelat deska jeste nad jimkou, coz je dalsi "opruz".
Odpovědět
Mně právě včera usadili betonovu jímku na dešťovou vodu o objemu 8,6 m3 od Ekomont Havel z Litoměřic.
Odpovědět
Profilova fotka
koupila jsem tady http://www.sineko.cz/ máme 5 m3, bez obetonování, foto uložení mám v albu
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Muzu se zeptat, jestli davaji nejake slevy oproti oficialnim cenam uvedenym na webu? A cena na webu je pak i s dopravou+ulozenim, nebo tam byl nejaky dalsi priplatek? @romik67 a ukladali jste jen do pisku? Obcas jimky jsou bez obetonovani, ale potrebuji ulozit na betonovou desku
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek ta firma má certifikát na to, že se jímky nemusí obetonovávat, mám od nich i žumpu na klíč, dívala jsem se na to jak to dělají, na dno nasypali jen asi 10 cm vrstvu z kamínků, srovnali a jen položili jímku, podle toho jsme potom sami uložili i nádrž na dešťovku, jen jsme ji asi do poloviny zasypali kamením, zatím obě jímky jsou kde mají být
Odpovědět
@ivusek Cena byla taková, jako je na webu, a je bez dopravy. Samozřejmě, že se to liší, zda to vezou třeba jen 5 km, nebo 100 km jako mně.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Tak to bychom se asi nedoplatili, my to mame z Litomeric tak 300km ;-). Skoda. @romik67 diky za info. Ono bohuzel "bez obetonovani" jeste neznamena, ze nepotrebuje ulozit na betonovou desku. Ale jestli jde jen do kamninku/pisku, tak je to dobre
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek loni kdyz jsme shanel jimku jsem mel ve vyhledu taky Litomerice, ale kupodivu se to zaseklo na doprave, jelikoz byla jimka trochu vyssi nikdo to nechtel prevezt a kilometrove to bylo trochu bliz jen asi 220 km jinak ja bych tam dal betonovou tam neni zadny problem s nejakym obetonovanim :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jimku uz mame ;-). Ackoli si na firmu http://www.zumpabetonova.cz/ tady nekdo stezoval, ze slozita komunikace ,vse se tahlo atd, mame uplne jinou zkusenost, ackoli asi dost haluz ;-). Vcera sme jim zkusili zavolat a kdyz zjistili, ze jsme z brna, nabidli nam zavoz jimky hned na dnesek, ze maji cestu a pry jim nekdo zrovna z Brna odrekl. Jeste nam dali slevu a dopravu zadarmo, takze od telefonatu po slozeni jimky ubehlo jen 12h ;-))) Jimku nam navic dali jen za 13.000kc vcetne dopravy, protoze uz ji meli nalozenou a odreklou jinym zajemcem. Na prvni pohled vypada jimka zpracovana dobre, venkovni strana natrena hydroizolaci, vnitrni strana hladky sedy beton bez prasklinek a vetsich kaminku. Mame to jen na destovku, takze podle me bude ucel plnit dobre.
Odpovědět
@ivusek to máte štěstí. Nám ty trapáci už přestali brát telefon a odpovídat. Tak jsme objednali jinde a uvidíme. Tak si komunikaci a obchod nepředstavuji
Odpovědět
Měli jsme plastovou jímku a ani ne po dvou letech nám ji nejspíš spodní voda prorazila. Takže jsme šli už do betonové rovnou. Sice mnohem víc peněz, ale nehodlali jsme podstupovat vykopávání a zbytečné placení znovu. Do plastové už bychom nešli. Možná je můj příspěvek mimo mísu, ale radši varuji a dávám naši zkušenost...
Odpovědět
Profilova fotka
@vodomernesachty_com kdo mi sdělí ,jestli máme na pozemku spodní vodu? Co to vlastně znamená,jako že tam jsou prameny třeba na studnu? Nebo to je klasická voda, co protéká při dešti pozemkem pod povrchem?
Odpovědět
@matyasek34 to poznáte sami a to velmi jednoduše - jakmile začnete na pozemku něco kopat :-) Když se vám ve výkopu objeví voda, je potřeba vyhodnotit jak rychle a jaké množství vody vám do výkopu nastupuje. Pokud je vody hodně, je lepší rovnou zvolit betonovou nádrž. Pokud voda není a nebo je jí menší množství, je možné osadit plastovou nádrž ;-) Typ plastové nádrže se pak volí dle konkrétních podmínek.
Odpovědět
Profilova fotka
@vodomernesachty_com no když neprší a není po zimě,tak je to všude suché ,když lije ,tak je jen na jednom místě podmáčený pozemek,mám na mysli ,když chodím a když zasazuji něco do hlíny,tak je to většinou všude suché ,když není po zimě
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@ivusek Nedávno jsme usadili samonosnou jímku na dešťovku se zabudovaným čerpadlem start stop, samočistícím filtrem a regulací hladiny (při nedostatku dešť. srážek dopouští automaticky vodu z vodovodu do minimální hladiny).Usazení pouze osypem. Objem 5m3. Použití - zalévaní zahrady, WC, pračka, výlevka v garáži.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?