Napojení domu na elektřinu, vodu a kanalizaci k již vybudovaným přípojkám

Profilova fotka
Hezký den všem. Prošla jsem témata v tomto fóru a žádné z nich přesně nepopisuje mou situaci, proto zakládám nové. Máme pozemek s vybudovanými přípojkami elektřina, voda, kanalizace a plyn. Budeme budovat jen přípojku vody/kanal. a elektřiny už v rámci pozemku, ale pokud budeme chtít kopat ke "kapličce", dostáváme se tím vlastně do ochranného pásma rozvodu elektřiny a plynu. Je potřeba pro připojení sítí v rámci pozemku ještě další schválení? Bude potřeba i pro ohlášení stavby? Jaké s tím máte kdo zkušenosti? Jaká vyjádření jste potřebovali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@hanakunzf schválení nepotřebuješ, pro ohlášku je dobré aby to bylo zakreslení v projektu usazení domu na pozemek, ( kudy povedou rozvody ) žádná ochraná pásma tam nejsou.
Odpovědět
Profilova fotka
No mně právě zarazilo, že ve vyjádření jak RWE tak ČEZu ochranná pásma uvádějí ve vzdálenosti 1metr od vedení. :-( Tak snad to opravdu bude stavebnímu úřadu stačit tak jak píšeš. Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanakunzf jako že musíš mít metr rozestup mezi sebou ?
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, to ne, ale že od stávajícího vedení, když chci kopat blíže než jeden metr, tak s tím musí souhlasit. Alespoň tak jsem to pochopila - napsali, že zamní práce v ochranném pásmu musejí odsouhlasit. Tak nevím, jak si to vyložit...
Odpovědět
Profilova fotka
@hanakunzf jo tak to je myšlené kopat min metr od jejich sítí a ty vedou většinou na hranici pozemku, takže to by vám vydit nemělo....
Odpovědět
Zdravím, jsem úplně ve stejné situaci, nechala jsem prověřit z důvodu koupi pozemku přípojky a RWE podobně jako u uživatelky Hana stanovuje ochranné pásmo, které je v mém případě také 1m od PZ (plynových zařízení), u mě je navíc komplikace v tom, že je plyn teprve ve výstavbě. Také by mě zajímalo, jestli to nezkomplikuje přívody ostatních sítí z kapličky k domu, protože přesně vedou "ochranným pásmem" plynového zařízení i kdybychom teoreticky plyn nakonec vůbec nepotřebovali. Děkuju tedy také za případné rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Já předpokládám, že to bude v našem případě bez problémů, ale je to celkem vtipné. Že kaplička, která je určená pro napojení elektřiny je vlastně samotná v ochranném pásmu :-) Ale na našem pozemku nic nevede a veškeré přípojky k nám jdou kolmo od silnice rovnou do kapličky, resp. vodovod a kanalizace do šachet. Myslím si, že pro stavební povolení to problém nebude a podmínky, které jsou stanoveny pro stavbu v ochranných pásmech už si bude řešit stavební firma. Začínám být opravdu ráda, že stavíme na klíč včetně přípojek a základové desky. :-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?