Přípojky nad 50 metrů, kdo je dělá?

Ahojky všem, nedávno jsme koupili pozemek a začínáme řešit přípojky. Jsou vzdálené cca 60 metrů. Jak voda (SMVAK), tak elektřina (ČEZ). Když jsem se ptali na ČEZu, tak nám řekli, že si vše musíme zajistit sami, že dělají jen přípojky do 50 metrů. Když jsme se ptali u firmy, která dělá přípojky, tak tam nás poslali na ČEZ, že takové přípojky dělají jen oni, tedy ČEZ. Jakou máte zkušenost vy?
Odpovědět
1
2
@parcelads Na Čezu to řekli správně. Dělají přípojky do 50m, pokud je přípojka delší, řešíte ji sami. Na druhou stranu...všechno je o lidech. Když se domluvite na ČEZu s tim spravnym človekem, neni zadny zakonny duvod, proc by tu pripojku nemohli udelat. je to jen na jejich ochotě...
Odpovědět
Profilova fotka
Řešila se nějaká novela, viz http://www.infoenergie.cz/web/root/en..., ale nevím, jestli prošla. ČEZ by pak musel dělat všechny přípojky v zastavěném území. Co vodáci, nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týká vody a kanálu, tak platilo, že pokud je to více jak 50m, tak to nemůže být přípojka, ale řád......alespoň tak nám to bylo řečeno na SVaK....... a s tím jsou samozřejmě větší patálie....
Odpovědět
Ahoj jj já měl kliku jen tak tak (40m). Dle odkazu Huga by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby jste hradili 10metrů a zbytek by Vám dotáhli oni :) :) Protože platit 60metru to je ranec jako blázen.
Odpovědět
Profilova fotka
@jomak82 Kombinace nejde, zkoušel jsem to. Jak je to nad 50 m, smolíček pacholíček a dělejte, co umíte. Alespoň tak to bylo v době, kdy jsme to řešili my.
Odpovědět
@jomak82 je to tak, jak pise @hugo58 můj soused si chce taky na zahradu pritahnou elektrinu a musí to mít tak, že usetri vlastne trasu po zakonceni me pripojky, kterou hradi EON, ale od toho místa je to k nemu vic jak 50m a nikdo se s nim nebavi.
Odpovědět
Profilova fotka
@parcelads připjovali jsme parcelu u našich, cca 150m od trafačky, přesně už nevím... náklady šli za náma, byli jsme na to tři, stálo nás to 80tis na jednoho....
Odpovědět
jj však já Vám věřím kluci. Já sem naštěstí v normě jen těďka čekám cca rok a něco na přípojku :) :) ještě mají cca 3měsíce do limitu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
My s připojkou vody jsme víc jak 50 m a tak si na hranici pozemku musíme udělat vodoměrnou šachtu a dal si to musíme udělat na vlastní náklady bohužel...
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, teda jak to je jinde, ale my jsme u ČEZu žádali loni o přípojku elektřiny, budou to dělat snad letos a máme to od sloupu k hranici pozemku 86 m a vše byl měl hradit ČEZ na své náklady. Nevím, jestli byla nějaká novela, ale prý jsou povinni, pokud Vám schválí žádost a je to asi v zastavěném území, ne někde na samotě, dovézt kabel na své náklady a vyřizují i všechny úřední doklady, které jsou k tomu potřeba. Sami jsme tím byli překvapeni, protože jsme počítali, že si to budeme kopat sami a měli bychom platit jen 1000Kč za věcné břemeno pro ČEZ.
Odpovědět
Přípojku el. nám dělal ČEZ a je to přes 80 m v zemi ( prý když je to v zastavitelném území tak to hradí oni). Stačí když je kolem nějaký domeček, tak jsem to pochopila. ČEZU jsem kromě vstupního poplatku neplatila nic - při podání žádosti asi 18 tis. Přípojku vody jsem dělala na vlastní náklady. Musela jsem mít projekt (dělaly vodárny) a pak schvalovačky a územní řízení. Firmu jsem měla svoji, vyšlo mně cca 80 m na 80 tis.
Odpovědět
ČEZ nám dělá přípojku k hraně pozemku(ne přímo ČEZ,ale fa.najatá od ČEZU)zbytek přípojky k domu si děláme sami. Hlavní vodovodní řad jsme měli od hranice pozemku 11 metrů.Vše jsme si museli zařídit sami včetně průtlaku pod vozovkou.VaK nás pak jen připojil na hlavní řad. Za průtlak jsme dali cca 8.000,- Kč, a VaKu jsme dali za to že nás připojili taky cca 8.000,- Kč a to měli hotové za necelou hodinu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kkaccullka tím kolem je myšleno v jaké vzdálenosti? My uvažujeme o koupi pozemku, možnost připojení je necelých 70m od hranice pozemku, nejbližší domek je cca 40 metrů od hranice pozemku. Připojení by bylo na vzdálenějším konci u tohoto nejbližšího domku...
Odpovědět
@bibinka23 pokud je přípojka nad 50m, což zde asi bude, pak to děláte vy na své náklady, ale někdy jsou schopni udělat vyjímku.
Odpovědět
@flakac žádná výjimka jsme nebyli, pokud je přípojka v zastavěném nebo zastavitelném území (což my jsme byli v zastavitelném) tak to hradí ČEZ tak mi to bylo řečeno a a tak se i stalo. Máme podzemní vedení, vše udělal ČEZ až po naši krabici u baráku.
Odpovědět
@bibinka23 Zeptejte se na úřadě jak je pozemek veden v územním plánu, oni to tam mají uvedeno. Z toho vycházel i ČEZ.
Odpovědět
Na přelomu minulého a letošního roku jsem dělal přípojku 80 metrů v zemi dva protlaky. Jsem v oblasti, kde vládne E-on, ale myslím, že tu bude vše stejné. Kromě poplatku za jistič 3x25A mě to nestálo ani korunu. Dle novely musí distributor připojit odběratele, který je v zastavitelném území obce (dle ÚP) na své vlastní náklady.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac @kkaccullka @kkaccullka @fobosan tak jsem to našla přímo v zákoně o IS (nebo jak se jmenuje) a opravdu, jakmile je to v /Z jako zastavitelné území, platí to distributor :-) Takže super :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@fobosan Ahoj,to je zajímavé cvo píšeš, mi mame pozemek v územním planu schvalený k zastavbě a jsme jižní morava a spadáme pod EON,takže budu mít přípojku zadarmo a co budu platit a co jde na jejich náklady?
Odpovědět
@brezinak Budeš platit rezervaci příkonu tj 500Kč za každý ampér, standardně to dělá u běžného RD, který nevytápí elektřinou 12500Kč. Přípojku ti udělají na vlastní náklady do přípojného místa - sloup, rozpojovací krabice na pilíři . Ty si musíš zajistit rozvod z tohoto místa do domu.
Odpovědět
@fobosan a jak je to z elektromernou skrini a z hlavnim jisticem?
Odpovědět
@brezinak to jsem si musel zajistit sám za cca 6000Kč
Odpovědět
@fobosan Ahoj,se jeste zeptam jak je to ze stavenistnk pripojkou(stim kratko dobym pripojenim) vcera sem byl na eonu a ze se nic neplati,ale az precazim na trvalej odber tak potom platim za ampery? Tak me zajima jak se pripojim na tu stavenistni?
Odpovědět
Profilova fotka
@brezinak dočasné připojení jsme platily 12500,. za každej A 500,. a to hned na začatku stavby+ještě platby reviznimu technikovi
Odpovědět
@ratatooy aha,me bylo vcera na eonu receno ze se za stavenistni nic neplati ale prej az pri pripojeni natrvalo. Tak v tom mam hokej
Odpovědět
Ahoj vsici jak mám zakreslit do kat mapy kde budu MIT Antoníčka? Budu zadat o dočasný připojeni? Děkuji za odpoved
Odpovědět
Profilova fotka
@brezinak myslíš antoníček pro stavební proud nebo stávající pilíř s rozvaděčem pro dům ? Každopádně ani jedno se mapy nezakresluje....
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy @brezinak platí se 500kč za A když žádáš o připojení ( ze začátku na stavební proud ) pak na trvalé připojení @fobosan vytápím dům elektřinou a mám jistič 25A tudíž sem platil 12500, to jen že i s topením na elektriku se tam vejdeš ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 pilíř na stalo si ho už zakopu ,na eonu mi bylo řečeno ze u docasnyho se ma zakreslit místo napojeni,tak se ptam jak?
Odpovědět
Ja jsem vytiskla pozemek z katastralni mapy a prostě jsem tam od oka nakreslila umístění domu a umístění antoníčku. Mám za to, že to stačilo, že jsme tam nic dalšího neposílali. Mezitím se to sice nějak zaseklo, ale nakonec ho máme na požadovaném místě@brezinak
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?