Stavba RD - dočasné nebo trvalé připojení?

Ahoj, připravujeme stavbu RD, jaký je běžný postup, máme si zažádat pouze o dočacné nebo rovnou o trvalé připojení? Jaký je rozdíl? A kdy začínám platit měs. paušál? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
elektriku máme stavební, vyjde to levněji.., pak pouze pokolaudacizměníme tarif... vodu máme již trvale..
Odpovědět
Profilova fotka
@sissih @lajlinka78 nejsem si jistá, ale o trvalé připojení elektriky musíš zažádat a mají na to 14 měsíců a stavební tarif určitě vyjde dráž než trvalé připojení stavební připojení ti udělají cca do měsíce
Odpovědět
Profilova fotka
aha, my bychom měli oboje do týdne..a stavební nás vyjde lépe..asi jak kde a jak u které spol.
Odpovědět
stavební rozhodně nevyjde levněji. Pokud máte elekrosloupek nechte si rovnou tarif např D45d, kde je 20 hodin nízkého tarifu. Jen si dejte pozor na termíny - já čekám na trvalou přípojku již rok a půl a jedu na "stavební přípojku" , nicméně i ta lze udělat s tarifem d45d, naštěstí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
doporučuji požadat o obě , dočasné i trvalé připojení :-)
Odpovědět
@hop23 @stikobijec mám pocit, že o trvalé připojení můžeš požádat jen v případě, že máš číslo popisné, takže u novostavby to nejde...nebo se pletu?
Odpovědět
@flakac my máme podanou žádost o trvalé připojení podanou a máme "louku".. Nic nenamítali a dokonce to vypadá, že budeme mít přípojku do cca 1/2 roku. Během měsíce už je vybraná firma na realizaci, teď čekáme, až nás zkontaktují.
Odpovědět
@asen nechci ti kazit naděje, ale během měsíce je vybraná firma vždy...to je to nejmenší. mi vyřešili územní rozhodnutí za 8 měsíců, pak jim 2 měsíce trvalo, než se jim chtělo to realizovat. kolega podával žádost v dubnu, 5 měsíců je pryč a už teď vidí, že se toho dříve než na jaře nedočká.
Odpovědět
@flakac no tak kdyžtak budem stavět s elektrocentrálou, firma s tím částečně počítá... Mně to bylo nějaký divný.. :-D
Odpovědět
@asen jj, pokud je k dispozici elektrocentrála, pak tě nic nebrzdí... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac pleteš ;-) č.p. je jen formalita, to mi přidělili nedávno a připojen sem byl skoro rok ;-) stačí revize domu ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 no počkej, jak revize domu? mam pouze pozemek, na rohu pozemku realizovany sloup a el. zakončenou na pojistkach EONU. Ted si osadím elektromernou skrin, elektrikar mi ji propoji se sloupem a s rozvodnicí a udela mi na to revizi. Na základě té mi osadí EON elektroměr. Ale jaký proud budu mít? staveništní nebo trvalý?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@flakac měl by si mít staveništní, alespoň tak to dává ČEZ. Až postavíš dům a budeš mít revizi, pak tě přepojí na trvalý ;-)
Odpovědět
@flakac jistě že trvale udelaji az po kolaudaci, nicmene ani docasne nebrani tarifu d45d.. tedy podle mych zkusenosti
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
máme trvalou připojku na pozemku kde budeme stavět eletriku, elekriku nataženou v garaži a mame nějaky zahradni tarif.Elektriku normalně odebírame na zahradu a ted mám na vas dotaz postavime dum udělame revize elktro.v domě ,ale nebudeme mět ješte domek zkolaudovaný daji nám čez levny tarif když doložime pouze revizi? a nebude hotova kolaudace tu bychom dodělali později.budeme mnět elektro kotel.
Odpovědět
Profilova fotka
@jahudka76 jo po revizích dají, čez nezajímá kolaudace domu, Já to tak měla.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj lidi, jak dlouho vám trvalo než vás připojili jen pro stavbu RD a kolik to stálo peněz, taky už rok čekáme na vybudování sítí, el.sloup máme asi 40 metrů od hranice pozemku. ČEZ si na vybudovíní sítí dává lhůtu 18 měsíců od podání žádosti. Ještě zvažujeme náhradní zdroj, elektrocentrálu, ale nevím jestli to není příliš drahé. Moc děkuji za info. R.
Odpovědět
@romik67 trvalo to skoro rok od podání žádosti a stálo to poplatek za ampéra 12500, pak elektroměrná skříň starší za 3500, práce elektrikáře a revizní zpráva 2500, kabel od pojistek na sloupu po elektromernou skrin 1500.
Odpovědět
Taky to trvalo rok, ale já jsem chodila na čez téměř obden, obcházela známé, firmy, elektrikáře a prosila a prosila, málem mně z toho kleplo. Nakonec mi taky doporučili na ČEZU provizorku, že to bude rychlejší, než mi stihli přijít smlouvy byla jsem zapojena na trvalo. Pravá ruka tam neví co dělá levá. Finančně to vyšlo podobně. Elektroměrná skříň nová 6 tis.
Odpovědět
...jo a za připojení jako takové (výkopové práce, vybudování el.přípojky) jsem neplatila, jsem v zastavitelném území. Je třeba se ptát, otravovat a nenechat to jen na ČEZU, oni to předají dodavatelské firmě a u nich to leží další půlrok.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac já mám už 11 měsíců podanou na ČEZu žádost o zřízení el. přípojky, mám smlouvu i zaplacenou polovinu z 12500 Kč, myslíš že na zřízení prozatimní přípojky na stavbu bych další rok musela čekat? já jsem si právě myslela že bych čekání na trvalé připojení kvůli stavby urychlila tím stavebním připojením
Odpovědět
@romik67 to ja netusim...takovou zkusenost nemam...ale kolega taky má požádáno a čeká už 13 měsíců. Doporučuji zjistit, kdo tu vaši přípojku projektuje a bombardovat každý týden projektanta, jak to vypadá. já si to hlídal už od začátku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?