Bungalov 1178 od Euroline, má zásadní nedostatky?

Dobrý den, vybíráme projekt na domeček a zalíbil se nám bungalov 1178 od Euroline. Zajímalo by mě, jestli jsou na něm nějaké zásadní nedostatky, kvůli kterým byste si ho nepostavili, nebo co byste na něm změnili. Vybrali jsem si ho, protože přesně pasuje na náš 18m široký pozemek. Jsme 4členná rodina, tak se nám líbí 2 dětské pokoje a taky to, že ložnice s pokojíčky přímo nesousedí ;). Malá koupelna nám nevadí, budeme mít stejně jen sprchový kout. A úložných prostorů je, myslím, taky docela dost. Navíc se nám moc líbí, že vstup na terasu se možný z obýv. pokoje i ložnice. Na pozemku máme stodolu na zahradní nářadí, kola, sekačku, zahr. nábytek atp. Takže garáž stavět nebudeme. Chceme stavět svépomocí. Myslíte, že se vlezeme do částky 1,7mil. bez kuchyň. linky a spotřebičů a zahradních úprav? Moc děkuji za případné postřehy, klidně uvítám i tipy na jiné podobné projekty. Děkuji :)
Odpovědět
@hokale Jaká bude orientace ke svět. stranám? To je dost podstatné.
Odpovědět
@aneri53 Jé, tak to jsem vůbec neřešila :O Terasa (obyvák a ložnice) budou na JZ a dětské pokoje na SV.
Odpovědět
Profilova fotka
trochu komplikované běhání z obýváku na wc :-) , co úložné prostory a technická místnost?, minimální rozměry dětských pokojů a nedokážu si představit jak "funguje" ta příčka mezi wc a koupelnou která končí(?) v okně - nestandartní u RD
Odpovědět
Profilova fotka
s cenou - zkus si m3 pronásobit obestavěný prostor (celý objem domu včetně základů) 5tis/m3 a dostaneš se na cca částku... záleží jak budete stavět - svépomocí? s firmou a jaký standart při dokončovacích pracech zvolíte
Odpovědět
@ivcicka Na wc bych to měla blíž, než to mám teď ;-) S tím bych problém určitě neměla. Dětské pokoje jsou pro mě víc než velké. Teď má syn pokojíček 8m2 a já byla v pokojíku s bráchou, který měl 13m2, takže 12m2 pro každého už mi přijde super :-) No, to okno mezi wc a koupelnou teda taky nechápu =-) Tam bychom určitě dali okna zvlášť. Co se úložných prostor týče. Máme už na pozemku takovou stodolu-garáž, takže tam půjdou všechny věci, které momentálně nebudeme doma používat. No a abych se přiznala, tak ani nevím, na co technická místnost vyloženě je? :-D Pračku a bojler jsme měli vždycky v koupelně a elektrokotel se dá myslím do toho "zubu" na chodbě... Jdu si vzít kalkulačku a jdu násobit :-) Jinak my nejsme moc nároční, co se vybavení týče. Vlastně veškerý nábytek včetně světel bychom mohli použít, co máme. Kuchyň mám několik let z Ikey a spokojenost, a jak jsem to poměřovala, tak bych ji mohla využít i do domečku. A pokud mi neodejdou spotřebiče, tak bych měla i je :-)
Odpovědět
@hokale Ta orientace se mi zdá dost nešťastná, v dětských pokojích na severovýchod bude chladno a málo světla. Jinak pokud máte pozemek široký 18 m, dá se jít při dodržení odstupu od sousedů na 11 m. Nestálo by za úvahu domek z 9 m rozšířit na 11? Teď se vám to zdá asi dostatečné (patrně bydlíte v bytě) ale přece jen, bydlení v RD by mělo být trošku komfortnější a tím rozšířením by domek dost získal.
Odpovědět
Profilova fotka
velikost detskych pokoju je akorat... my mame 13,2 m2 pokoj pro dva... jen ta orientace, ty detske pokoje nebudou mit moc svetla kdyz jsou na SV... to obihani na wc mozna trosku daleko, ale jinak ja schvaluju, libi se mi...
Odpovědět
Profilova fotka
jinak aneri ma pravdu, taky bych o metr dva rozsirila tento domek kdyby to slo...
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych ho rozšířila, pokud je možnost. Ono se to teď nezdá, pokud bydlíte v menším bytě, ale do budoucna si to určitě budete pochvalovat. Jinak co se týče orientace, tak má aneri53 pravdu. Ložnice má být v nejchladnější části domu a naopak děti by tam měli mít přes den dostatek slunce a světla na učení aj. aktivity, neboť ony tam budou trávit celé dny. Do ložnice se jde "jen spát". Já u nás také volila ložnici na S straně a na J dva dětské pokoje.
Odpovědět
Děkuji moc za postřehy :-) Momentálně bydlíme v paneláku, ale celé dětství jsem strávila v RD na venkově a pak jsem pár let žila taky v řadovce. Rozšiřovat ho asi určitě nebudeme. Pro nás by to bylo asi už zbytečně velké. Teď máme s manželem ložnici 15m2 a je pro nás až zbytečně velká :-D Koupili jsme si psací stůl, abychom ten prostor trochu zaplnili a akorát se na něj práší :-N Kuchyňka mi taky stačí malá. Moc nevařím. Na obědy chodíme s manželem v práci, syn ve školce. Takže na "splácání" večeře a víkendových jídel je víc než velká ;-) Obyvák taky nepotřbujeme větší. Je větší než ten náš teď a my jsme stejně pořád někde v luftě. Hodně výletujeme, máme spoustu koníčků. A moc to ani rozšiřovat taky nemůžeme proto, že počítáme, že domek naplácneme k jedné straně pozemku a vedle něj z druhé strany budeme parkovat vedle sebe dvě auta. A já na parkování potřebuju hodně místa :-N :-D No, s těmi dětskými pokojíčky jste mě trochu navrtaly :-S Teď máme v paneláku ložnici na S. Je fakt, že je to nejtmavší místnost, ale ono je tam i dost blbé malé okno.
Odpovědět
Profilova fotka
@hokale Velikostně bych určitě nic nezvětšovala. Jen mezi chodbou a kuchyní bych dala dveře a zrušila dveře uprostřed chodby. Aby se prostě šlo ze zádveří do chodby a odtud do jednotlivých místností. Eventuelně orientace oken dětských pokojů - bych okna přendala na druhou zeď. Místnost 2,9 - bych volila jako šatnu bez okna.
Odpovědět
@jeniki89 Na ty dveře už jsem taky koukala, že by chtěly dát spíš ke kuchyni a ne mezi dětské pokoje. A máte pravdu, do té šatny je okno určitě zbytečné. S těmi dětskými pokoji si pořád lámu hlavu ]-( U toho levého dětského pokoje by to okno na stranu snad dát šlo. Bylo by tedy na východ. Ale u toho druhého bychom si stejně nepomohli. Bylo by ještě více na sever, navíc by směřovalo do sousedova plotu, kam ještě plánujeme vysázet tůje....
Odpovědět
Článek se načítá
@hokale Ahoj, kdybych si pořizovala dům, chtěla bych mít jak vanu, tak sprchový kout. A určitě bych chtěla mít v domě pro 4 osoby 2 WC. Obecně tedy to sociální zařízení je z mého pohledu nedostačující. Podle mého názoru je na dům i dost malý ten obývací pokoj s kuchyní, osobně bych vybírala něco min. s 35m2, přeci jen, jste čtyřčlenná rodina. A ty úložné prostory jsou na pováženou... Záleží, jak bezpečná bude ta stodola, tzn., jestli tam můžete mít i kola, lyže, běžky, brusle,... Pokud ne, v domě není dostatek prostoru pro jejich uložení. Jestli se domu "vejde" oblečení včetně zimních kabátů a sportovního vybavení pro 4 osoby je také otázkou, ale snad ano. No a rozhodně je na mě malinká ta kuchyň, ale tak pokud příliš nevaříš, asi to stačí. Jen se mi prostě zdá, že v domě by ty prostory mohly být sťedřejší... Jinak celkově se mi dům celkem líbí, orientaci světových stran bych neřešila... Když budeš mít pokoje na východ, budou sice světlejší, ale v létě tam zase bude větší horko, což taky není žádný med. Vše má svá pro i proti a u orientace světových stran to v této souvislosti platí dvojnásob...
Odpovědět
@hokale tak já souhlasím s tím, že orientaci svět.stran bych nějak nehrotila pokud k tomu nejsou podmínky. Určitě bych taky dala ty dveře do chodby spíš z kuchyně a jinak si myslím, že s jedním wc se dá v klidu vyžít ;-). Zda si dáte sprcháč nebo vanu se rozhodněte podle toho co sami upřednostňujete. My co bydlíme v bytě jsme rádi i za malý domeček ;-).
Odpovědět
Velikost místností je pro nás opravdu dostačující :) Jedno wc je podle mě v poho. Doma jsme taky byli 4 na jedno wc a nikdy nebyl problém ;) Chtěla jsem teda, aby hlavně bylo oddělené od koupelny a mělo aspoň malé okénko, což tady je. Vanu nechceme ani jeden. Jsme sprchovací rodina :-) Já se ve vaně koupala naposled někdy před 15 lety a vůbec mi to nechybí. Kvůli dětem jsme pořídili alespoň hlubší sprchovou vaničku, ale stejně je taky spíš sprchujeme. Momentálně máme koupelnu 2,5m2 a jediné, co mi na ni vadí, že se tam nevejdou dvě umyvadla, která chci určitě. Součástí té stodoly je také zděná uzamykatelná garáž, kde ale parkovat nebudeme, ale budou takové věci jako sekačka, kola, lyže.... A ještě plánujeme udělat částečně pochůzný strop cca 10m2, kam by se třeba daly zimní bundy, boty.... Manžel mi taky před chvílí říkal, že ty dětské pokoje budou spíš na V než na S, že by z toho strach neměl. Vypadá to, že máme teda asi vybráno :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?