Cena individuálního projektu, je to moc, málo?

Profilova fotka
Právě jsem obdržela nabídku, na zpracování individuálního projektu bungalovu. Co říkáte? Je to moc, málo, případně něco chybí? Cenová specifikace: - projektová dokumentace pro povolení stavby, stavebně-architektonická část - vyhotovení 5x paré - zařízení vypracování ostatních projektů ke stavebnímu povolení externími spolupracovníky Projektová dokumentace rodinného domu (půdorysy, řezy, krov, pohledy, stavební detaily apod.) stavebně-architektonické řešení 21.000,- Kč Osazení rodinného domu do terénu ZDARMA Průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) ZDARMA Projekty vypracovávané externími spolupracovníky Projekt elektroinstalace 5.000,- Kč Projekt ZTI (voda a kanalizace) včetně přípojek 3.500,- Kč Projekt vytápění 4.000,- Kč Požární zpráva 2.000,- Kč Projekt plynoinstalace včetně přípojky 1.800,- Kč (v případě napojení na plynovod)
Odpovědět
Podle mě je cena dobrá....pokud se Ti bude projekt líbit a vše bude bez problémů, můžeš si skoro gratulovat :)
Odpovědět
cena je to normální, pro povolení to bude stačit, jestli ale budete stavět na klíč, tak bych si nechala udělat ještě výkaz výměr
Odpovědět
Přesně jak píše petraxname :) Jinak cena je dobrá, my máme o něco víc za totéž.
Odpovědět
Cena neni spatna. Penb jsme si platili. elektorinstalaci nam udelal projektant v cene, dle pozadavku stavebniho u. pripojky taky automaticky v cene od projektanta projekt vytapeni? ten jsme vubec nemeli celkova cena 23tis, vcetne toho ze nam pomohli vyridit vsechny papiry od dalsich uradu dalsi papiry pro stavebni urad si budete vyrizovat sami? Radon atd, cez, atd...?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivasz Můžu poprosit info, kdo vám to dělal? Moc díky. Zatím rozhazuji sítě, a nechávám si posílat nabídky, tahle byla zatím nejlepší, ale ta vaše cena je přímo pohádková, a když vám pomohli i s dalším papírováním... No prostě paráda. :-) Díky moc
Odpovědět
cena dobrá, pokud má dobré reference jděte do toho.
Odpovědět
@ivasz Jaký region prosím ?
Odpovědět
@wbc ostravsko, delali jsme v projektu jen to co je nutne - pozaduje SU. Jinak na dalsi "rady" mame stavybvedouciho s mnohaletou praxi. Mohli jsme mit i projekt od jineho projektanta za 70tis, ale nakonec rozhodl rozum - kdyz jsme v oblasti CHKO (nemuzes si vymyslet) a nakonec se nam libil "obdelnik" se sedlovou strechou. ;-)
Odpovědět
já mám projekt za 35 000 .- ze vším všudy ale znám lidi co mají projekt o za 100 000 Kč :D to už je moc peněz :)
Odpovědět
@wbc Můžu se zeptat kdo Vám ho dělal? Sháním teď právě také projektanta nabídek přišlo mraky ale skoro všechny kole 50- 130 tis.Děkuji
Odpovědět
A jaké město jste ?
Odpovědět
Profilova fotka
To je na dnešní poměry skvělá cena. Známí dali za projekt 100 000 Kč. Pokud na něj i máš kladné reference, je to fajné. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@xdagmar Myslím, že cena je skvělá. My máme projekt přes kamaráda a dáváme velmi podobnou částku jako ty.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme projekt za 54.450,- Kč, kdy zahrnuje vše i s inženýrskou činností. + cca 6.000,- energetický štítek. A 42.000,- bude stát stavební dozor.
Odpovědět
@xdagmar cena je dobrá neřešil bych to. stejně jestli tam je někde malá chyba což se občas stane, jsme jen lidi tak pokud bude normální zedník nebo firma tak to zmáknou dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@wbc Olomoucko...
Odpovědět
Profilova fotka
Moc dekuji za vsechny nazory. :-)
Odpovědět
Zkusím mu napsat ale Olomoucko je od něho 350 km :)
Odpovědět
Profilova fotka
@wbc v době SKYPE to asi není rozhodující problém,
Odpovědět
Profilova fotka
Takže projetk máme drahší, osazení nemáme zdarma..atd atd..jo super cena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě projekt a dražší...
Odpovědět
Já jsem myslel že SKYPE neni určen pro český trh :P
Odpovědět
Profilova fotka
@wbc naopak je velmi používaný, také právě na dlouhé a vášnivé diskuse nad projektem, kde se všechno prodiskutovává za chodu, kde si evtl. můžete prohlížet obrázky a přímo online může projektant tvořit a zkoušet nebo vracet se dle tvých požadavků, a je to i pro něj lepší, než aby se se zákazníkem sešel, vyslechl názory a pak je následně zpracovával doma.
Odpovědět
Když si představím svého starého projektanta jak něco řešíme na SKYPE tak si raději sednu doma udělám kafe a všechno face to face vyřešíme :) ale každý má rád své a řeší věci jinak ... necháme to tak ! :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Chtěl bych vidět ten projekt za 100 000 kč. Jsem sám projektant.
Odpovědět
A jedná se o typový, nebo individuální projekt? Za katalog OK (i když jeho kvalita nebude nic moc). V případě individuální projektu mi cena přijde značně podezřele nízká. Kvalitní projekt je opravdu k nezaplacení (pozor, drahá projekt nemusí se nutno rovnat kvalitní projekt). Především doporučuji využívat služby projektantů, kteří mají zkušenosti s realizacemi, protože (a to bez urážky) projektant, co v životě nic nepostavil to rozhodně kloudně nenakreslí. PS: výkaz výměr je naprostá zbytečnost, která ve finále realitě neodpovídá a dům se podle něj rozhodně nerealizuje - realizuje se podle PD.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@wbc Mohla bych poprosit o kontakt na projektanta?? Koukám, že jsi z Ústí :-)
Odpovědět
@dzvn proc bys ho videl? Ze je to moc nebo malo? Nas projekt stoji 70tis bez DPH a na Brno je to jeste jeden z levnejsich.
Odpovědět
Profilova fotka
nás stál 35tis
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?