Euroline projekt Aktual 034 - prosím o názory

Profilova fotka
Co říkáte na tento projekt? Mě teda vadí wc v koupelně.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Doufám že už tam teď bude něco vidět, moc se omlouvám. :-)
Odpovědět
Mě přijde docela fajn, jen za mě bych vyměnila v přízemí technickou s koupelnou, abys do koupelny nelezla přes "špinavější" část domu a i bych to zádveří pak asi oddělila dveřmi, aby tam tolik "netáhlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@delariva Díky za koment. On je tam komín proto je technická tam kde je. Ty dveře by tam byly fajn, ale zase by jich tam na ten prostor bylo poněkud hodně ne?
Odpovědět
@aguagulka za mě - stejný názor jako předchozí příspěvek, nelíbí se mi koupelna ihned za vstupními dveřmi. Půjdete bosou nohou ze sprchy a na nohy si napatláte písek z botů. Chybí mi i úložné prostory v zádveří, skříň na kabáty, botník apod. Pračka bude v technické, vejde se? Pak stůl v jídelní části mi přijde celkem malý a obávám se, že větší se Vám tam nevejde, resp. vešel by se, ale bude překážet v té komunikační zóně. Vstup na terasu bych si představovala velkorysejší :-) .
Odpovědět
@aguagulka Patro je celkem OK, dole mi vadí více věcí. Pokoj a koupelna přístupné ze zádveří/přes špinavou zónu. Dost často se časem rodiče stěhují mimo dosah dětí do přízemí :-) a pokud by se pokoj více využíval, tak by mi to vadilo. Hodně malý obyvák. Celkem velký nevyužitý prostor před schodištěm. A poslední, TM je zcela nedostatečná.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už bylo řečeno, uzavřela bych zádveří a nelíbí se mi ta koupelna hned u vchodu. Pak je zbytečně moc prostoru u schodiště. Malý jídelní stůl. Obývák si myslím, že bohatě stačí, když bude např. sedačka do L bez těch křesel, tak je OK, ale vadí mi, že z kuchyně na terasu je složitá cesta - už se vidím, jak jdu s tácem s plnýma hrnečkama s kafem a vyhýbám se křeslům.....To bych asi chtěla změnit. Horní patro je OK ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím a co toto. @lulii @bamak @martinam76 @delariva
Odpovědět
@aguagulka Teda, to je skok :-D ....to tady ještěnebylo od patrovky k bungalovu za minut.....většinou si lidi za jedním nebo druhým z nějakého důvodu stojí.....mrknu později a napíšu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Jediný co chci aby to mělo 5+1 a nestálo to víc jak 3 400 000kč na klíč. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Abych se přiznala nemám o stavění domů ani páru. Manžel objednal několik katalogů určil cenu do a řek ať si vyberu. Plánujeme 2 děti a pracovnu budu využívat jako dílnu na podnikání. Hypotéku si brát nebude víc jak na 3mega a pozemek už máme. Stavět chceme už příští rok. Tak se mi typový domek jeví jako nejschůdnější varianta.
Odpovědět
@aguagulka Jasně :-).....neboj postupem času začneš mít víc a víc požadavků, začneš přemýšlet, co a jak by bylo lepší.....ten druhý taky není špatný, jen jsou pokoje menší....to si zvaž sama. Jinak jídelní stul je taky trošku napresovaný a technická maličká-ale to bývá u všech typovek, záleží jestli plánujete ještě garáž, zahradní domek, čím budete topit..... Na ty ceny bacha,většinou jsou bez základové desky, inž. sítí.....a budete stavět sami, nebo dodavatelsky, nebo na klíč? To taky hraje velkou finanční roli.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@aguagulka koupelna za vstupnimi dvermi se mi nelibi, pracka bude nahore? spajz mi chybi, technicka je pod schody? krb nechcete? vyhled na televizi - dvere na balkon, TV, kuchyn, nelibi se mi
Odpovědět
Profilova fotka
@aguagulka Jojo, tak ten je lepší. Já bych zmenšila tu místnost vpravo a udělala bych ji k zádveří - jako šatna...., a o tu zmenšenou část bych zvětšila (posunula) kuchyni s tím, že jídelní stůl by byl tam, kde je TV a tam, kde je teď stůl bych dala stěnu na TV. Z koupelny v zádveří bych udělala technickou místnost a z TM mezi pokoji bych udělala samostatné WC.
Odpovědět
Profilova fotka
@aguagulka Tak až teď čtu, že potřebuješ tu čtvrtou místnost na podnikání, tak to se omlouvám za příspěvek nad :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Z největší pravděpodobností na klíč. :-| To já bych měla požadavků o hodně víc, ale prachy by to chtělo vyhrát. :-D Teď bydlíme v paneláku kde máme 95m2 a to v 3+1 takže na panelák 30m2obýváček s jídelnou bude tak nějak stejný jako v domečku. Máme i šatnu která tady není ani v jednom plánu. :-S Jsem si říkala zrušit ten záchod se sprcháčem a udělat tam šatnu, ale mít zase společnej záchod s koupelnou. Krb mít asi nebudem já ho nevyžaduju a máme akvárko široký 1,2m kam bychom ho asi daly že? :-p Máme pračku, sušičku, lednici ale i velkej mrazák na stojáka a ty pidi kuchyňky mě fakt dostávají. :-N Ale pořád je to otázka peněz, momentálně příjem máme pěkný, ale co kdyby....prostě nechci mít hypotéku 16 000kč na to fakt nemam nervy. :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Já byt vámi šla bych do toho patracku i ty pokojíky tam budou větší.my Máme tedy budeme příští rok stavět podobny také typovka,ale od g servisu.
Odpovědět
@aguagulka jenom jeden záchod společný s koupelnou při tolika obytných místnostech nejde, to vám ani nezkolaudujou. Nehledě na to, že je to prostě blbost. A jakmile začneš víc překopávat typový projekt, tak už se vyplatí spíš vzít architekta/projektanta a nechat si něco nakreslit podle svých představ.
Odpovědět
@aguagulka ahojky, ten druhý se mi taky nelíbí, pardon. Zase koupelna v zádveří a stůl je moc daleko od kuchyňské linky. Viděla bych to takhle, za 3,4 mega už postavíte dům podle svých představ. Nebojte se cvičně oslovit pár projektantů, nebo pokud máte vytypovanou stavební firmu, tak i tu. Máte velké akvárko, to bude chtít důstojný prostor a to těžko v typovce budete hledat. Rozmyslete si, jestli patro nebo bungalov, co přesně chcete, aby v domě bylo, jaké máte priority a jděte do toho. Nejsem si ještě také jistá, jestli zakoupením projektu ušetříte. Každý stavební úřad má totiž svoje specifika a vím, že zrovna našemu SÚ u typovek spousta věcí chybí a dopracování pokladů stojí investory následně nemalé peníze. Nenechte se odradit, příprava projektu a jeho ladění zabere spoustu času, to je naprosto normální a zkuste si to spíš užít :-) . PS: můžete projít i forum tu, je tam spousta projektů i s komentáři. Jako odrazový můstek také dobrý.
Odpovědět
Musím s @martinam76 souhlasit, v každé typovce budeš chtít dělat nějaké změny, což jsou peníze navíc a individuál je úplně jiný level. Rozpočet jsi dostala slušný :-). A jak už jsem psala tyhle ceny strašně zkreslují, pak zadáte jiné firmě a nestačíte si divit :-) . My stavíme taky 5+kk, individuál a rozpočet máme o něco vyšší, ale kdybychom chtěli tak se do této sumy taky vlezeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju moc za váš čas. ;-) A kdyby byl záchod oddělený mohl by být jen jeden? Taťka má taky jedno wc pro 3členou rodinu 5+kk a stačí jim. Zkolaudovaný ho mají. @omcamauta
Odpovědět
My také vycházeli z tohoto projektu, ale náš projektant nám ho dost poupravoval. Byl to jeden z mála projektů, který vyhovoval rozmístěním místností a pasoval na náš lehce problematický pozemek, ale dost věcí je tam mimo. Např. ten odskok je úplně zbytečný, balkon také, koupelnu jsme prohodili s technickou a vchod do spodního pokoje máme z obýváku, tak se do zádveří vejde velká šatní skříň. Místo galerie, která je v tak malém domě jen plýtvání místem, máme šatničku a samostatné WC. Vy ale máte krásně velký pozemek, tak se můžete rozšoupnout trochu víc:). Tak se klidně inspirujte, ale zajděte za projektantem, který vám projekt přizpůsobí nebo navrhne jinou variantu. Jen těmi 3,4 mil na klíč si nejsem jistá. Málokdo si nechá postavit dům striktně ve standardech nastavených firmou a pak to docela naskáče. Pro inspiraci koukněte k pernikova_chalupka na slovenské střeše. Také má předělanou 34.
Odpovědět
Profilova fotka
@lesla Děkuju moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@omcamauta 4tyř člennou. Pardon
Odpovědět
@aguagulka má na 5kk jediné WC v koupelně?
Odpovědět
Profilova fotka
@omcamauta Ne má ho odděleně, ale jenom jedno wc na 5kk. Dvě děti a dva dospělí a i když jsme u nich byli na návštěvě vůbec mi tam další záchod nechyběl. =-)
Odpovědět
@aguagulka no ale já se bavila o tom, že je blbost (a nedá se podle mě ani zkolaudovat) pokud jediné WC v domě je v koupelně. Což vy byste měli, udělat místo té pidikoupelny v zádveří šatnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@omcamauta Aha aha takže když by byl odděleně tak by teda šlo, což jde mi o to aby se člověk zul hned za dveřmi a ty dva sprcháče mi přijdou zbytečný. Ono to asi možná dopadne tak že si projekt necháme udělat na míru jak to tak vidím není to žádná sranda. :-) Ještě přidám projekt předělaný, ale jak říkám vůbec v tom nemám jasno a pravděpodobně to bude všechno jinak.
Odpovědět
@aguagulka no my si nakonec taky chceme nechat něco nakreslit. Hlavně proto, že chceme nízkoenergetický nebo skoro pasivní dům. A u typových projektů mám skoro vždy problém s tím, že mají místnosti na všechny strany, ať to otáčím a zrcadlím jak to otáčím... plus teda já bych určitě chtěla na 5-6kk dvě koupelny a dvě WC. A komoru na pračku/sušičku. A technickou místnost na blbosti kolem topení, vody a vzduchotechniky...
Odpovědět
Profilova fotka
@omcamauta A tak si říkám kde na to ty lidi berou peníze? Staví se tolik domů... z čeho ty lidi pak žijou, když platí hypotéku jak čuně? :-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?