Geodetická mapa ve formátu dwg, kde ji seženu?

Ahoj, nevíte, kde sehnat geodetickou mapu ve formátu dwg určité oblasti? Je to někde volně k dostání nebo se za to platí, případně kolik? Děkuji.
Odpovědět
@parcelads k tomu mají přístup geodeti, kteří za to platí. My v práci si většinou stahneme z nahlizeni do kn mapu jako obrázek a pak si to vložíme do souřadnice do .dgn nebo .dwg.
Odpovědět
Takže pokud tomu dobře rozumím, třeba najít nějakého geodeta. Tuto mapu pozemku po nás chce projektant.
Odpovědět
@parcelads záleží, co po vás chce projektant. Chce zaměření pozemku nebo katastrální mapu? To první musí udělat geodet za peníze...cca 5000 a víc. To druhé je otázka hodiny pro kohokoliv šikovného, kdo umí pracovat s autocadem.
Odpovědět
@parcelads to tak po nás taky projektant mapu,taky musíme za za geodetem.a to musí každy ,kerý jde stavět za geodetem? u nás je to tak ,že děláme plány,ale pozemek ještě nemame koupeny.ten ma být ke koupi ted koncem dubna.kvuli sítím.obec ho prodává zasítovany.nebo když je koupeny tak se dostává k i mapa?nevím,neznám.poučte mne. ;-)
Odpovědět
@nanah já za geodetem nemusel...
Odpovědět
@flakac jde o to ,že projektent chce po nás polohoměr a vyškoměr.a nevím jestli to nedostaneme i s pozemkem.jestli počkat nebo nee.pokud jst kupoval pozemek dostal jste geo mapu?
Odpovědět
Profilova fotka
@nanah Výškoměr je v letadle :-D Do těch 5 tisíc by to geodet měl zvládnout, jestli nemáte nějakej obří pozemek. A jinak je to "výškopis", neboli kompletní zaměření skutečného stavu. Ploty, stromy, zídky, vrátka, budovy, vpustě, rozvaděče, atd., vše s polohou (X, Y) i (nadmořskou) výškou (Z), od toho ten název - výškopis. Projektant teoreticky nemusí ten pozemek vidět a orientuje se jen podle té výškopisné mapy. Ideální ale je projektanta na pozemek dotáhnout, říct mu své představy, on se rozhlédne, udělá si pár fotek a dům do terénu umístí i tak a vy nemusíte mít výškopis od geodetů.
Odpovědět
@krizak ym máme mít ten pozemek na rovině a pak kousek dál se svyžuje,ale postavit to chceme na té rovince.no uvidíme.v uterý má k nám projekt. přijít tak ho tam vememe.je to 7 km od nás.stejně jsme mu říkali ,žy by jsme byli ádi kdyho nejdřív viděl. x-)
Odpovědět
@nanah my máme skoro rovinu, projektant přijel na pozemek a odhadl, že převýšení je 30cm a to mu stačí.jestli to bude ve skutečnosti o 10cm víc, to je jedno. Geodety si pozvou až na zaměření domu.
Odpovědět
@flakac k nám má přijet projektant zítra,ale má pršet,asi fásne gumáky,až se s manžou pojedou mrkat na pozemek.zatím tam je polnačka :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?