Izolace betonových sloupků

Mohla bych se zeptat jak byste doporučili hydroizolovat 6 nosných sloupků? Mám schválený projekt. Domek nebude mít sokl, bude bez soklu. Dům má tedy základovou desku pod úrovní okolního terénu. Zde v Portugalsku nemám v projektu hydroizolaci, domy jsou vlhké a plesnivé, ale nikdo to tu neřeší. Já si chci hydroizolaci dát. Jen teď nevím jak odizolovat těch 6 sloupků co stojí na základové desce a nesou střechu. Asfaltové pásy by ze statického hlediska neměly být pod nosnými sloupky. Mám dvě doporučení buď dát pod sloupek teflonovou nebo ocelovou destičku. To mi tu nikdo dělat nebude. A nebo obložit zevnitř sloupky asfaltovými pásy. (Tedy udělat "vanu" uvnitř a vyloučit z ní sloupky), prý je beton nasákavý jen do 10 cm. Ale také mám názor, že voda poleze po sloupcích stejně a bude v domě vzlínat. Předem děkuji.
Odpovědět
Jistě že tam hoďte ipu a je to, pod zdmi které jsou nosné je taky normálně každý dává. Jen nechápu co tam máte za nesmyslné stavební zvyky....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Jistě že tam hoďte ipu a je to, pod zdmi které js…
@vladimir_sacha To jsou zase rady. Je rozdíl dávat ipu pod klasické obvodové / nosné zdi oproti 6-ti betonovým sloupům. Radu nemám, nejlépe pozjistovat u těch co staví průmyslové haly, to je stejná situace.
Odpovědět
Zdravím,sice nevím jaké možnosti v Portugalsku ohledně materiálu máte ,ale pokud bude deska a vlastně i část sloupů pod úrovní terénu tak by byla možnost použít voděodolný beton ,teda pokud bude v betonárce k dispozici https://www.transportbeton.cz/transpo... .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?