Jak byste řešili východ ze zádveří a proč?

Profilova fotka
Jak uz nazev napovida, vahame nad tim, jak vyresit vchod ze zadveri do domu. Na prvnim obrazku je prvni varianta - trochu nam vadi, ze kdyz vyjdu ze zadveri, "narazim" na roh krbu, na druhou stranu je jednak prostor pro otevirani dveri (kdyz pujde najendou nekdo z klidove casti a ze zadveri, tak se neprasti dverma) a jednak tam vznikne takova "mini hala" (otazkou je, jestli to ma nejaky smsyl0. Na druhem obr. je druha moynost, jak bychom to chteli resit. Zed mezi obytnym prostorem a zadverim by se posunula smerem do obytne mistnosti (cervenavy cara), dvere by se oteviraly smerem do zadveri. Vyhodou je, ze bychom "nezakopavali" o roh krbu, nevyhodou zmenseni te chodby. Jak byste to resili vy a proc? Diky za pripominky.
Odpovědět
Další možností by bylo pouze otočit otevírání dveří - dveře z chodby by se otevíraly na krb a tím by vám tam ten roh nevadil.. Posunutím zdi si nijak "nepomůžete" - chodba se vám tím stejně nezvětší - ten prostor nevyužijete
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme takhle podobně ten prostor a dveře ze zádveří máme posuvné do pouzdra, což u vás nevím, jestli by bylo možné, aby za krbem bylo pouzdro. Jinak bych volila první variantu, ale otevírání dveří do zádveří /tedy druhá varianta/ stejně tu zeď vedle té vestavěné skříně/nebo věšáku nebo co to je ;-) / máte stejně nevyužitou.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji dveře zajížděcí do pouzdra..nebo zavěsit nad dveře ze strany zádveří pokud nepůjde pouzdro..
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 do pouzdra nepujdou, zasouvaly by se za krb a to teplo by jim urcite nedelalo dobre. zavesit take nepujdou, neni kam je "otevrit" :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lumiga @petrasafr dobry napad, na to jsme neprisli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lena.k taky bych asi zvolila variantu otevírání do zádveří na stěnu vedle vestavné skříně, pokud nebude využitá...
Odpovědět
Profilova fotka
závěsné jezdí v horní liště navrtané nad dveřmi...
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 to vim, ale nemaji kam jet, vlevo, ani vpravo, neni misto.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Posunul bych pero blíže ke krbu a dveře bych otvíral na krb jako lumiga
Odpovědět
Volila bych druhou variantu
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem pro 2. :)
Odpovědět
také bych otevírala dveře směrem ke krbu. Dvoje dveře co se otevírají směrem do chodby to mi přijde už hodně. Nevím jak je ta chodba široká, ale moje sestřenice má v těchto místech dvoukřídlé lítačky a vůbec to není špatné.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?