Jaký nechat minimální prostor před domem pro kolmé parkování?

Jak velký prostor je nutný pro kolmé stání před domem? Bude stačit 5,5 m mezi silnicí a fasádou? Máme čtvercový pozemek se sjezdem vycházejícím uprostřed domu a nejde jej přesunout. Radši bychom měli větší zahradu než prostor pred domem. Proto hledám nějaké "funkční" minimum pro kolmé stání bez toho, že budu mít na fasádě obtisk spz od všech návštěv. Máte někdo zkušenost, jestli 5,5m stačí?
Odpovědět
@edcbubu tak asi záleží na délce vašeho auta, pokud je nyní průměr 4,8m tak by to mohlo stačit (ale sotva projdete kolem), u nás se plánuje 6,9 až 6 metrů na 2 stání (pozemek se zužuje a nebude plot). Zkuste si na ten pozemek zajet přímo autem a uvidíte, kde bude stát dům, kde plot a co je ještě dostačující.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 6,3m a zaparkujeme i s tranzitem. Na pohodlné vyskládání delších věcí to ale není. To musíme zaparkovat našikmo. Takže záleží i na tom, jak široké to parkovací stání bude a jestli v případě potřeby je možné výjímečně zaparkovat šikmě.
Odpovědět
@jakuda místo je naštěstí široké dost. Navíc silnice u domu je jednosměrka, která vede k pár domům, takže pro nějaké občasné akce jako je balení snad nebude problém, že budeme případně chvíli zasahovat na komunikaci. Pro nás to bude na pár let dočasné řešení, než skončí záruka na silnici a budeme moct posunout sjezd vedle domu. @artep1987 Díky. Budeme to asi muset vyzkoušet s nějakou deskou. 🙂
Odpovědět
@edcbubu Pokud je silnice jednosměrka, to šikmé stání se vyloženě nabízí. 5,5m by v tomto případě mělo stačit. Na dlažbu pak dát nějaký doraz, aby nešlo dojet dál (do kuchyně).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?