Klassik 156 od G Servisu. Máte zkušenost?

Ahoj, chystáme se na stavbu RD na klíč. Prozatím u nás vyhrává projekt od Gservisu-Klassik 156. Nebydlíte někdo v tomto baráčku, nebo nestavíte? Popřípadě co říkáte na tento projekt? Ráda si ,,poslechnu" vaše připomínky a názory :)
Odpovědět
Nikdo žádný názor? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@paja321 Moc záleží na tom, kolik osob bude v domě žít a samozřejmě především na finančních možnostech. Zkusím napsat alespoň pár postřehů, které mě napadly. - dům je poměrně malý, kolik vás tam bude? vidím zde disproporci... větší obývák v poměru s malinkou kuchyňkou, jejíž součástí je ještě jídelna; pokojíky v patře jsou také maličké, obzvlášť ty dětské pokoje, to bych měla raději menší ložnici - zbytečně nevyužitý prostor nad garáží, kterou musíte zastřešit, takže v poměru "využití : náklady na výstavbu" vítězí ty náklady; my jsm upravili typový domek tak, aby byl nad garáží ještě pokoj přístupný z patra, máme tam ložnici s šatnou - spodní WC a koupelna přístupná přes "špinavou" zónu, nám to osobně vadilo -nevyužitý prostor pod schody -vůbec nevidím technickou místnost...kotel...je v horní koupelně? pokud ano, také nešťastné řešení; zcela chybí jakákoliv komora např. pro úklidové potřeby -krb není v centru stavby, u obvodové zdi je to trochu nešťastné řešení, pokud byste dělali rozvody z krbu po domě - 2 velké balkony na tak malém domku mi příjde dost zbytečný přepych; dnes vidím spíš odklon od balkonu (vysoké náklady, problémy se zatékáním, promrzáním, nevyužití, zmenšení pokojů díky balkonům...) Tak to je jen pár postřehů. Osobně se mi moc vnitřní řešení domku nelíbí, na pohled je pěkný.
Odpovědět
Moc děkuji za Vaše připomínky, projekt teprve vybíráme a jsou věci, které nás nenapadnou :) V baráčku plánujeme být 4-v současné době ve 2. Jsme hodně omezeni cenou a velikostí pozemku. Proto se snažíme najít menší baráček v přijatelné cenové kategorii.
Odpovědět
Profilova fotka
@paja321 Nejlepší je projek podstrčit několika kamarádům, kteří také stavěli, oni už ti určitě své připomínky rádi poví. vy si musíte ujasnit, co v domku chcete a co je pro vás důležité a pak vybírat, např. samostatné WC v patře, úklidová komora, spíž atd. V tom vašem projektu mi ale příjde " nejhorší" ta malá kuchyň versus docela velký obývák a pak ty malé dětské pokoje. 10 a 11 metrů je opravdu dost málo. naopak ložnice mi v porovnání s děcáky příjde zbytečně velká. Průšvih je i ta chybějící tech. místnost. nejenže vám bude kotel hyzdit koupelnu, ale úplně chybí místo na ty úklidové pomůcky, popřípadě pračku. naopak prostor pod schody (kde se často kamora dává) je nevyužitý stejně jako ten prostor nad garáží. Hledala bych dál.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@kirik víte o někom kdo ten dům má postavený nebo kde by bylo možno se na něho podívat v realu? Máme taky zálusk si ho postavit s drobnými úpravami
Odpovědět
Profilova fotka
Naprostý souhlas s kirik pro všechny připomínky, nic víc mě nenapadlo. :-)
Odpovědět
Ahoj, no ja v nom uz byvam 2 roky, po niekolkych zmenach som velmi spokojny. Ak chces poslem fotky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?