Máte nápady na vylepšení projektu dvoupodlažního domu?

Omlouvám se, že zakládám znovu toto téma. Bohužel jsem zvolil špatně typ diskuze a nemohl již reagovat na Vaše náměty. --- 1malda1 Moc pěkný návrh, jen bych tady asi pro sebe udělal tři věci jinak. U "hostů" bych dal prosklené dveře, tím se pokoj stává "nezávislý" a při příchodu ve tři ráno neruší celý dům. Asi bych zrušil ten průchozí krb jen na stranu obyváku a místo toho nechal zajíždět do stěny dveře, takže se může více propojit obyvák a kuchyně, klidně i do půlky krbu, nebo co to dovolí délka stěny a poslední, asi bych v technické nedával dveře a okno na severní stranu. Jo a možná bych ani do spíže nedával okno, jen odvětral a získal více místa na stěně. Osobně tam okno nemusím mít, zdá se mi tam pak vyrovnanější klima, ale je to věc preferencí. 20. čer ve 22:18 • misadan Zdravim, návrh se mi zdá vydařený...je vidět, že si s tím hrál někdo, kdo tomu rozumí...je to učesané a má to logiku... 21. čer v 10:08 • barus.8 mě se to líbí, jedině bych prohodila koupelnu a wc
Odpovědět
Reakce pro: 1Malda1 Mockrát děkujeme za připomínky. Pokoj pro hosty bude spíš pracovna a na stáří ložnice, takže dveře a tudíž další vstup do domu neplánujeme. S tím krbem máte asi pravdu - byl to návrh projektanta, ale taky jsme spíš pro klasický krb. Okno v technické nebude, to už jsme odpískali, zůstanou jen dveře. Spíž s oknem na sever v té samé lokalitě mají rodiče a vyhovuje, takže to ponecháme. Ještě jsme v minulé otázce zapomněli, že bychom rádi názor na velikost místností (všech, ale hlavně těch "podřadných - neobytných".
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic obytné místnosti mi přijdou vyřešené účelně a dostatečně - nevím jestli je v domě ještě další koupelna, ale pokud by tato byla jediná tak je příliš malá, ale předpokládám že nahoře je ještějedna. Technická místnost - co všechno tam bude? Ohřívač vody, zdroj vytápění, zásoba paliva?, do budoucna akumulační nádrž např. pro solárko nebo jiný alternativní zdroj? atd... myslím že je malá, wc- dveře otevíravé dovnitř?
Odpovědět
Pro "ivcicka" Děkujeme za komentář. Druhá a větší koupelna bude v patře, technická místnost se nám taky zdála malá, tak máme v projektu další úpravy v tomto duchu. A otevírání dveří na WC jsme si ani neuvědomili - děkujeme za připomínku, takové otvírání by fakt bylo nešikovné.
Odpovědět
@dejvic Obdrželi jsme od architekta dva nové projekty s menšími úpravami. Jak se poladí přízemí namaluje první patro :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Máte zajímavě navržené projekty. Jsme teď ve stádiu navrhování domečku architektem, ale byl to boj. Posílal nám návrhy, které byly velmi přibližné (žádné konkrétní rozměry, jako máte vy), jen plochy jednotlivých pokojů. Mohla bych se zeptat, zda jste platili už něco dopředu a kolik Vás má stát projekt?
Odpovědět
@diviska156 Zatím nic ... a co nás to bude stát, zatím nevíme ;-) ... ale byl to projektant na doporučení. P.S. Ono s tím projektem je to boj vždy, i když projektant spolupracuje, jak má ... rozhodnout to v rámci možností co nejoptimálněji a nejpraktičtěji a zakomponovat do projektu co nejvíce představ a přání, to je snad nemožné :-S
Odpovědět
Profilova fotka
No příjemné je, že Vám posílá různé varianty a ukazuje různé jiné možnosti. To my jsme si to postupně upravovali. Taky se mi líbí návrh, že nejdříve se dohodnete na přízemí a následně budete dělat až 1. patro. No ale už jsme se snad i s tím našim projektantem dostali do stádia ukončení návrhu a pustí se do projektu. Takže se posuneme dál. Přeji brzké dokončení přípravy a zahájení stavby :-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?