Názor na nákres bungalovu - vchod jižní strana

Moc prosím o jakýkoliv názor na tento nákres. Ráda se přizpůsobím zkušenějším. Vchod je z jižní strany od cesty. Zvažovala jsem průchodnost obývacího pokoje, nakonec jsem namalovala ale takto s tím, že to snad v budoucnu, až budou děti větší oceníme. Předem moc díky za vaše příspěvky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, líbí se mi oddělené pokoje od společenské zóny, to je super, a taky i víc úložných prostor, ale zase já bych osobně nechtěla ložnici přístupnou z obýváku - hluk, menší soukromí. Myslím si, že je špatně umístěn obývák vůči světovým stranám a měla bych strach z prosvětlení obýváku tím francouzským oknem - bude sice velké, ale na tak dlouhý obývák nevím, jestli to bude stačit. Navíc tam jsou okna právě na východ a tam je sluníčka málo. Místnost na pračku mi přijde malinká, jestli je to ta vedle WC - je to úzké a s umývátkem se tam nehnete. A ta šatna (jestli je to ta místnost vedle vstupu) je uzounká a dlouhá - bude mít špatně využití, protože na celou délku nepůjdou dát skříně, ale jenom dozadu a pak je zbytečný ji mít takhle dlouhou Jinak takhle - všechny místnosti mají svůj účel, ale je to takové neučesané. A hlavní problém vidím hlavně v té orientaci na světové strany. Jé a málem bych zapomněla zmínit to otevřené zádveří - jestli vám tam nebude táhnout v zimě směrem k obýváku. :-)
Odpovědět
Je to takovej labyrint být upřímnej, spousta dveří a malinkých místností, navíc dvě chodby v jednom domě, to už je opravdu luxus. Ten střed - dvě chodby, WCčka a technická (?) jsou malý, úzký, neosvětlený bez oken (žádný přirozený odvětrávání ani zdroj světla). Je to chaotický - když půjdu od televize spát, musím projít 3 dveře !! Otvírání dveří je někde také problém - např. v zádveří nebo v ložnici - otevřete dveře a jiné tím zakryjete - to není žádoucí. Mějte na paměti, že každá zeď je zastavěná plocha a méně je někdy více, obecně bych udělal prostor "víc vzdušnej", malé místnosti spojit do větších, udělat více prostoru na pohyb, méně dveří, více oken = více světla
Odpovědět
Profilova fotka
Mám podobnej názor,jak už bylo psáno...na mě je to hodně krkolomnej projekt...nevím,na čem z něj trváte,ale začla bych na čistém papíře úplně znova... ;-)
Odpovědět
Jaké si to uděláte, takové to budete mít. Každému se líbí něco jiného. Doporučuji si projít ty domy, které se vám zamlouvají (půdorysem). Promluvit s majiteli. Pak z toho vyvodit závěr (nezapomenout na slunce). No a pak budete mít ten nejkrásnější dům. ;-)
Odpovědět
Hledala jsem podobne typizovane projekty a nic dle mych predstav jsem nenasla, proto jsem si vytvorila tento nakres. Hlavni problem je v tom vchodu z jizni strany, na nemz bohuzel nic nezmenim. Na vychod sousedy nemame, proto je ta strana vic otevrena. Na zapad je jen zahradkar, ktery tam travi cele leto. Mym hlavnim pozadavkem je 5+1, detska cast oddelena od loznice. Ano jsem si vedoma velkeho poctu dveri, z nichz nektere budou posuvne, v programu jsem je ale nenasla, proto jsou tam klasicke. Nechci ale jednu velikanskou technickou mistnost ve ktere bude uplne vsechno, az se tam v tom ztratime. Libi se mi rozdeleni na cistou a "spinavou" TM. Chodby budou prosvětlene strechou, bez chodeb mi to fakt namalovat neslo ;-) Souhlasim s tim, ze ta satna a ta TM s pračkou a sušičkou je mala, nejak je zvetsim.
Odpovědět
Jinak ale samozrejme kritiku beru a diky za vsechy vase nazory!
Odpovědět
@tictac1 Já bych souhlasila s příspěvky výše - připadá mi to krkolomné, hodně místností, hodně dveří, chodby atd. Přijde mi, že se v dnešní době příliš řeší samostatné šatny, samostatné technické místnosti na pračku a sušičku atd., až z toho pak vznikají domy, ve kterých je spousta místností, které ale nejde vhodně uspořádat. Místo šatny u vchodu bych trochu rozšířila chodbu a udělala tam velkou vestavnou skříň, která je dle mého praktičtější, čistou technickou místnost bych také nedělala a řešila to také vestavnými skříněmi (máme to tak doma a je to super). Pohrála bych si s chodbami - nejlepší by byla jen jedna, která by byla rozdělená dveřmi na zádveří, část, ze které by se vstupovalo do pracovny, obýváku, kuchyně atd., a soukromou část. Vchod do ložnice z obýváku taky není nejlepší - ložnice by měla být v klidové zóně, takhle tam budou slyšet hluky z obýváku, když jeden bude chtít spát a druhý se koukat na telku nebo při návštěvě atd. A co bych udělala hlavně - kuchyň a spíž bych nedávala na jižní stranu! Z čistě praktického hlediska - jižní strana je nejteplejší a tedy ne moc vhodná na skladování potravin, vaření v nejteplejší místnosti v domě taky nebude žádná lahoda. Oproti tomu obývák by na jižní straně byl super, takže tohle bych nějak prohodila.
Odpovědět
Jestli budete i přes naše (trochu kritické) :-) názory trvat na tomto projektu, jen nápad - zkraťte chodbu-zádveří tak, aby z obýváku vznikl celý obdélník. Ze zádveří do obývaku samozřejmě skrz dveře, ale do té druhé chodby z obýváku už můžete mít otevřený prostor - ušetříte si chození přes dvoje dveře a osvětlíte trochu tu chodbu. podobné úmysly jsem měl také, kreslil jsem jako ďas různý půdorysy, ale nakonec jsem šel cestou jak píše 1pepino výše. Už jsem to psal v některé jiné diskuzi, ale každý půdorys je už svým způsobem "mistrovské dílo", protože zahrnuje práci, znalost a praxi projektanta-architekta všech vyhlášek a norem, kterým každý dům musí odpovídat. Nakreslit si svůj půdorys je hezké, ale věřte, že i když si ho "vychytáte" po svém k dokonalosti, najednou zjistíte, že vůbec neodpovídá normám, tudíž Vám to nikdo nezkolauduje, resp. ani nepovolí. Hodně zdaru přeji!
Odpovědět
Profilova fotka
Mne to cele prijde takove vubec ne domovske, spis jako by v te "detske" casti mel bydlet nekdo cizi, pokoje na pronajem nebo neco takoveho :-/ barak 5+1 bych ja osobne resila uz patrem, prava cast navrhu by byla spodni patro, 3loznice+koupelna+wc horni patro.. ale ja mam obecne asi problem s tim trendem prizemnich domu a staveni s ohledem na deti tak, aby meli pohodli i v dospelosti a z "mamahotelu" se jim nechtelo.. jinak mne jeste napadlo dat obyvak do JV rohu, kuchyn udelat tam kde je v navrhu jidelni stul (spiz by byla na vychod, coz by bylo urcite lepsi nez jih), technicke mistnosti + koupelnu+wc jakoby doprosted (kde je v nakresu televize), posunout vstup zapadneji a mit chodbu oddelujici spolecenskou a spaci cast tvaru "Lvzhuru nohama", sice vznikne dlouha chodba ale aspon bude jen jedna a ne dve, navic bych rekla ze i u vlastni loznice uvitate, kdyz bude trochu v soukromi od rusnejsi casti domu..
Odpovědět
Profilova fotka
No musím říct, že složitější návrh jsem ještě neviděla. Taky mi to připadá, že počítáte s mamahotelem :-). A proč máte 3 záchody pro 4 lidi? Bude Vás bavit to uklízet? Bohatě by vám stačily 2. Leda, že očekáváte, že často všichni budete mívat najednou běhavku :-D .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?