Projekt studny - znáte levnou firmu, která ho udělá?

Profilova fotka
Ahojte, na jaře plánujeme stavbu RD. máme na pozemku udělaný průzkumný vrt do hloubky28 m. před vydáním stavebního ohlášení nám paní na stavebním úřadě sdělila, že musíme mít ještě v úzenmním řízení schválenou studnu. průzkumný vrt nemáme ani zakreslený v katasrtrální mapě. Nevíte, kdo by v okolí Opavska nebo tak dělal projekty na studny za rozumnou cenu? pán co nám dělal vrt nám vystavil pouze hydrogeologický průzkum ale né projekt, ty prý nedělá.
Odpovědět
S firmou z Opavska nepomůžu, jen dodám info o ceně. My jsme platili za projekt studny 1 800,- Zkus zjistit firmy na netu a obešli poptávku, uvidíš za kolik by byli schopni projekt udělat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
a co všechno potřebovali k projektu? museli se přijet podívat na ten vrt nebo stačilo, když jsi jim zaslala informace mailem? já jsem našlu jednu firmu, ale komunikuju s ní více jak půl roku a nejsou schopni mi ten projekt udělat, pořád se na něco vymlouvají.
Odpovědět
@selina.j to je cena za projekt nebo i za hydrogeologicky posudek?
Odpovědět
@zirafka1988 my jsme měli nejdřív projekt a i s územkem požádali o stavební povolení. Potom teprve nám dělali zkušební vrt a zrovna zasazovali trubky a připravili na zdění skruží. Ale podle mého musí přijet k vám na pozemek. Musí přesně zaměřit, kde vrt stojí a jaká je momentální hloubka. To vše je zapsané v projektu.
Odpovědět
@flakac to je jenom za projekt. Zirafka píše, že hydro. už má. Takže teď je potřeba jen projekt a územko. Jinak jsme platili za hydro 4 000,- a pak po dokončení studně čerpací zkoušku a rozbory vody. To po nás budou chtít při kolaudaci.
Odpovědět
Profilova fotka
za hydro jsme také platili myslím kolem 4tis. nejhorší je, že na opavsku nebo ostravsku nemůžeme najít žádnou firmu, která by dělala projekty. mám jednu firmau, která to dělá, ta se kterou už tak dlouho komunikuji a ti mi řekli, že k nám nemusejí jezdit.. prý jim stačí dvě kóty umístění vrtu od hranice pozemku. jenže jak máme tyto kóty zjistit, když vrt nemáme zakreslený v mapě? musím si pozvat geology kteří mi to zaměří? asi jo že. jenže kolik takové zamšřování zase stojí? člověk ještě nemá ani povolení a už jsme dali dost peněz jen za to nekonečné papírování
Odpovědět
To zaměření od geodeta asi vyjde dráž, teda jen si to myslím. Budeš vlastně platit geodeta a pak i toho, kdo ti udělá projekt. U nás přijela slečna, zaměřila, zapsala a zakreslila si to do plánku a podle toho jela. Taky se zeptej, jestli ti ta firma budě dělat dozor při stavbě a další kontroly a bude při kolaudaci. Někdo to taky chtějí na SÚ k žádosti o povolení k stavbě.
Odpovědět
@zirafka1988 já bych to nedramatizoval. Vezmi pásmo a odměř to od hranice pozemku ze dvou stran. Pak si z katastru vytiskni mapu v meritku 1:1000 a pravitkem si odmer vzdalenosti od tech samych stran. Udelej krizek a hotovo. Když se mines o pul metru, nikdo to resit nebude. Mi taky rikal pán, že tam nemusí, ze to udělá od stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
aha, tak asi to tak udelame. Jo jeste by me zajimalo, chceme delat z pletiva plot, musime mit k tomu nejake povoleni?
Odpovědět
Profilova fotka
Mně dělal projekt studny pan Krystyník z Mariánských Lázní a hydrogeologické posouzení pan Řízek z Tábora, ceny už si nepamatuji, oba dva byli v pohodě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@zirafka1988 Dobrý den, snad už máme vrt studny za sebou a pomůžete ;-) Konečně se náš pozemek přepsal na KÚ na nás a chceme začít studnou, našla jste nakonec nějakou solidní firmu a pošlete kontakt ? Díky moc, Eva Opava
Odpovědět
Profilova fotka
@eviska1 hezký den, ano, nejlepší člvověk na studny v opavě a okolí je pan Kurka z Hradce nad Moravicí http://www.vrtani-studni.cz/kontakt.php
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Děkuji moc, pan Kurka je v užším výběru :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?