Řadový dům - 1NP.

ZdravÍm Vás, chtěl bych poprosit o názory na tři hrubé návrhy 1NP, dvoupatrového řadového domu (dřevostavba). Hlavním krytériem je umístění ložnice (sever, západ nebo východ). Děkuji za názory, nápady a postřehy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pepeb:

ZdravÍm Vás, chtěl bych poprosit o názory na tři …
@pepeb řadový dům může být dřevostavba? Jinak doporučuji 2, kde je ložnice směrem do zahrady, ať se v klidu vyspite.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten druhý návrh se i mně nejvíc líbí. Ten první mi přijde tak chaotický. Není to můj šálek kávy. Ale dvojka na parádu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@pepeb řadový dům může být dřevostavba? Jinak dop…
@artep1987 dřevostavba lze i do řadové zástavby. Víme, že ložnice je vždy lepší tam, kde je klid, ale zase je to na západ. V letních měsících tam bude hodně horko.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pepeb:

@artep1987 dřevostavba lze i do řadové zástavby. …
@pepeb jako mě se líbí u ta trojka, j3n bych část tě technické zkusila strčit pod schody aby ta koupelna působila lepe. U trojky máte více oken v obýváku s kuchyní a snad bude i výstup do zahrady. Jen bych prohodil kuchyň s obývacím pokojem a zmenšila/zrusila šatnu v ložnici a o to zvětšila kuchyň. Velikost oken nepodceňujte, zvlášť u radovek.
Odpovědět
Nejvic se mi libi trojka. Radeji bych mela loznici do ulice, nez na zahradu, kde predpokladam, ze bude terasa a celkove nejaky "provoz". Teda, pokud to neni nejak hodne hodne rusna ulice ve dne v noci. Ale ta dvojka taky ujde.
Odpovědět
Ještě bych chtěl zmínit, že řešíme i vstup či přístup z domu na zahradu a zpět. Vstup na zahradu je možný zadní částí pozemku (příjezdová cesta). V přední části je to řadová zástavba. V případě dipozice 1 a 2 je přístup přes technickou místnost (tzv. špinavý přístup) a také přes obývací pokoj (tzv. čistý přístup). V případě 3 jen přes obývací pokoj (tzv. čistý přístup). Jaký na toto máte názor?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pepeb:

Ještě bych chtěl zmínit, že řešíme i vstup či pří…
@pepeb my máme taky řadovku a přístup jen přes obývací pokoj s kuchyní. Není to ideální, ale myslím ze i tak je to nejvíce exponované místo. Asi záleží jakou tu zahradu máte. Velikost a zda jen okrasnou a kam pak s posecenou trávou. Pokud je malá a hlavně okrasná, vůbec bych se nebala vstupu pouze z obytných místností. Pokud teprve plánujete upravit zahradu tak tam nějaký nepořádek bude, ale dá se zvládnout i přes obývací pokoj. Takže za mě asi hlavně velikost a uzitnost. Když máte i vstup z druhé strany, tak se tím neomezujte.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě trojka, máte pobytovou část pěkně do zahrady, ne k sousedovi a ložnici sice k sousedovi ale zase na východ. Celkově má nejjednodušší a pro mě nejpříjemnější dispozici. Všechny mají ale nějaké + a nějaké -. Co je pro vás nejlepší budete muset rozhodnout nakonec sami....
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě z výběru určitě návrh č. 3 , jen bych si s tím trochu pohrála dispozičně a třeba z části místa pro šatnu raději využila ve prospěch obýváku. V obytném prostoru vám v pohybu překáží jídelní stůl. Navíc v této variantě vypadnul krb, na kterém nevím, jak vám záleží. Líbila by se mi nejvíc varianta 4, kde by byl obývák s kuchyní do L směr JV a ložnice v západním rohu s oknem do zahrady :).
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od simona_sterlyova:

Za mě z výběru určitě návrh č. 3 , jen bych si s …
@simona_sterlyova
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od simona_sterlyova:

@simona_sterlyova
@simona_sterlyova Děkuji za reakci. Tento Váš návrh je podobný jaký jsme dostali od projektanta. Je moc pekný, jednoduchý a s důrazem na velikost místností. My jsme spíše praktičtí: Asi tam postrádáme ten průchod (špinavou cestu) na zahradu (to je to, co teď řešíme). Chybí mi tam špajz (ten by se dal vyřešit pod schody). A taky bych byl rád kdyby si člověk jak příjde hlavním vchodem do domu mohl nechat bundy, kabáty a boty ve vstupní chodbě (takže tam chybí prostor na pořádnou skříň.) Přece jenom nás v tom domě bude bydlet 5 (2 dospělí a 3 děti). 😀
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od pepeb:

@simona_sterlyova Děkuji za reakci. Tento Váš náv…
@pepeb ten průchod by tam šel udělat, ale na úkor obýváku a ložnice třeba. To samé se zádveřím - jde zvětšit a umístit sem skříň, nebo ji dát pod schody. Ale zdá se mi to škoda. Řadovku se vstupem na zahradu z obýváku mají rodiče a nikdy nás nikoho nenapadlo, že by tam měla být radši chodba. Když je u vstupu zastřešená terasa, boty se nechají tam a je to. Samozřejmě bydlet tam budete vy. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od simona_sterlyova:

@pepeb ten průchod by tam šel udělat, ale na úkor…
@simona_sterlyova Ještě mě napadlo, jestli pro průchod ze zahrady nevyužít technickou místnost :)
Odpovědět
Po různých nápadech a myšlenkách jsme dospěli k variantě ložnice na západ, do klidu. Z toho nám vyšly tyto varianty. Co se Vám zdá lepší? Díky za připomínky.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od pepeb:

Po různých nápadech a myšlenkách jsme dospěli k v…
@pepeb jednoznačně varianta 1. v druhé máte dveře v ložnici hned naproti hlavám v posteli, intimní část pokoje hned na ráně. taky v 1.v. je lépe řešený obývák s kuchyní, ve 2.v. máte v obýváku velký hluchý prostor. technická místnost s průchodem na terasu se časem moc osvědčí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od maty56:

@pepeb jednoznačně varianta 1. v druhé máte dveře…
@maty56 postel a skříň v ložnici se dá otočit, ale myslím, že je to asi jedno jestli při otevření dveří je prve vidět hlavu nebo tělo. Obývák jde řešit více způsoby. Důvod pro zvětšení obýváku byl, že jsme rodina 5-ti lidí a společný prostor by měl být velký. Na úkor toho většího obýváku bychom oželeli průchozí technickou místnost na zahradu. Ale jde o priority....
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od pepeb:

@maty56 postel a skříň v ložnici se dá otočit, a…
@pepeb myslela jsem to tak, že celý prostor postele a kolem je intimní zóna. Každopádně postel se dá dát na opačnou zeď, skříně na zeď kde jsou dveře a naproti posteli je ještě dost místa pro sestavu z komod, případně nějaký nábytek na míru. Naproti dveřím rozhodně ne. Chápu, že chcete velkou místnost, ale podle návrhu není vůbec vyřešena dobře. jídelní stůl namačkaný v malinké kuchyni, chtělo by to ještě promyslet jinak.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Po odmlce jsme se začali intenzivněji věnovat návrhu a zapojil se i projektant. Nakonec jsem dům zvětšili a nyní má tuto podobu. Máte k tomu nějaké poznáky? Díky za ně.....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pepeb:

Po odmlce jsme se začali intenzivněji věnovat náv…
@pepeb zadání je, že se "vmáčknete" mezi dva již stojící sousedy? Mě se to nelíbí OP je divnej, sedačka vedle lednice Z ložnice do koupelny courání přes celej spodek
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pepeb:

Po odmlce jsme se začali intenzivněji věnovat náv…
@pepeb Skúsili ste osloviť architekta (nie projektanta)? To je totiž iná odbornosť a mohol by Vám pomôcť. Pôdorys nebudem komentovať, ale jednu drobnosť musím. Dajte si schody s podestou. Fakt je to lepšie s ohľadom na bezpečnosť a vo výsledku aj cenu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pepeb:

Po odmlce jsme se začali intenzivněji věnovat náv…
@pepeb máme taky řadový dům a šířku 10m. Posílám pro představu. Kdyby jste si dali místo garáže ložnici a šatnu, tak je to dost podobné. Na Vašem nynějším projektu se mi nelíbí průchod mezi pohovkou a televizi. Není to pěkně řešení, spíš takové panelákové. Kdyby šla vyměnit kuchyň z obývací části bylo by to lepší.
Odpovědět
Ten průchod do kuchyně přes obyvák je opravdu špatně. Co tato varianta: tady zase hrozí, že bude málo světla v rohu, kde je jídelní stůl? Co myslíte?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?