Velox, Durisol, prosím o vaše zkušenosti

Dobrý den, uvažujeme o výstavbě RD z Veloxu či Durisolu. Našel jsem tu několik diskuzí na toto téma, ale všechny jsou dost staré. Chtěl bych toto téma oprášit a zeptat se těch, kteří již třeba nějakou dobu v takovém domě bydlí nebo těch kdo se rozhodli z něj stavět v poslední době na jejich postřehy. Uvítám jak pozitivní tak negativní zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
řekla, bych že při současné doporučené tl. izolace jsou vhodnější systémy než tyto - tedy skladba nosná konstrukce+zateplení. Ideální pro vnitřní prostředí máte dům, který dýchá...tedy zdivo+provětrávaná fasáda. Beton moc nedýchá, nedá se do budoucnosti měnit atd.
Odpovědět
@baume Bydlíme 2 roky v domě z Veloxu a jsme spokojeni. Máme 18 cm šedého EPS. Nevím, jestli beton dýchá či ne, klima uvnitř máme dobré, vlhkost kolem 50-55 %., dům je NED, topíme plynem, žádný krb, soláry, rekupraci nemáme. Z Veloxu máme jen obvodové zdi a jednu nosnou, jinak příčky z Ytongu, takže kdybych chtěli něco uvnitř dispozice změnit, neměl by to být problém. Kukni do albíčka a klidně napiš do IP, pokud budeš chtít něco vědět. :-)
Odpovědět
@xajaneckova toto jsou právě argumenty, které nás svým způsobem vrací zpět k cihlovému domu... @aneri53 máte krásný dům, rád čtu pozitivní názor z poslední doby, jak jsem psal, jsou tu spíš staré diskuze na toto téma. Určitě se příp. ozvu i do IP. Díky :-) Přečetli jsme na webu spousty názorů počínaje těmi, co tyto systémy vychvalují (rychlost výstavby, termoregulace, pokud je dům správně postaven apod.) až po negativní názory, že se jedná o 50 let starý systém, že dům "nedýchá", tzn. že je tam vlhko, že se tam těžko něco mění, rozvody musí být navrženy hned, protože pak se už těžko mění atd. Nejsme z oboru, zatím se spíše rozhlížíme a zjišťujeme pro a proti jednotlivých systémů. Nejprve jsme chtěli stavět z cihel, pak jsme objevili tento systém, tak hledáme info a zkušenosti lidí, kteří v těchto domech bydlí.
Odpovědět
Profilova fotka
ono hodně záleží jaký chcete stavět dům a kde, jak má vypadat (třeba přiznaný nosný systém?) dále myslím třeba podloží, velikost oken, místností, hluk zvenku i uvnitř, typ vytápění a jak hodně úsporný má dům být. Obvykle řeším s klienty dispozici a pak až z čeho dům bude, protože to hodně souvisí se zatížením stěn od stropu, překladů nad otvory.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?