Začínáme stavět v létě/na podzim 2014

Dobrý den, chtěla bych založit diskuzi pro všechny, kteří plánují začít stavět domeček v létě nebo na podzim tohoto roku. Zajímá mě, v jakém měsíci začít stavbu plánujete, co všechno již máte vyřízené, s jakými problémy se potýkáte, atd. ;-)
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Nemáme vyřízené skoro nic, teď řešíme vyjadřovačky, ať můžeme podat územko, pak teprve stavebko. Je to tak tak, abychom stihli hrubou stavbu, takže uvidíme. Problémy zatím žádné hrozné, ale řešíme vodovodní řád a ještě protažení plynovodu, což nám to trochu komplikuje. Doufáme, že některé věci půjdou rychle.
Odpovědět
@kimimarki tak my řešíme taky vyjadřovačky, naštěstí jde toho většina bez projektu jen se situací na pozemku, protože projekt ještě nemáme. Nám bude naštěstí stačit jen ohláška, docela jsem se divila, že nám paní na stavebním terasu nezapočítá do celkové plochy. a z čeho stavíte? svépomocí nebo na klíč?
Odpovědět
Ahoj, muzu se pridat? Nas take ceka leto stavba, doufam, ze v lete. Aktualne mame podepsanou smlouvu o smlouve budouci na pozemek a jen cekame na korunky za byt, aby se zase odkutaleli na pozemek. Pristi tyden mame prvni schuzku s architektem, tak se moc tesim. Jinak chceme 5+kk :-)
Odpovědět
@mitote no jasně, čím víc lidí, tím líp ;-) jsme jenom o kousíček napřed ;-) já teď mám plnou hlavu všech možných přípojek, povolení, vyjádření,atd., moc tomu nerozumím, tak pročítám všemožné diskuze....tahle fáze mě ale vůbec nebaví ]-(
Odpovědět
@marky27 to verim... nam tyhle veci asi vyridi take projektant... aspon nam to napsal v kalkulaci, proste vse vc radonu az po stavebni ohlasku :-) ja se rosim jen z vyberu architekta :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím :-) Asi úplně nezapadnu do termínu, ale pokud to nebude vadit, ráda bych se k Vám přidala a občas nakoukla ;-) My bychom rádi začali stavět už teď na jaře (duben), jestli to bude reálné, to uvidíme. Možná se nakonec do toho období léto/podzim dostaneme...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, nám od včerejška běží stavební ohláška na stavebním úřadě :-) Začít chceme v dubnu, tak uvidíme ;-)
Odpovědět
@mitote jé, tak to máte super. jednak to ušetří kupu nervů a určitě je to i rychlejší. Projektanti už vědí co a jak, znají ty lidi, s kterými jednají.... a kdy byste chtěli bydlet?
Odpovědět
@krikri01 @tomulka1410 tak to tiše závidím. My původně mysleli, že podáme ohlášku už někdy teď v únoru, ale projektanti ne a ne dodělat projekt. Se s tím mažou už hrozně dlouho.
Odpovědět
Profilova fotka
@marky27 Tak my máme projekt hotový od listopadu, ale měli jsme hodně problémů s příjezdovou cestou k pozemku a papírování. Jsem ráda, že aspoň jednu část máme za sebou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomulka1410 Nám snad poběží ohláška od zítřka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krikri01 Budete stavět svépomocí nebo firma? Bungalov nebo do patra?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tomulka1410 Co zvládneme, to chceme dělat sami. Na "náročnější" práce si budeme zvát řemeslníky. Bohužel stavba na klíč u nás nehrozí :-| Na jednu stranu nám to nevadí (i se na to docela těšíme), na druhou stranu máme trošku obavy... Domeček bude menší (zastavěná plocha 129m2), přízemní, se sedlovou střechou... taková "stodůlka" :-) Asi nikoho příliš neohromí, ale hlavně, že nám se líbí :-) A co vy?
Odpovědět
@marky27 jj, on nam znamy udelal cenu, takze super... ja jsem i pripravena si to dyztak vybehat, ale jestli me to nekdo vybeha, branit se nebudu :-N jinak zacit chceme co nejdriv. Budeme bydlet v dedove obecnim byte a nechci tam byt ani o minutu dee, nez bude nezbytne nutne
Odpovědět
@marky27 a jak dlouho vam delaji projekt? Ja ji oslovila nekolik a jeden me napsal, ze to bude trvat 32 tydnu... ty kokso :-D
Odpovědět
jinak my budeme stavet na patro, sedlova nebo pultova strecha, celkova uzitna plocha kolem 120m, 5+kk, dve koupelny, solo zachod, technicka, idealne aby byla i nejaka puda a satna a komora pod schody. Mame trochu problematicky pozemek, neni totiz rovina,tak jsem zvedava, jak se s tim architekti popasuji. Jinak stavet budeme dodavatelsky, castecne svepomoci. Elektrinu bude delat tata a tchan, oba jsou elektrikari. Vodu take muj otec. A pak manzel za pomoci meho tatinak, popr. me sadrokartony, lamino, dlazby, obklady... tak snad nejakou kacku usetrime
Odpovědět
@mitote tak v srpnu jsme zadávali studii, tu nám předali v listopadu, pak na konci roku vůbec neměli čas, takže na projektu začali dělat teprve v lednu. No budem rádi, když nám to v březnu dodělají. Počítám radši později. Budeme mít pasivní dům, takže jsme zas tak moc na výběr neměli, ono těch projektantů, kteří udělají oparvdu kvalitní projekt, moc není. Budeme mít podobný jak vy - dvoupodlažní, 5+kk, pultová střecha. Budem to dělat také dodavatelsky, je to zdlouhavější, než na klíč, ale výrazně se ušetří. My si bohužel sami neuděláme vůbec nic :-|
Odpovědět
@marky27 ty vole od srpna? :-o jako uvidim jeste jake nam nabidne ceny kamaradky manzel.... ma stavebni firmu a prave s nim budeme resit i projekt. Ja zase docela na vse pospicham.... at jsme v domecku co nejdriv.
Odpovědět
Tak my bychom rádi začali v dubnu, zrovna v pondělí jsem podával ohlášku na stavební úřad. Jediné, z čeho máme obavy, jsou finance, které pořád ne a ne dořešit, tak se modlíme, aby to dopadlo dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Tak to jsme na tom podobně :-) My podali ohlášku na staveb. úřad dnes. A stejně jako vy, ještě nemáme dořešené finance :-| Držím palce!
Odpovědět
@krikri01 Tak to také držím palce. je to někdy k vzteku...
Odpovědět
Já začala v prosinci 2012 koupí pozemku a od ledna jsem řešila vyjadřovačky a přípojky vody a elektřiny. Vodu jsem měla povolenou v srpnu 2013, elektřinu mi čez zapojil v prosinci 2013. Květen - červen 2013 se pracovalo na projektu a vyjadřovačkách - komplet bylo schváleno v srpnu 2013 a šlo to na stavební úřad, v září 2013 jsme začali stavět. Nejhorší bylo vyřizování na Magistrátu (životní prostředí - tzv.Koordinovaný souhlas a vyjadřovačky ČEZ, O2, vodárny, RWE........bylo jich spoustu) šlo to z jednoho oddělení na druhé, děsný, pořád jsem urgovala. Další hrůza byla přípojka el. od ČEZU. Stav.úřad nám pak stavbu povolil do týdne. Od února už bydlíme, i když nemáme vše hotové.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to s úřady někdy boj :-( Musím to zaklepat, ale nám to zatím vychází (za měsíc budu možná mluvit jinak). Co se zatím zdrželo, to bylo spíš naší vinou. S pozemkem jsme to měli složitější v tom, že jsme museli nejdřív zbourat starý dům. To se nám podařilo dokončit teď o víkendu. Teď snad brzy začne ta příjemnější část :-)
Odpovědět
@kkaccullka ty jo, tak to jste bydleli za 5 měsíců od začátku stavby? to je fofr. to jste asi měli celé na klíč, co?
Odpovědět
@marky27 stavíme dodavatelsky (najímám si místní firmy a známé řemeslníky) a svépomocí a hlavně mně donutila situace, abych všechny honila, na klíč by se to stihlo i rychleji. Teď ještě ta "kolaudace" nemáme vše hotový a potřebuju dostat číslo popisné abych neměla v občance trvalé bydliště na úřadě jako bezdomovec. ;-) Po druhé bych už do toho takto nešla, ještě že jsem netušila co všechno mně čeká - příště už jen dům na klíč. Jo a u mně už žádný příště nebude, tak asi tak :-N .
Odpovědět
@kkaccullka no tak právě jsem si prošla tvoje albíčka, fofrovali jste teda pěkně. Taky to budem dělat dodavatelsky, tak jsem ráda, že to jde takhle rychle stihnout i tak. I když možná vaše dřevostavba šla rychleji, než půjde náš zděný...jsem na to zvědavá |-|
Odpovědět
@marky27 naproti mně staví sousedka zděný bungalov - stavět začali 11/2012 a ještě nejsou hotoví, taky dělají spoustu věcí svépomocí a co nezvládnou tak dodavatelsky, ale je fakt že na stavbě je až tak často nevidíme. Zděnou část jim dělala firma a taky měli za 14 dnů hrubou stavbu a za 14 dnů střechu. Jde spíš o to jak to dokážete zkoordinovat. Musíte myslet pořád dopředu, protože ti chlapi nemají vždycky čas když člověk zavolá. Rychleji jdou u dřevostavby vnitřky, nemusíš dělat omítky a čekat až vyschnou, rychleji se dělají rozvody vody i elektřiny. Jinak bych řekla, že je to stejný.
Odpovědět
@kkaccullka tak spoléhám na to, že nám práce skoordinuje stavební dozor, právě, aby vše hezky navazovalo a byly co nejmenší prodlevy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky bych se pridala, mame zazadano o stavebni povoleni, snad nam ho do konce brezna vydaji a na zacatku dubna chceme kopnout.Stavet budeme bungalov, subdodavatelsky, takze uz ted to vybirani zabira hrozne moc casu a to se to teprve rozjede...
Odpovědět
@flakac tak my šli taky podat ohlášku v pondělí a paní na stavební nám řekla ,že nám chybí povolení od obce ,nějaky sjezd přes sítě nebo co,je to novinka od noveho roku,no sem myslela ,že mě omyjou.na obci nevěděli nic, takže starosta mzsí udělat smlouvu s právníkem,musí to viset 15 dní na uřední desce a 20 mají zasedání správní rady ,která to musí schválit,a pokud to schválí tak jít žádat povolení stavby a tam to muže byt až 30 dní, a pak teprve my muže jít s ohláškou.takže asi další 2 měsíce zdržení.a já už smlouvám dělníky na práci.prostě jsme počítali s tím ,že v dubnu kopnem. 8-(
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?