Zhodnoťte plány na domek

Profilova fotka
ahoj, dneska ráno jsme dostali od projektanta návrh plánů na domek a chtěli bychom vás poprosit,zda se tady na to můžete podívat a případně to zhodnotit. Bude to kladická zděná stavba, u domu bude stát dvojpřístřešek navazující na střechu. V pravu u zádveří je technická místnost s plynovým kotlem,pračka,sprcháč,umyvadýlko. Dole vedle obývacího pokoje bude jedna volná místnost. Nahoře klasika - ta největší je ložnice, pak 2 pokoje a vedle schodiště a záchodu je koupelna.
Odpovědět
Profilova fotka
na plány se podívejte do mého alba, ale nejde to moc zvětšit
Odpovědět
Profilova fotka
jo a vstup je ze severu, obývák s terasou na jih
Odpovědět
já moc nerozumím, co máme hodnotit :-). Nechali jste si nakreslit domek podle svých představ, tak je to snad dobrý ne? ;-) A na těch pláncích nejsou k přečtení ani rozměry.
Odpovědět
Profilova fotka
tady to bude více vidět http://forum.living.cz/download.php?i... http://forum.living.cz/download.php?i... http://forum.living.cz/download.php?i...
Odpovědět
tam už je to vidět krásně...
Odpovědět
Profilova fotka
me prijde vstupni chodba hodne uzka,... tam se vam nevejde snad ani skrin. vstup do technicke mistnosti z prostredka vstupni chodby mi prijde taky trosku nevhodne. jinak se mi spodek libi. nahore se mi akorat nelibi, pokud to maji byt pokojicky pro dve deti, tak me vadi, ze nejsou stejne. jinak by podle me mel byt v pudorysu zakreslen nabytek, skrine atd... abyste videli, zda se vam tam vse vejde atd...
Odpovědět
jenže to je právě o tom, co kdo od domku čeká. my nemáme v zádveří žádnou skříň, ani jsme ji tam nechtěli, máme jen komodu, věšák na zdi a botníky. Jinak jsem teda ještě neviděla nakreslený plán včetně nábytku, to většinou je jen v těch katalozích s typovými projekty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
v zádveří je jedna stěna volná - dlouhá je skoro 3 metry a hluboká 70cm,uvažujeme,žetam dáme šoupačky směrem do hlavní chodby a tak se tak se taky prostor světší. Vstup do technické místnosti můžeme trošku posunout dolu,to by trošku ještě šlo. Jinak nevím proč by měli být dětské pokojíčky pro děti stejné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va: o tom to je, kdo od domku co ceka,...ale predpokladam, ze kasiopea sem dala pudorys abysme rekli, co se nam libi, nelibi, co bysme zmenili atd... a ne abychom ji vsichni napsali, ze jak si to naplanovali, takove to maji ;-) ja jsem rekla svuj nazor, co se mi libi a co ne ;-) jinak nakreslit si nabytek do pudorysu je dost podstatne, mame par kamaradu, co postavili a pak zjistili, ze se jim tam nevejde kuchyn, nebo obyvaci stena atd... samozrejme k tomu abys dostala stavebni povoleni, tak tam nabytek mit nebusis,... ale pro predstavu je to urcite dobre ;-)
Odpovědět
Ahojky, naprosto kasiopeu chápu, že chce, aby jí někdo projekt zhodnotil, poradil apod. Přece jenom spousta lidí už má z bydlení domečku zkušenosti a my co stavíme prvně jsme vděčni za jakékoliv nápady apod. Kasiopeo, projekt se mi moc líbí, domeček i rozměry jsou tak akorát a všechny pokoje poskytují dle mého dostatek prostoru k jejich účelu. Chodby jsou minimální, pokoje jsou hezky orientované. Žádná střešní okna, což také má svojí výhodu. Prostě to bude moc hezký domeček ... Jinak s hhranolkou, co se týče rozmístění nábytku souhlasím, plně! My také tento problém měli - takže jsme museli posunout franc.okno, abychom měli dát kam sedačku apod. Ještě jsme si posunuli příčku ve spíži, aby police mohli být z obou stran - ve spíži, tam byli původně moc hluboké, i v technické místnosti. Takže asi z tohoto důvodu je vždy lepší nábytek umístit a předběžně si to naplánovat. Přeju hodně štěstí!
Odpovědět
hranolka: s tím souhlasím, aby měli přehled, jestli se jim tam nábytek vejde. Ale na to stačí si to vystříhat čtverečky. A pak je rozdíl, jestli budou dávat nábytek, co už mají a nebo vybavovat komplet novým. ;-) jinak když mám napsat svůj názor, já mám střešní okna ráda, dávájí víc světla než normální okna. druhá věc je, že jsem zvyklá na o trochu větší dětské pokojíčky, protože děti tam přece jen stráví víc času než rodiče v ložnici, takže já bych raději prostor současné ložnice a pokojíku rozdělila stejnoměrně, z toho bych udělala dva stejné dětské pokoje a ten nejmenší pokoj bych si nechala jako ložnici. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli můžu, tak jen drobnosti: nemám rád tyhle výklenky, považuju je za zbytečnost, navíc technicky náročnou a se spoustou (drahých) oken (tři místo jednoho), ale to je každého věc, takže ok. Jako úlet mi ale přijde ta ložnice 22 metrů čtverečních. Pokud se tam bude jen spát, je to zbytečně předimenzované (i pokud se počítá s nějakými skříněmi). Hlasoval bych proto, co tu už zaznělo - na jih nechat dva stejně velké (dětské) pokoje (každý 18,5 m2, což je super) a v malém pokoji na severovýchod ložnici (možná bych jen schodiště posunul o půl metru doprava, dole na úkor technické, nahoře koupelny, aby se ta ložnice trochu zvětšila a dala se dát postel "napříč" s dostatečným průchodem). Bude se tam dobře spát a ráno zajistí buzení východ slunce ;-) Pozor na umístění dveří a oken v obýváku, aby šel kvalitně vybavit vším, co je potřeba. Jinak snad ok, ale dost možná se dala sehnat totožná typovka, což by asi vyšlo levněji než projektant ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj Kasiopeo, zdravim a fandim, snad muj komentar neni prilis opozdeny. Musim rozhodne souhlasit s nekterymi jiz recenymi vecmi. Vyklenek (apsida), zvlást tohoto tvaru a "velikosti", poskozuje vzhled domu, znacne komplikuje vystavbu (velmi narocne na presnost) a cena neodpovida "vykonu". Prvni co mne napadlo, ze se tam nevejde ani mensi stul pro 4, aniz by se kolem nej dalo projit do kuchyne - take stotisickrat doporucuju NAKRESLIT NABYTEK, i kdyz ve vasem pripade je domek rozumne velikosti rozclenen logicky a pravdepodobne pouze vypada mensi nez je (koukam ze asi stavite z Ytongu nebo 300 cihel, ze mate 400 zdi). V hornim patre nevidim stresni okna a prijde mi ze tam budete mit nedostatek plochy oken. Vzapeti jsem pochopila proc, mate sedlovou strechu a ta je velmi limitujici pro umisteni oken. Zkusila bych byt odvaznejsi a zvazila modernejsi vzhled stavby ktery by umoznil o neco vice proskleni (stresni okna nejsou dvakrat prakticka). Loznice na jihozapad je pomerne silenstvi (snad jsem to spravne preklopila), bude se hodne prehrivat. Na prvni pohled omezene ulozne prostory, i kdyz mate pudicku, tam se toho vejde dost, jen se k tomu tezko dostava. Spravne mate umistene rozvody/odpady, v patrech nad sebou. Kazdopadne tohle jsou pripominky vuci nejake subjektivni predstave o dome, bylo by potreba znat situaci (plan umisteni stavby - vyhled, vzdalenosti k sousedum, pristup na pozemek a jeho velikost atd, aby bylo mozne zhodnotit vic. Pokud mas zajem, posli obrazky na charlie80@centrum.cz, ja ti poslu treba pro inspiraci svoje, a muzem to probrat. Ahoj Jane x-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?