Poraďte, jde mi už hlava kolem

Ahojte, tak jsme čekali na koupi našeho bytečku a že se vrhneme na domeček (předvybraný jsme měli domeček od RDR, pozemek vyhlídlý). No jenomže přítelovi rodiče prodávají také rodinný dům a chtěji zase byt. Nejdřív jsme uvažovali o výměně ale je to starý morký barák - neudržovaný, smíšené zdivo 3+1. Tak to vypada, že náš byt bude v pondělí koupen. A přítel chce dát peníze za byt rodičům,aby si koupili byt a my že půjdem do starého baráku, kde je mokro a plíseň a budem ho rekonstruovat. Samozřejmě jeho rodiče jsou natěšení, mě je ale z toho podivně. Tak já mám svoje peníze dát jim???? A já budu se dřít na starém domě? Tak i tak budem do nej moc investovat...jak říkám není tam krom dvou oken nic nové. Pak mne ještě napadlo si ho trochu jen na oko vylepšit a prodat za víc....než je cena bytu, jenomže to může trvat roky :-( co myslíte???? Děkuji předem za rady a názory
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima No Táni...nakonec by ten domeček naproti nebyl špatný, viď...a kde mají ti rodiče domek? Taky v Mikulově? To se ti teda nedivím že jsi naštvaná. :-S
Odpovědět
Ahojky, no víš co, ono to vyjde asi nastejno, samozřejmě, že domeček, co byl naproti nám byl lepší. Ano je to v Mikulově cca 7 minut od centra, ale dům je uplně u silnice, morký s plísní, nic na něm nikdy nedělali :-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj jdi do nového domu, po čase by jsi litovala,jen by jsi utápěla peníze ve starém. :-)
Odpovědět
A oprodeji v budoucnu toho domecku- nevim zda budou rodice pro, je to jejich vzpominka a takhle si ji budou moci pokazde pri navsteve zkontrolovat.
Odpovědět
Ja bych taky sve penize nedala za neco, co nechci. Domluvte se s pritelem.
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec...pokud máte možnost jděte do nového... ;-)
Odpovědět
@carisima Určitě si promluvte,asi se i pohádáte.Jednou by jsi litovala,že nemáte nový domeček a vyčítala to i přítelovi.Když máte možnost stavět nový tak hrr do toho. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima Tak já budu možná malovat čerta na zeď, ale radím Ti SVOJE peníze investovat pouze do MOVITÝCH věcí. Kdyby došlo na nejhorší, věř že by byl problém dostat nějakým způsobem polovinu hodnoty domu zpět. Jinak z vlastní zkušenosti bych se taktéž bála skutečnosti, že partnerovi rodiče se v jejich původním domě budou stále cítit jako "doma". Já jsem měla přesně tuto zkušenost - i v dobách, kdy jsem s nimi vycházela velice dobře se mi těžko smiřovalo s faktem, že expartnerovi rodiče do toho svého bývalého domu opravdu kdykoliv chodili - i když já ani expartner jsme doma nebyli.
Odpovědět
@carisima Vy si delejte svoje a pritelovi rodice at si delaji svoje. Mozna ma k jejich baraku tvuj partner citovy vztah, ale opravovat mokry barak jsou sileny investice s nejasnym vysledkem.
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima neblázni, ani na to nepomýšlej a jdi do novýho ! Souhlas s @citun - myslím že v případě hádek by jsi to příteli vyčítala (beru to podle mě :-N )
Odpovědět
ahojte všichni, já tam taky nechci!!!!! Hodili jsme včera řeč a přesvědčila jsem ho pádnými argumenty, že nemůžeme být v mokrým, starým domu s malým dítětem....tak jsem zvědavá, jak to vysvětlí rodičům....no nejspíš budu já ta špatná, ale kašlu na to :-) díky moc za rady....jen doufám, že ho nepřemluví.....
Odpovědět
@carisima Děláš dobře. Já bych do toho nešla ani za nic. Je teda divné, že to přítel nabídl rodičům aniž ti o tom řekl. Jsou v tom bytě i tvé peníze ne ?
Odpovědět
Článek se načítá
@carisima udělala jste velmi dobře, ze starého baráku nikdy neuděláte nový. Nehledě na to, že byť v dobré míře, by vám rodiče mluvili do oprav , nebo přestavby, tak nějak je to pořád jejich domov, Za chvíli by jste toho měla plné zuby, a jenom by jste se hádali, Takže co si sami vybudujete, bude jenom vaše a nikdo vám do toho nebude mluvit. Tento způsob "výměny" , by byl sice nejjednodušší , ale zároveň nejhorší.
Odpovědět
no a ještě je u silnice, jak jsi psala...tohle opravdu bys chtěla s malým dítětem?
Odpovědět
Tak tak, udelas rekonstrukci, ale vzdycky pocitej stim, ze uvnitr ta schranka taky pracuje, ale je pouze oblozena, kontrolovat se jiz pak neda a vznikaji urcite nedokonalosti na stavbe vcetne dilataci a navaznosti novych technologii na stare.
Odpovědět
Profilova fotka
Z vlastní zkušenosti. Nechodˇdo starého. My jsme dělali rekonstrukci, před dvaceti lety. Dnes opět předěláváme. Starý barák žere jenom peníze a pořád je to stará chajda. A může být opravená jak chce. Dnes bych do toho nešla a raději bych stavěla nový dům.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?