Jaký máte názor na dvojdomek?

Profilova fotka
nemyslím stavět dvoj dome, v jedné půlce bydlí příbuzní a druha se prodává. díky :-) máte někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkušenost s příbuznými mám, ale ne ve dvojdomku. My bydleli v přízemí a oni měli patro a podkroví nad námi. Společný vchod a zahrada. A musím říct NIKDY VÍCE! Ale pokud je to dvojdomek, každý má svůj vchod a budete mít rozdělenou zahradu, tak si myslím, že je to v pohodě. Sousedy máš všude ;-)
Odpovědět
@amendee jakou myslis zkusenost?
Odpovědět
Profilova fotka
jestli má někdo zkušenost bydlení v dvojdomku s vlastním vchodem a zahradou ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@amendee my v něm momentálně bydlíme, dům je cca 25 let starý a ta dělící zeď je hrůza :-o, nechápu, co tam je za materiál, protože kolikrát od sousedů slyšíme i jejich zapnutí počítače, jak to zahraje, ostatní zvuky (když se sprchují, mixér, dokonce i z ložnice ) taky =-) . Když mají nějakou oslavu doma - hraní na kytaru, disco a pod. , tak taky, ale jsou rozumní, kolem 22 ten největší hluk skončí. Nejhorší bylo, když to koupili a předělávali, téměř rok tu bouchala sbíječka a jiné nářadí , v 15 skončili v práci a od 16 do 22 ve všední den a o víkendech od 8 do půlnoci tam furt něco bouchalo, až se nám třásly skleničky v lince ]-( . Sousedi už jsou naštěstí rozumní a mají předěláno, nicméně dispozičně nám to tu nevyhovuje a na jaře začneme stavět nový samostatně stojící domek x-) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
nikdy bych do toho nešla, jsou to zbytečné problémy, poteče vám do střechy druhým ne a tak na ni nebudou chtít přispět, takže v konečném důsledku do zacvakáte celké sami, protože se nedá udělat jen půl nové střechy... atd.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@marcicek84 to se sice neda,ale pokud budou sousedi souhlasit,predelate jen svou pulku a je to..jsou to dva domy akorat nalepeny nasobe
Odpovědět
Moji rodice v takovem bydli. Vsecko se zdalo byt v pohode, dokud se do baraku jejich sousedky nenacpali jeji pribuzni a neudelali z identicke poloviny dvoutretinu prisernou nastavbou. Samozrejme na spolecne zdi, ktera zacala praskat. Slyset od nich celkem nic moc neni, ale treba nam vadi, ze si udelali terasu, odkud vidi uplne vsecko v zahrade a na terase u nasich. Mne teda vadi, ze sedime na terase a oni nad nama kouri 8-( My ted kratce bydlime v samostatne stojicim domku, sousedy mame asi 4m a ideal.
Odpovědět
@amendee V dvojdomku jsem bydlel do svých 22 let, pak jsem po 30 letech polovinu toho dvojdomku koupil, aby měl brácha kde bydlet. Není to žádný zázrak a záleží na tom, co se po celou dobu děje. Nám sousedi vyhořeli a my jsme měli tu kliku, že hasiči stačili tu naši polovinu ochlazovat a tak nelehla popelem. Potom si soused postavil tu polovinu na patro a mluví na nás z patra. Je to opravdu příjemné, jak osina v pr..de..li. Jinak ideál je solitér obehnaný zelenou stěnou do výšky 3 m :-D S pozdravem LAďa
Odpovědět
@ladajaskva Jo, to je presne to, co jsem psala v mem prispevku. Jen rodicovsky dum je na patro a sousedni na dve :-p
Odpovědět
My bydlíme ve dvojdomku a problémy žádný nemáme, ale myslím, že je to individuální. My máme skvělé sousedy (ti nás sem vlastně přitáhli) a ikdyž mají doma nějakou sešlost, tak je neslyšíme - máme mezi sebou vlastně tři zdi, protože máme zrcadlově otočený identický barák a mezi námi jsou dvoje (jedny naše a jedny jejich) schodiště do patra. Máme každý svůj vchod a každý svou zahradu. V horním patře nemáme ke schodišti zeď, ale bude tam zábradlí, tam je ložnice, ale oni nahoře moc nebývají a když jo, tak je neslyšíme, jedné, co slyšíme, jsou vrzací schody, ale nám vržou víc. Může to být o štěstí, my ho zatím máme. Ale ti vaši příbuzní mohou po pár letech svou půlku prodat a můžou to koupit kdovíkdo.... s bůhví kolika dětmi... To je dost nevýhoda. Další nevýhoda je, že když začne hořet jedna půlka, je velmi pravděpodobné, že to chytne i ta druhá....je to mnoho mínusů, ale my jsme spokojeni.
Odpovědět
@maty2006 podle mě může dělat peklo ze života i soused za plotem...člověk si nevybere..
Odpovědět
@petapetruska tak to určitě...
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud jsou to dva baráky nalepené na sobě, ale s oddělenými pozemky a vchody, tak záleží jen na dispozici (pokud je odděluje těleso schodiště, jak je zmiňováno výše, je to vcelku O.K.) a/nebo konstrukci dělící stěny. Novější dvojdomky se staví jako samostatné konstrukce, tj. se dvěma nosnými zdmi oddělenými zvukově-tepelnou izolací. V kombinací s vhodnou dispozicí (tj. zvláště pokud je za takovouto společnou "trojzdí" těleso schodiště, garáž a tak) a také umístěním na pozemku to tak to může být být možná i lepší, než dva solitérní domky. A to třeba díky vzájemné tepelné izolaci, možností půjčování vybavení, sdílením hraček dětí aj. přes branku mezi sousedícími "hobby"- částmi pozemku... ¨ ...což lze navíc v případě nedorozumění kdykoliv vyřešit stavbou vysoké oddělovací zdi mezi pozemky (pokud to pak ani v takovémto scénáři jednoho ze sousedů až tak nežádoucím způsobem nezastíní). Jinak to ale záleží o to více na lidech. Ale bacha - dnešní skvělí sousedi mohou mít zítra problémy, které je změní k nepoznání nebo je to donutí prodat či pronajmout jejich část dvojdomku coby "sociální bydlení". Což sice ani solitérní domek v sousedství takto dopadnuvšího domu nevyřeší, ale alespoň to pak není taková hrůza a ani to o tolik nesníží jeho prodejní cenu.
Odpovědět
@beropa jinak vám teda moc neděkuju...budeme kupovat půl dvojdomku ted...a už ted se těším jaká to bude hrůza :-(
Odpovědět
neboj, záleží na sousedech, můžou být v pohodě a ani o nich nemusíte vědět. popř terasu si můžete zastřešit, aby na vás neviděli, vysadit vysoké stromy...
Odpovědět
@evaamy no tam je dvorek z každý strany tam si nevidíme
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už jsem psala. Mamka bydlí v Baťovem puldomku a uplne bez problémů. Nic slyšet nejde, každý ma svou zahradu a sousedi mají vysazene tuje, takze soukromi. Udělali si novou fasádu, žádné povolení nebylo potřeba. Dum prosel celkovou rekonstrukcí. Teta bydlela taky v puldomku. Zamerne pisu že bydlela, jelikož paní z druhe strany dum prodávala, teta ho koupila a maji ted obrovský dum s obrovskou zahradou.. my jsme taky přemýšleli o koupi puldomku, ale nakonec jsme šli do bytu, že si pak postavíme svuj domeček. Nechtěli jsme dum na dvě patra, proto jsme si to rozmysleli. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?