Lze umistit schodiste?

Profilova fotka
Zdravim planuji schodiste do budouciho podkrovniho pokoje a zajimalo by me jestli je dostacujici delka pro schodiste 3m dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Pre jednoramenné schodisko je to málo... Ak berieme, že dĺžku máte 3 metre a chceme 18 schodov (maximum), vychádza to na 166mm nášlap. Minimálna veľkosť nášlapu je 250mm. 3 metre sú vpohode ale pre dvojramenné schody - akurát neuvádzate, akú máte šírku pre schody.
Odpovědět
Profilova fotka
@josefx siřka je 80cm
Odpovědět
Spocitejte si Lehmannuv vzorec. 2x vyska schodu + 1x sirka schodu maji byt mezi 600 az 630 mm. Vychazi to z kroku dospeleho cloveka. Maximalni pocet stupnu v jednom rameni je 18, maximalni vyska jednoho stupne je 180 mm, ale lepe, kdyz je stupen nizsi.
Odpovědět
@petr_kopecky podívejte se na mlynářské schody, ty by se snad vešly
Odpovědět
Záleží na situaci. Jak s nástupními prostory na koncích schodiště, Jak často se bude užívat, co tam budete stěhovat, jak vysoké jsou stropy. Úplně podle normy to nebude, ale i ta připouští výjimky v případě neveřejných budov a při občasném používání, viz ony "mlynářské" schody a podobně. V každém případě to jde. Ve fotoblogu mám schody, které jsem taky napasoval dokonce na délku 2,8 metru a šlo to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?