Pach zdiva v ložnici

Ahojte, potřebuji radu. Žijeme ve starém domě v pronájmu, zrovna jsme se nastěhovali. Nějaký čas byl dům bez topení a sněžilo se tu, ale už zhruba 2 týdny topime, vetrame a i přesto pouze v ložnici jde při příchodu cítit zdi, možná i zatuchle... Dřív tam.byli tapety, které jsme strhali a udělali novou omítku, jako v celem dome, vetrame.cely den, ale stejně se toho nejde zbavit. Je pravda, že okna jsou v žalostnem stavu, zrovna v ložnici je neustále okno mokré mezi skly, asi nějaká prasklinka, netuším, nicméně majitel prozatím výměnu neplánuje... Může to být jen vlhkosti? Je zvláštní, že je to jen jedna místnost. Přemýšlela jsem nad Ceresit stop vlhkosti, prý to pomáhá a odstraňuje i zápach, ale jsem co se týká takových věcí úplný nováček. Děkuji za tipy.
Odpovědět
Pár starých nemovitostí už jsem rekonstruoval a tohle je samozřejmě věc, kterou už jsem párkrát řešil. Nejdůležitější je samozřejmě zbavit se všech starých věcí - nábytku, lůžkovin atd. Vyházet koberce, lina, parkety apod., vyluxovat a položit např. plovoucí podlahu. Před výmalbou je potřeba dát penetraci, to opravdu hodně pomáhá a ve většině případů tím zmizí veškeré pachy. Občas jde také pach z komína, takže je potřeba pořádně utěsnit. Nic jiného to být prakticky nemůže. Co se týká starých oken, dá se i svépomocí dotěsnit. Ale ten pach tím asi nebude způsobený.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martinav127:

Ahojte, potřebuji radu. Žijeme ve starém domě v p…
@martinav127 Jestli je tam nová omítka, tak to může být ono...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:

Pár starých nemovitostí už jsem rekonstruoval a t…
@m_i_r_e_k je Pravda že přes ložnici vede komín, který je ale nefunkční. Když jsme strhali tapety byli v té části kde je komín zlute fleky, které nešli nijak odstranit, vyřešili jsme to tak, že jsme na tu část dali tapetu. Takže je možné, že to bude i tím? Kdysi tam asi byla koupelna, jelikož je ve zdi ještě přípojka na vodu, ta bohužel odstranit asi bez většího zásahu nepůjde, takže jsme ji pouze schovali za skříň. Jinak je v ložnici vše nové, krom podlahy, tu bohužel novou udělat nemůžeme a ani nechceme když to není náš dům, nikdo by nám to pak nezaplatil 😏🤦‍♀️
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martinav127:

@m_i_r_e_k je Pravda že přes ložnici vede komín, …
@martinav127 Co tam máte za podlahu? To bývá jedna z hlavních příčin. Může to být i tím komínem, i když se nepoužívá. Můj obvyklý postup je, veškeré díry na komínu zadělat, pořádně napenetrovat, nechat 1-2 dny zaschnout, pak 2 vrstvy výmalby. Tohle obvykle stačí a zmizí i ty skvrny. U používaného komínu je řešení trochu náročnější.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m_i_r_e_k:

@martinav127 Co tam máte za podlahu? To bývá jed…
@m_i_r_e_k V dome jsou staré plovoucí podlahy, obyčejné,troufam si říct tak 15 let určitě. Penetrace byla provedena. Komín se nepoužívá a na té díře, kde asi byli v minulosti kamna byl jen dekl a je to prelelene tapetou. Nevím tedy co s tím 😞 nicméně novou podlahu dělat nebudeme, takže se s tím asi budu muset naučit žít 😏🤦‍♀️
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?