Posunutí obvodové stěny

Zdravím, rád bych se zeptal, zda-li je vůbec technicky možné, posunout obvodovou nosnou stěnu. Půdorys je 20x10m, úprava by se jednala delší strany (zmenšení domu). Problém z mé strany vidím v podkroví, kde je samostatná bytová jednotka. Trámy stropu je příčně, tudíž by se muselo vyřešit vypodložení stávajících trámů? Předem děkuji za odpověď. Zdivo - 50cm, plná cihla Stropy - trámy, nosná vrstva beton + železná výztuž.
Odpovědět
@kobli9 ten dům už stojí nebo nejprve plánujete a chcete to zmenšit na projektu pokud už stojí tak nechápu důvod zmenšení a nepouštěl bych se do toho určitě ne sám když nemáte zkušenosti zřícených domu a stěn je i tak dost jak to někoho zasype.
Odpovědět
@edison101 Dům už stojí, problém je že hned vedle silnice, proto se do budoucna obávám narušení statiky domu a s plánovanou rekonstrukcí bych to odsadil od komunikace, samozřejmě za asistence odborníků. Spíš jde o to, zda-li je to možné
Odpovědět
@kobli9 Obavam se, ze cena bude takova, pokud je to vubec mozne, ze by se vam financne spis vyplatilo postavit novy dum.
Odpovědět
Vaše otázka vyžaduje odborné posouzení odborníkem - statikem na místě stavby domu. Tohle musí posoudit odborník na základě fyzické obhlídky a pokud jsou k domu plány - dokumentace, tak samozřejmě i s posouzením dle plánů, při stavbě mohlo být něco provedeno jinak než je v plánech a proto je důležitá ta fyzická podrobná obhlídka. Bez tohoto je to zde na tomto fóru jen teoretizování. Jinak jde mnohé, nic není neřešitelné, ale vše má své ale ... Zásah do statiky domu je velký zásah, proto bych ohledně posouzení Vašeho záměru kontaktoval skutečného odborníka.
Odpovědět
Jde všechno. V Mostě přesunuli celý kostel o několik kilometrů. Na Ostravsku se jim zas jeden kostel propadl o desítky metrů a také stojí. Hele reálně to bude darda. Možná lepší prodat a jít jinam nebo se s tím smířit, případně zbourat a postavit o pár metrů dál (tady zase záleží co ÚP, uliční čára atp.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?