Přestavba kravína na bydlení. Kde najdu inspiraci?

Plánujeme přestavbu kravína na dílnu a bydlení a chtěla bych načerpat inspiraci od vás, kteří případně takto bydlíte. Na internetu jsem vůbec nic nenašla, tak bych byla i vděčná, kdyby mi někdo poradil nějaké pěkné stránky s inspiracemi, pokud vůbec nějaké jsou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já vám neporadím ale smekám klobouk!
Odpovědět
Profilova fotka
@janiinka tedy taky smekám a fandím vám. I když po rekonstrukci stovky let staré chalupy si říkám, že bylo skoro lepší to postavit znovu od základů. V první řadě asi budete řešit izolace, jestli tam vůbec nějaké kdy byly. Stačí googlovat a najdeš toho dost: http://bydleni.idnes.cz/lofty-z-kravi... více netradičních brownfields na http://www.e-bydleni.eu/lofty/1
Odpovědět
Děkuji za obdiv, sama uplně nevím do čeho se pouštím :-) ale určitou představu mám a chtěla bych ji konfrontovat s něčím co již je..ale zatím to vypadá že takto moc lidí nebydlí :-D hlavně spodek bude dílna a vršek bude bydlení, takže to bude v podstatě jednopodlažní a je potřeba to na takovéto obdelníkové ploše nějako inteligentně rozvrhnout :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janiinka co takhle udělat vzhledem k atypickému tvaru dole po celé délce nějakou propojovací chodbu podél jedné zdi se vstupem do jednotlivých místností, případně s nějakým centrálním komunikačním prostorem? Já myslím, že i z takovýchto atypů se dá udělat moc zajímavé bydlení
Odpovědět
něco jako hotelová chodba? :-D no je to jedno možné řešení...ve štítu bych chtěla udělat terasu na kterou by byl přístup z obyvacího pokoje a kuchyně. určitě se dá udělat...to mě na tom nalákalo, že to bude jiné...hlavně se mi líbí takový ten anglický styl..cihly a přírodní materiály. Nesnáším dnešní tuctové domečky žluté, oranžové a podobné barvy a ty jo moderní kostky mi taky moc neříkají. Vnitřek bych chtěla mít ve starém stylu, ale ne jako selském nebo tak, jen cihly, staré dřevo a jednoduchost....založím na to nějaké album a hodím tam pár fotek, jakou mám představu.. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravim, také máme v plánu předělávat kravín na bydlení a stodolu na dílnu, jenže se nám nedaří nikde zjistit, zda kdyz po tech letech jsou podlahy, zdi atd takl načichle močuvkou, zda tam ten smrad nezustane i po rekonstrukci? Mate s tim již nejake zkusenosti? dekuji mnohokrát za odpoved
Odpovědět
Profilova fotka
Hned mě napadla Farma Bolka Polívky v Olšanech http://www.hotel-u-krale.cz/hotel , tam se to předělávalo ze starého kravína:-)
Odpovědět
@eloushek22 Před několika lety jsme koupili starý kravín. Předělali jsme ho na podnikání, potřebujeme velké prostory. Stálo to přes 4 mil. a to ještě není hotovo. Nevím, zda jsou různé velikosti, náš je dlouhý asi 80 m.V plánu je ještě např. střecha, což při té ploše bude pořádná pálka. Nahoře by byl krásný byt, ale zase za cenu obrovských investic. Jinak smrad apod. není vůbec, kdo to neví, nepozná, že to býval kravín. Ale rekontrukce byla fakt náročná, bylo to značně zanedbané, navíc něco začneš a vynoří se další problém, o kterém jsi neměla tušení. Takže zajímavé bydlení se z toho určo udělat dá, chce to ale hodně peněz a pevné nervy. Pokud se do toho pustíte, přeji hodně zdaru :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?