Zabetonované trubky ústředního topení

Zdravím, koupil jsem domek, kde je funkční ÚT, ale bohužel trubky jsou na pevno zabetonované ve stropech. Při topení to každou chvíli cvaká a bouchá. Mám v úmyslu ten beton kolem trubek vymlátit a nějak to opravit. Průchodku bych vyrobil tak, že bych podélně rozříznul trubku většího rozměru. Má někdo jiný lepší nápad? Jakou trubku byste na to použili? Uvažuji o HT. Díky
Odpovědět
@m_i_r_e_k Já bych tam navlékl mirelonovou trubku a pak to zase zabetonoval. Ale jestli je to lepší nápad, nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
@m_i_r_e_k Jak píše kofejn, obsekal bych a dal mirelon a je po bouchání.
Odpovědět
@kofejn @jarin1 Děkuji, zauvažuji o tom mirelonu. Ještě doplňující dotaz. Existuje na ty ocelové trubky nějaká moderní objímka, která je přidrží, aby nesjely svojí vahou dolu? Nyní je drží ten beton. Dříve se na to dávaly takové ty ocelové držáky, které zřejmě vyráběl zámečník na místě. Dnes se dají koupit hotové objímky např. na PPR trubky nebo HT, ale předpokládám, že by to ty staré těžké trubky neuneslo.
Odpovědět
Po baráku mám tenhle typ: https://www.maro.cz/c/7047/objimky-pr... V betonovém panelu s touhle kotvou https://www.maro.cz/v/1287680/solida-... mě to na závitovce udrželo. Topenář používá tohle https://www.maro.cz/v/1277145/rabovsk... a příslušnou hmoždinku. Odkazy jsou na krám, kde to bere topenář a jsem tam něco dokupoval.
Odpovědět
Profilova fotka
@m_i_r_e_k Kofejn už odpověděl 😉.
Odpovědět
Díky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?