Hledám sousedy z projektu Výhledy Barrandov - Ekospol?

Je tu nějaký budoucí soused, který si chce popovídat o zkušenostech s Ekospolem, o zajímavostech k projektu atd.?
Odpovědět
1
2
40
Informace, které zatím mám, značí další spoždění. Stavební povolení doposud nebylo vydáno. Už teď je jasné, že léto 2016, které je zatím ještě na webu Ekospolu se nestihne. Už teď mluví o podzimu, a pokud budou proti stavebnímu povolení nějaká odvolání (jako že skoro určitě budou), tak spíš o zimě.
Odpovědět
Tak že by se konečně něco začalo hýbat? Přišla mi výzva k uzavření smlouvy o kupní smlouvě budoucí.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že stále nemají stavební povolení, začalo se hýbat jen podepisování SKSB. Pravděpodobně kvůli tomu, aby dostáli svým povinnostem v rezervační smlouvě. Jsem realista a Ekospolem udávaný termín začátku výstavby, letní prázdniny 2016, prostě nevěřím.
Odpovědět
Pardon, mělo být "...udávaný termín začátku výstavby, letní prázdniny 2015...".
Odpovědět
máš pravdu :-( po výzvě jsem teď dostal do mailu i návrh SKSB, a je v ní uvedený termín kolaudace do 30.4.2017 Se nám to "léto 2016" nějak protáhlo
Odpovědět
Tak jsem se dnes byl podívat na místě. Zatím se ten náš pozemek pozná jen podle toho, že část pole není zoraná a osetá. Alespoň se podle toho dá poznat, kde naše domy budou, když jsem se na místě byl podívat před rokem, polohu jsem jen odhadoval.
Odpovědět
Poslali Smlouvu o smlouvě budoucí aby splnili termín do 31.3.2015 a nemuseli vracet rezervační polatek. Ctějí prakticky všechny platby do 30.6.2016 což je 10 měsíců před uvedeným termínem kolaudace do 30.4.2017. Záruka na byt je v kupní smlouvě uvedena v délce 2 roky od kolaudačního souhlasu a to je velmi krátká doba, protože bude zkrácená ještě o dobu zapsání do katastru. Sebechvála Ekospolu se velmi liší od skutečnosti.
Odpovědět
Jo s temíny a Ekospolem mám taky bohaté zkušenosti, na Dubeč už čekáme skoro 3 roky, původní plán byl, že teď na jaře měl být byt postavený, realita je taková, že nás utěšujou, že tohle už je vážně poslední prodleva a že na podzim určitě stavět začnou...jinak rezervační smlouvu jsme byli prodloužit a přidali tam novou kolonku o tom, že když se termín prodlouží a my budeme mít pořád zájem tak se smlouva automaticky prodlužuje (abysme tam prý nemuseli chodit každý půlrok na podpis). Zatím nám žádnou jinou smlouvu neposlali.
Odpovědět
@mps6 kouladace, ale neznamená nastěhování, že?
Odpovědět
@barrandov jak píše jitulka89 tak u těch projektů co se táhnou delší dobu, řeší prodloužení rezervace - tak snad my budeme mít víc štěstí. Jinak předpokládám, že zapsání do katastru by měla být otázka dnů, a ne měsíců. Ale třeba se ukáže, že si jen nechávali rezervu, a stihnou to zkolaudovat dřív, jak se mi snažili tvrdit, když jsem vyjádřil zklamání z uvedeného data. Ale spoléhat se na to rozhodně nedá.
Odpovědět
@jitulka89 s námi už podepisují smlouvu o kupní smlouvě budoucí, tak snad na tom budeme líp. Odklad o 3 roky by mě vážně nebavil
Odpovědět
...a teď koukám, že se na webu "léto 2016" změnilo na "podzim/zima 2016" @barrandov - no a k té sebechvále, na blogu se p Korec vydává za úplného Mirka Dušína, ten jediný ostrov poctivosti mezi českými developery - ale nevyváženost smluv na úkor klienta je snad největší ze všech, které jsem viděl :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Tak nám stoupl počet volných bytů. Vypadá to, že 10 lidí zřejmě nepodepsalo SKSB s pozdějším termínem.
Odpovědět
http://www.praha5.cz/cs/uredni-deska-... zajímavá informace : Žádost o stavební povolení bylo dle tohoto dokumentu podána 9.12.2014, úřad zahájil stavební řízení 6.5.2014 Koukám, že si úředníci dávají načas ... :-| Asi nedostali dostatečně velký úplatek.
Odpovědět
Víte že společnost Finep žádá o změnu územního plánu jejíž schválení zásadně ovlivní hustotu a výšku budoucí zástavby v bezprostřední blízkosti objektu Výhledy Barrandov? http://lepsibarrandov.cz/zapadni-barr...
Odpovědět
Víte že veškerá výstavba ať projektu Výhledy Barrandov společnosti Ekospol nebo prodloužení tramvajové trati do Holyně a Slivence je trvale blokována činností výboru SVJ Kaskády Barrandov III který využívá veškeré dostupné prostředky (včetně kasační stížnosti) k zamezení nebo zdržení zmíněné výstavby? Odkaz na zápisy ze schůzí výboru zmíněného SVJ: http://kbiii.cz/index.php/dokumenty-s...
Odpovědět
OSI.Hl.p.1184/37-70450/2014-Pka-R - Rozhodnutí - stavební povolení - Výhledy BARRANDOV, k.ú. Hlubočepy, Praha 5: http://www.praha5.cz/cs/uredni-deska-...
Odpovědět
teď se dá čekat, že potížisté z KB3 podají proti stavebnímu povolení odvolání. Rozhodnutí bude na vývěsce viset do 26.6., teprve poté začíná běžet 15denní lhůta na odvolání, očekávám že v rámci obstrukce si to nechají na poslední možný den 11.7. Víte někdo, jak dlouhá je lhůta, kterou poté magistrát má na vyřízení odvolání?
Odpovědět
@mag21 záleží co je to "ovlivnění hustoty a výšky budoucí zástavby". Pokud je to v rozumné míře, tak proč ne - přece nebudeme dělat budoucím sousedům ty samé obstrukce, které teď dělá KB3 nám. jinak k těm obstrukcím, ve stavebním povolení (i předchozím územním rozhodnutí) jsou jejich argumenty celkem jednoznačně vyvráceny, a je vidět, že kromě zdržování žádnou opravdu zásadní a právně akceptovatelnou námitku nemají. Doufám, že magistrát při odvolání, nebo soud při žalobě budou stejného názoru. Jejich jediná motivace je, že "prostě nás tam nechtějí", oni si mysleli, že jsou poslední výstavba na místě, a žádný další dům se už stavět nebude - a teď jim ve výhledu na Prokopské údolí bude překážet náš dům.
Odpovědět
Nemáte někdo nové info kdy se začne stavět?
Odpovědět
Netipnul bych ze dříve jak na podzim :(
Odpovědět
A proč se to tak zdržuje? Vždyť se už mělo stavět. To je k vůli těm kret...m z KB3?
Odpovědět
ano, je to kvůli K3B, dle očekávání se odvolali (i když každý, kdo četl stavební povolení, musí chápat, že je to jen obstrukce). Magistrát má na odvolání 3 měsíce, takže se začne stavět nejdřív začátkem podzimu
Odpovědět
Zdravím...jen taková perlička, Ekospol zatím přesně dodržuje harmonogram požadovaných splátek, takže kdo má hypotéku od HB, musído 30.7 zaplatit splátku ve výši vlastních zdrojů (pokud si nevzal hypotéku ve výši 100 %)...A to bez ohledu na skutečnost, že ne, že se zatím ani nekoplo do země, ale dosud nebylo na Výhledy Barrandov ani vydáno pravomocné stavební rozhodnutí. Co mám zprávy, tak žádný jiný developer toto nedělá (prodávat byty o kterých se ještě není rozhodnuto, že se určitě mohou začít stavět)... Také musím souhlasit s názorem který tu už zazněl, že Ekospol hlavně kryje sám sebe. Na druhou stranu je to 20 letá historie firmy a kladné reference z realizovaných projektů, díky kterým lze toto "riziko" podstoupit. Předpokládám, že p.Korec opravdu zaměstnává jen ty nejlepší, jak sám o sobě často a s oblibou tvrdí a tudíž tito jeho "nejlepší" zaměstnanci důsledně vyhodnotili všechna rizika a je opravdu jen otázkou času, kdy se na Barrandově (nejpozději koncem října 2015) začne stavět. ..
Odpovědět
Na druhou stranu se Ekospol nijak nebránil pozměnění platebního kalendáře. Což jsme využili i my a splátku vlastních zdrojů navázali na platné stavební povolení (Ekospol předloží platné stav. pov., my platíme). Je možné, že ze začátku, kdy kupující ještě neměli o zpoždění ani tušení, Ekospol tak přístupný nebyl. V kontextu se všemi událostmi (především neexistence stav. povolení) mi přijde celkem legrační, ze nám minulý týden přišel email ohledně klientských změn. Něco jako "stavět sice nemůžeme, ale klidně si vyberte podlahu".
Odpovědět
no ješt by po nás mohli chtít, abysme tam jeli posekat trávu :-D
Odpovědět
Vyrozumění o obsahu odvolání - Výhledy Barrandov, bytový dům, k.ú. Hlubočepy: http://www.praha5.cz/cs/uredni-deska-...
Odpovědět
klasika - potřetí opakují to, co už jim bylo dvakrát zamítnuto. Hnusná zdržovací taktika.
Odpovědět
Mám dotaz, porovnávali jste někdo velikost parkovacích stání (hlavně šířku) u Ekospolu a konkurence ?
Odpovědět
Garážové stání (alespoň moje, nevím jak ostatní) by mělo být prý cca 14m2 a podle měřítka to vychází cca 2,7m2 x 5,2m2, ale to jen hádám. Výška stropu u bytů by se měla pohybovat prý okolo 2,6- 2,7m. Nevíte někdo kolik bude činit výška stropu garáží a sklepů?
Odpovědět
1
2
40
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?