Interiérové "okno" - co do díry a jak?

Dobrý den, rádi bychom zachovali tento průhled nad schody kvůli dennímu osvětlení komory pod schody. Protože to vzniklo při stavbě a nepočítali jsme s tím, máme teď hromadu nápadů, ale žádný pořádný. - luxfery: takové oldschood - činčila/mléčné sklo: do rámu? Zachovat zubatost schodů, nebo to dozdít na trojúhelník? - nějaké skleněné cihly, co nejsou luxfery - kde je vzít? Dotaz zní jasně: co byste s tím udělali vy? Zazdívat to asi nechceme. Děkuju! 🙂
Odpovědět
Luxfery jsou nahodou znovu hit, maji spoustu typu. Udelala bych to tak, aby v pozadi byly luxfery a pred tim schody (tvorily by na luxferech "zuby"). Nevim, jak to vypada z druhy strany.
Odpovědět
@frangipani_cz zazdit, bude to takhle vypadat blbě a když dáte jen sklo a někdo uklouzne na schodech, tak se o to jen rozmlati. Máme komoru pod schody a opravdu tam denní světlo není třeba. Když tam jdeme na tu minutu, tak si rozsvitime a Harry Potter u nás nebydlí 😉.
Odpovědět
Myslel jsem si i já, že luxfery jsou už minulostí, ale není tomu tak. Kamarád je dával do nového domu, mají takovou stěnu z nich udělanou a dobře to vypadá ve výsledku.
Odpovědět
Profilova fotka
Zamurovať. V komore je zbytočné denné svetlo a často až nežiadúce. Uskladnená zelenina, bylinky, kompoty, je lepšie ak sú v tme. Na pár minút rozsvietiš. Led svetlo ideálne. Schody budú pekné bez tohoto čuda.
Odpovědět
@frangipani_cz taky souhlasím zazdít nejhezčí a nejpraktičtější řešení.
Odpovědět
Díky všem za odpovědi! 🙂 Je tam komora - technická místnost (ne na potraviny) a prádelna. Pod schodama nebude Harry 😄, to jsem se zasmála, ale nějaké instalace. Hm, tak váš názor je celkem jednoznačný. Ony jsou ty schody v takovém světelném sloupci ze střechy, nad nima budou visuté schody do střešní zimní zahrady, takže tam ten světelný prvek hezky sedí designově. Ale pravda je, že jeho praktičnost je nula. 😞 No včera jsme tam byli, zjistili jsme, že jsou tam navíc křivé schody a nevíme, co na to řekne dlaždič. Takže jsme se rozhodli to zatím nechat otevřené, zedníci to zaomítají ze všech stran, i schody z boku, a tím, že tam dáme volně přimontované mléčné sklo - něco jako zástěnu do sprchy. Jenže od rána ve mě hlodá červík, jestli to fakt nezazdít... 🤔 Asi počkám, až tam bude firma a proberu to s nima.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?