Odpověď na příspěvek od terasy_net:
Zdravím, máme za sebou desítky realizací teras dř… @terasy_net Myslela jsem, ze thermo uprava neni o zivotnosti, ale o tom, ze se drevo mene krouti pod vlivem pocasi. My jdem urcite do modrinu (jeste max. zvazuju akat). Celkove zadny napodobeniny niceho nemusim. Ten plast je navic neprijemny na nohy a v lete pekne rozpaleny. Mozna vydrzi dyl, ale jde taky o to, jak behem ty zivotnosti vypada. Prece jen drevo starne ponekud esteticteji. Ale jo, musi se o to clovek starat. Exoticke dreviny jsou zbytecne drahe, zivotnost o tolik vyssi neni, nikdo poradne nevi, jak z dlouhodobeho hlediska reaguji na mraz. A tahat sem z exotiky drevo, ktery sem ani nepatri, no nevim.Odpověď na příspěvek od bayt:
@terasy_net Myslela jsem, ze thermo uprava neni o… @bayt Sibiřský modřín je nejprodávanější klasika. Ty exotické mají výhodu vyšší hustoty a déle vydží, ale zase se to s exotikou nesmí přehánět. Zákazník měl terasu z bambusu, měla být nesmrtelná a po 3 letech je plná třísek a už jsme ji měnili a to vyšel m2 na více než 3 tis. KčOdpověď na příspěvek od terasy_net:
Zdravím, máme za sebou desítky realizací teras dř… @terasy_net Nevěděl jsem, že se dají také ohýbat. To zvládne člověk i sám nějak svépomocí?Odpověď na příspěvek od michals11:
@terasy_net Nevěděl jsem, že se dají také ohýbat.… @michals11 Takové něco bych nechal asi raději na odborníky.Odpověď na příspěvek od michals11:
@terasy_net Nevěděl jsem, že se dají také ohýbat.… @michals11 Ano je to možmé, je třeba to rovnoměrně nahřát horkovzdušnou pistolí a pomalu ohýbat. Dají se vytvarovat i opravdu velké úhly, ale výsledek je moc hezký. Přikládám foto.Odpověď na příspěvek od terasy_net:
@michals11 Ano je to možmé, je třeba to rovnoměrn… @terasy_net Viděl jsem i oblé schody obložené takovými prkny, proto se ptám. Mi to nešlo do hlavy, jak to udělat.Odpověď na příspěvek od huchu:
@michals11 Takové něco bych nechal asi raději na … @huchu Vzhledem k tomu, že s tím zkušenost nemám, tak já bych to nechal rozhodně na montážníky. Ale teď jsem se ptal v podstatě ze zajímavosti.Odpověď na příspěvek od michals11:
@huchu Vzhledem k tomu, že s tím zkušenost nemám,… @michals11 Jasně, chápu. Ono dá se i svépomocí, ale to je třeba vědět, jak na to, protože způsobů montáže je zde několik. Třeba umět i posoudit, co by bylo u tebe nejvhodnější vzhledem k místu, kde je terasa situována, jaké je podlaží atd.