Na kolik vás vyšlo teplovodní podlahové topení?

Profilova fotka
Na kolik Vás vyšlo teplovodní podlahové topení. Podlahová plocha cca 110 m2. :-) :-)
Odpovědět
Zdravím, soupis pro plochu 100 m2: skříň, rozdělovač, trubka - vše Rehau ... 17 200 Kč instalace rozvaděče, položení trubky a zapojení ... 17 000 Kč akumulační nádrž NADO 500/25 v6 (slouží i pro průtočný ohřev TUV) ... 22 000 Kč topná patrona 6 kW ... 2 ks ... 6 500 Kč zapojení (vč. čerpadla a jednoduchého trojcestného ventilu), napuštění a zprovoznění ... 29 000 Kč TZ domu máme 2,4 kW, nebyl tedy potřeba žádný elektrokotel. Vše zvládají dvě el. topné patrony zasunuté do akumulační nádrže. Automatickou regulaci jsem nijak neřešil, dle mě v mém případě vyhozené peníze. Dvakrát za rok přenastavím stupně ohřevu na patronách a průtok na trojcestném ventilu - k tomu není potřeba žádná automatika (ale je to jen v mém případě a můj osobní názor). Cenově mě to vyšlo tak 1000 Kč za metr práce vč. materiálu.
Odpovědět
Ještě doplním: v ceně není systémová desky pro trubku, ale to beru jako součást izolace podlahy. Na tu plochu to vyšlo na cca 10 tis. Kč. Fólii jsem nedával, protože systémová deska měla zámečky. Ale je to pár korun navíc, dnes bych ji dal jen pro ten pocit přímo pod systémovku.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid Děkuji moc :) můžu se jen zeptat, čím vytápíte dům? :-)
Odpovědět
@117andrea117 Jen elektřinou. Jiná možnost není. Minulý rok roční vyúčtování 22 tis. Kč - je v tom tedy vytápění, ohřev TUV i provoz domu. V projektu jsem měl i přípravu na tepelné čerpadlo a soláry - podle mě opět vyhozené peníze u domů s tak nízkou TZ. Raději jsem si připravil otvor pro krb přímo před akumulační nádrží (abych mohl příp. ohřívat vodu i takto), ale prozatím v tomto otvoru máme jen elektrickou krbovou vložku - jako dekoraci i jako přítop, když podlahovka ještě nejede (třeba začátek podzimu či konec jara). Uvidím do budoucna, jestli se vůbec krb bude realizovat, ale spíš to tak nevidím.
Odpovědět
Podlahovka + radiátor garáž + žebřík koupelna. cca. 1000 Kč/m2
Odpovědět
Profilova fotka
Asi 30 tisíc materiál (rozdělovač, trubky, folie), práce jednoduchá, dělali jsme si sami. Pak přišel topenář jen natlakovat. Jinak 105 m2 plochy v celém domě.
Odpovědět
@lukoid nedá mi to... :) Máte TZ 2,5kw, aku nádrž 500l. Proč tam máte 12kw topné patrony?
Odpovědět
@requied Rozdíl proti slabším variantám byl pár stovek, proč tedy nevzít silnější, které rychleji nádrž nabijí? To snad ničemu nevadí, ne?
Odpovědět
@lukoid jasně, chápu. Jen mě zajímalo jestli v tom není nějaký hlubší smysl. Vadit to může maximálně tomu, že musíte mít silnější hlavní jistič, nebo mít osazené prioritní rele. 2x6kw patrona (400V) bude mít jištění 3x20A a pro ostatní spotřebiče potřebujete mít alespoň 3x16A volných
Odpovědět
@dawerius to máte předpokládám s prací...
Odpovědět
@cirrusa Ano to je včetně práce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@dawerius se zalitím nebo bez?
Odpovědět
Článek se načítá
@antonio222 bez
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Než půjdu dělat šaška před známou, tak se zeptám tady: má někdo teplovodní vytápění podlahy ze solárů? :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?