Jak udržovat nelakovanou dřevěnou podlahu?

dobrý den, do velké místnosti 50 m2 jsem pořídila dubovou podlahu, prkna jsou nelakovaná a tudíž je strašná údržba. Co mám vyzkoušet?Nalakovat, vosk?děkuji za rady!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
jako dubovou drevenou plovoucku nebo prkna prkenaty???
Odpovědět
Myslím, že Hajaja myslí asi klasické podlahovky-palubky. S tím nalakováním to nebude asi jednoduché. :-| Bude to chtít určitě řádně zbrousit, něčím napustit a dát více vrstev laku - určitě nějaký profesionální tvrzený. Ale nevím, jestli něco takového existuje a ani nevím, kde to koupit. =-) Poradila bych se s nějakým stolařem... ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
váháme, jestli do obýváku spojeného s kuchyní dát dřevěnou podlahu, nebo se na vše vykašlat a dát tam lino. Nám se dřevo moc líbí, máme ho rádi. Pokládali bychom prkenouu podlahu z borovic. Přemýšleli jsme, jakou úpravu zvoli. Lak? Vosk nebo olej? Po trápení s parketami, kdy člověk hlídá každou kapičku, bylo mým požadavkem, abych mohla vydřít mopem. Takže lak? Jenže když bude nutné podlahu přebrousit, je vosk a olej lepší...Fakt nevím, co a jak, neustále hledám někoho s prkennou podlahou a říkám si, jestli to risknout, nebo jestli jít na jistotu. Tchán má prkennou podlahu ošetřenou vodou ředitelným lakem, je to matnější a povrch není úplně uzavřený. Známý má vosk a je s ním strašně moc spokojený, prý vytírají i vlhkým hadrem. Druhý známý dal olej, jenže v jeho starém době nejsou betonové stropy, takže když zatopil, teplo stoupalo nahoru, prošlo stropem, olej to vysušilo a mezi prkny má 3mm fuky...My teda máme betonové stropy, ale zase máme rádi teplo, co když se to stane zrovna tak? Ach jo...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
=-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?