Zápach z myčky. Čím ho odstraním?

Umyté nádobí vyndané z myčky u rodičů je nepříjemně cítit. Čím čistíte filtry a celou myčku? Jsou nějaké speciální prostředky, nebo je lepší použít nějaké přírodní postřiky? Moc děkuji za pomoc.
Odpovědět
@wel Za prvé je potřeba čistit filtr dole v myčce, zůstávají tam zbytky a ty hnijou. Normálně se vyšroubuje a kartáčkem očistí v horké vodě s jarem, dělám to cca 1 x za 14 dní, někdy i častěji. Za druhé používám osvěžovač do myčky (voňka) a taky nikdy nedávám do myčky která je ještě horká a vlhká po umytí hned další špinavé nádobé. Myčku nechám pootevřenou aby vyvětrala, vyschla a zchladla - to hodně pomůže. A cca 1 x za dva až 3 měsíce dám do myčky čistič na myčku a nechám projet bez nádobí celý program (kupuju v akci od calgonit nebo somat - je to jedno) to tu myčku dezinfikuje a rozpustí nečistoty a mastnoty (před tím zase vyčistím kartáčkrm to sítko dole).
Odpovědět
@kkaccullka Děkuji za rady
Odpovědět
Od dubna máme novou myčku a stejný problém :-| tak jsem zvědavá, co se dozvíme :-) Používám třetí myčku a ještě jsem tohle nezažila a proto tomu moc nerozumím, nádobí jsem měla vždy v pohodě, přestože jsem jí spustila večer a nádobí vyndala až ráno... s touto je to problém, protože nádobí je stále vlhké, přestože sušení je A. Používám běžně dostupné čističe na myčky, vytírám někdy octem... :-) .. ale můj problém může být jen tím ne úplně dokonalým sušením :-S
Odpovědět
@lalule_vosule ano, přesně tak...moje stará myčka usušila opravdu dokonale a nádobí tam mohlo zůstat několik dní než jsme ho vytáhli, teď mám Bosch a je tak úsporná, že to s tím sušením nepřehání. Mám ji skoro furt otevřenou aby tam nezbylo žádné vlhko a nádobí nesmrdí. Prostě to vlhko a teplo po mytí a ještě k tomu nečistoty v sítku udělají své. Problém mají ty novější typy, nechápu, že ty by to měly mít už právě vychytané. Hold chceme úsporné spotřebiče tak to máme :))
Odpovědět
@kkaccullka taky máme "bošku" :-D už jsem i chtěla volat do servisu, že sušení je asi kaput :-p
Odpovědět
To je zajimavy. To me nenapado, ze cim uspornejsi, tim mene suseni :-).
Odpovědět
@wel ahoj, zkus občas myčku vyčistit těmi tabletami do myčky, co už tu někdo doporučoval a pak bych občas k mycímu programu dala skleničku octa- desinfikuje a neutralizuje pach + čištění filtru. hodně zdaru!
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda myčku dlouho nemám, ale mám starší, a nesmrdí...ale koupila jsem závěsný vůně do myčky z lidlu, náááádherně voní a to jí tam mám už asi 14 dní...možná dýl. No, před měsícem a půl jsem pořádně pročistila filtry a projela naprázdno octem...
Odpovědět
Moc děkuji všem za rady :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?