Kolaudace. Co všechno je k ní nutné?

Profilova fotka
Jsme u konce se stavbou domečku a za pár týdnů bychom si stavbu měli nechat zkolaudovat. Poradíte mi někdo, co všechno je ke kolaudaci nutné, jaké všechny dokumenty a jaké máte s průběhem kolaudace zkušenosti.. Děkuji N.
Odpovědět
1
2
6
to by mě taky zajímalo, nás to teprve čeká konce roku, ale když vidím co zkolaudují sousedům - nemají fasádu, okapy, ke vchodovým dveřím chodí po provizorních dřevěných schůdkách, garáž taky bez příjezdové cesty zatím cca 1m nad terénem... a mají zkolaudováno ;-)
Odpovědět
Dnes jdu na stav. úřad,tak to zjistím a napíšu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já vím, že musí být elektrorevize, tlaková zkouška topení, vody a kanalizace, geom.plán, revize komínových cest, požární hlásič(?) Na nic víc jsem si nevzpomněla. Třeba sousedovi nezkolaudovali, páč má fr.okno v přízemí, jenže ještě k baráku nemá přihrnutou hlínu, takže fr.okno bylo výše než 1m nad terénem. Prý musí buď dát zábradlí nebo přihrnout :-N Ale na stavebním úřadě ti řeknou, co budou chtít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,nejlepší je zajít na úřad, jak píše spaag a poinformovat se. My měli tu samou situaci s fran. oknem jak spaagetčini sousedi a prošlo to bez problémů. Jen se nás zeptala jestli tam budem navážet hlínu,nebo dělat schody. Určitě doporučuji ke kolaudaci nachystat chlebíčky bebo tak něco.Nám se to vyplatilo.Ůřednice byla milá a v podstatě jí nic nevadilo.A to co vadilo, dala do závad a bylo zkolaudováno. :-) :-)
Odpovědět
Tak kromě toho co psala spaagetka ještě třeba potvrzení o zpracování staveb.odpadu (kdyby přišel někdo z živ.prostředí), pokud máte ČOV, tak ta musí být nejdříve zkolaudovaná. Já se ptala, jak je to s vnitřními dveřmi, protože určitě nebudeme mít všechny - tak stačí mít hlavně ty na záchodě a kopelně. My máme mít protipožární sádrokarton v podkroví, takže musíme mít i potvrzení od odbroné firmy, která má ceritifikát. Každý stav.úřad ale chce trochu něco jiného.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj, nějaké nové zkušenosti? prosím prosím ;-) Zatím mě nejvíc zaujala informace o chlebíčkách 8-) , doufám, že zaujme i koláč ... U nás se navíc bude kolaudovat už obydlené, tak jsem fakt zvědavá :-D
Odpovědět
Ahojte, tak mi se taky chystáme koulaudovat. Teda ono už se to dnes nejmenuje kolaudace, ale změna užívání stavby, protože jsme nestavili na stavební povolení, ale pouze na ohlášku. Co si z hlavy pamatuju, tak po nás chtějí: revize na komín, na elektrické rozvody, elektrický kotel, odpady, hromosvod, tlaková zkouška topení, kanalizace, certifikáty na sádrokarton, nějaké geodetické zaměření a výkresy a zkouška na radon. Tak trochu byrokracie.
Odpovědět
Zdravím, jak staré můžou být revize el., kom., vody ???
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj máte někdo zkušenosti s kolaudací pouze přízemí domečku? Budeme mít kompletně hotové přízemí, které bude uzavřené a mělo by fungovat jako samostatná bytová jednotka. Stavební zákon připouští že se může užívat i uzavřenáí část budovy, ale nevím jak se na to budou tvářit u nás na úřadě :-( Projektant mi radí jim to prostě oznámit (máme do 150 m plochy) a že to podle zákona povolit musí. Ale stejně bych ráda slyšela o někom kdo řešil něco podobného. Jinak v době kolaudace bude hotovvé kompletní přízemí, včetně interiérových dveří, zpevněné stání na auto, terasa a pravděpodobně i fasáda. Horní patro je uzavřené poklopem má hotové příčky, vlastní rozvod elektriny, jiné rozvody jsou zaslepené, dle norem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Holky, prosim poradte, kdyz jsme si delali sadrokarton sami, co prilozime ke kolaudaci? Nejake cestne prohlaseni? Nemuzu prece mit certifikat?
Odpovědět
@martuli certifikat si můžeš sama stáhnout z netu, přímo od výrobce sádrokartonu, tam najdeš co jste tam dali a vytiskneš ho, jmenujese to bud certifikát nebo prohlášení o shodě, nejak tak. Po nás to chtěli taky, tak jsme jich donesla i na malířskou barvu, bylo jich cca 50, tak si to vzala a bylo to vše. Podle mě to ani nekontrolovala, zda tam je všechno.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Tak kolaudace uspesne za nami :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Zdravím. Budeme potřebovat ke kolaudaci domku projekt topení a vody? Nebo stačí pouze revize a tlakové zkoušky? Díky za informace..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
My jeste stavime, ale meli bychom kolaudovat kvuli hypotece cca v lednu. Chci se zeptat, co mam v prubehu poslednich mesicu (mame se za 4 stehovat) zacit shranovat. Nekdo mi rikal, ze je snad i potreba vyjadreni archeologu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj, stavíme svépomocí a na stavebním úřadě jsme se ptali, co potřebují ke kolaudaci. Úřednice nám sdělila, že mimo jiné budeme potřebovat prohlášení od firmy, která nám dělala SDK strop. problém je v tom, že si ho manžel dělal sám. Stavba je na ohlášku, která byla vydaná v roce 2010. Nevíte někdo jak na to?? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@sunnye .. ahoj, proč jste museli dělat v podroví stropy z protipožárního sadrokartonu???
Odpovědět
@sarka49 ... ahoj, SDK stropy máte z normálního nebo z protipožárního SDK? jak jst to vyřešili tím prohlášením ke kolaudaci? A když jste měi stavbu na ohlášku tak se provádí klasická kolaudace s vydáním kolaudačního souhlasu? nám bylo na stavebním úřadu sdělenom, že když máme stavbu na ohlášku, tak bude postačovat podat oznámení o zahájení užívání stavby a pokud nám to stavební úřad do 40 dnů nezamítne, tak 41 den můžem bydlet ... díky moc ;-)
Odpovědět
@lucijeje sdk máme protipožární všude, domluvili jsme se s paní ze stavebního, že napíšem nějaké prohlášení, že sdk stropy jsme dělali v souladu s nějakým zákonem a doložíme to certifikátem od Knaufu. Ale nakonec přišla na kolaudaci úplně jiné úřednice a ta to ani nechtěla. Pro stavbu na ohlášku se vydává Souhlas s užíváním stavby, který nám paní hned ten den vyhotovila a my jsme si pro to došli jen na stavební. takže jak to je s tou lhůtou 40 dní nevím. Ale u nás byli velise ochotné, zkuste se s nima domluvit, myslím si, že nebudou dělat problémy. U nás šli hlavně po platném hasičáku, revizích a kdyby bylo patro, tak zábradlí.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje my stavěli na ohlášku, ale máme normální Kolaudační souhlas :-D .. takže evidentně je to stejně všude jinak ;-)
Odpovědět
@sarka49 ... a ten protipožární SDK jste měli nařízen dle projektu? díky ;-)
Odpovědět
@lucijeje Ano, měli. Ale dávali bychom ho tam i tak. Na celý strop nás to vyšlo asi o 1500,- víc.
Odpovědět
@sarka49 ... tak to do něj půjdeme taky :-) ... já právě myslela, že je nějak zásadněji dražší ... díky
Odpovědět
@lucijeje nechte si oba druhy nacenit ve stavebninách, manžel tam měl nějaké známé, takže nám dali ještě trochu slevu...
Odpovědět
@sarka49 ... jasně, díky za radu ;-)
Odpovědět
@sarka49 když nemáme protipožární SDK v plánech,musíme ho mít?Díky moc
Odpovědět
@samik2008 já si myslím, že ne... Alespoň takhle nám to vysvětlili na stavebním.
Odpovědět
@sarka49 díky moc,právě byli u nás minulý týden a chtěli to po nás,ale v plánech máme normální SDK...manžel tam jde v pondělí,tak asi jim tam řekne svoje ;-)
Odpovědět
@samik2008 tak ať vám to dobře dopadne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Ahoj, mám dotaz na doklad o kontrole provozuschopnosti zařízení autonomní detekce a signalizace požáru - toto chtějí na úřadě ke kolaudaci (máme ohlášku). Co to je za papír a kdo ho vydává? Ti co dělají kontrolu hasičáků? Myslela jsem, že když si koupíme hlásič sami a sami si ho namontujeme, že bude stačit doklad o koupi.
Odpovědět
@misaskul To bych se zeptala primo na SU. My to meli jako soucast EPS, takze nam ten papir vydali primo ti, co nam EPS instalovali.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?