Kdy mohu žádat peníze zpět při reklamaci elektra?

koupila jsem si v dubnu 2012 pračku. V červnu 2012 jsem ji reklamovala protože mi šly špatbě zavírat dvířka. V lednu 2013 jsem ji reklamovala kvůli stejné závadě. Chtěla jsem se zeptat, kdy mohu žádat vrácení peněz, když mám stále stejnou závadu. Poprvé mi servisák ohnul panty, aby se zavírala pračka jak má. po druhá mi panty prý vymění. Řekl, že se do 2 týdnů ozve, už je to 3 týdny a stále nic. Platí to, že když se do 30ti dnů neozve, mám nárok na vrácení peněz? Děkuji za pomoc a rady
Odpovědět
@sarka49 zalezi na servisu. Nekde vymeni hned, nekde hned vrati zpet penize. Jinak mas narok na odstoupeni od smlouvy az po reklamaci 3 stejnych vad a pravo zadat o vraceni penez. U 3x opakovane vady se to pocita jako neodstranitelna vada. Musis mit ale jak reklamacni protokol, tak predavaci protokol s vyjadrenim a potvrzenim o oprave. Takze pokud se ti to stane uz potreti, tak se treti reklamaci uz zazadej o vraceni penez. Dalsi vec je 30-denni lhuta - do te doby musi byt vada od podani reklamace odstranena. Otazka je, zda mas nekde potvrzeni, kdy si reklamovala (nejlepe pisemne), abys mohla dokazat, ze uplnylo vice nez 30 dni. Pokud si nekomu volala a bylo to "per huba", zalezi na solidnosti prodejce, ktera dle mych zkusenosti je v ČR ve vetsine pripadu vice nez miziva... Pokud ale potvrzeni mas a ubehlo vice nez 30 dni, jedna se o nedostranitelnou vadu a mas opet narok na vraceni penez (nekde ale meni zbozi za nove nebo jine ve stejne cenove relaci)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarka49 nárok na vrácení peněz máte po třetí stejné závadě, nebo po 30ti dnech od písemné zadání reklamace.
Odpovědět
@linee @petrsv1000 děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@sarka49 Platí, po 30 denní lhůtě musí vrátit peníze.
Odpovědět
Snad jen k doplnění, výše uvedenému se věnuje § 19 odst. 3, § 24 odst. 7 t) zákona č. 634/1992, o ochraně spotřebitele, § 122, § 622 odst. 2 zákona č. 40/1964, Sb., občanský zákoník. Uplynutím 30 dnů můžeš odstoupit od smlouvy, přičemž nevyřízení reklamace v této lhůtě je považováno za správní delikt. S podnětem na zahájení řízení se můžeš obrátit na Českou obchodní inspekci. Někde jsem narazil na nález ústavního soudu v této věci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?