Prodej RD a koupe bytu

Ahoj vsem, resim takovy mensi vnitrni myslenkovy pochod. Bydlime nyni v RD, cca 90m2 uzitne, 4kk sami dva, zatim bez deti. Mame malou zahradu, odhadem 200-300m2 a sousedime s domem mamky, ktera si nasla noveho pritele. Doufam, ze na me nebude nikdo osocovat, ale oni sedi na zahrade nonstop- zima, teplo. Je jim to jedno. Poslouchame je neustale, cely den. Porad cigarko, kaficko. Hudba - do 22:00. Mame uz skrz nej narusene vztahy. Podotykam ze jsme se tam nastehovali nez s ni zacal. Problem je ten, ze na ne mam averzi a nejsem schopny to poslouchat. Otazka je, mame zustavat, i kdyz nas to proste stve? Rikam si, nac mit RD a zahradku kdyz si tam stejne nemuzu v klidu sednout a relaxovat. Je to novostavba, ceny jsou ted silene i u bytu, ale mame moznost mit pekny podkrovni ve Znojme, tak 4kk ale 120m2 Cesta do prace by vsak byla 45 min aurem oproti cca 30min nyni. O dite by jsme se chteli snazit koncem roku 22. Prosim o vase nazory.
Odpovědět
A nejde to nějak odstínit? Plotem, keři, stromy? Těžko radit, to si musíte rozhodnout sami a hlavně to probrat s manželkou. Taky se může stát, že za chvíli půjde přítel do pryč a vy budete taky pryč. S dětmi vám do budoucna může zahrada chybět a další velké plus by mohlo být případné hlídání od babičky, která jen přejde zahradu. Vztahy a hlavně rodinné jsou někdy hodně komplikované, tak přeji ať se to vyřeší ke spokojenosti vás všech.
Odpovědět
@candat plot tam je, betonovy. Trosku to utlumil, bez nej to bylo na xanax a blazinec. Premyslel jsem jeste ze pred nej dam Thuje, to je tak posledni moznost
Odpovědět
Tak to potom těžko radit. Zkusila bych ještě nějaké rostliny a pak zapracovat na averzi a psychice 🙂 ( to není rýpání).
Odpovědět
Já bych to nedala. Ale jako vůbec obecně, bydlet v tak těsné blízkosti rodičů. Nedělá to dobrotu. Otázkou je, jaké jste měli vztahy před "přítelem". Je fakt, že může zase jednou odejít, také nemusí. Pokud vztahy s matkou byly dobré, zkusit to s ní na neutrální půdě v klidu probrat. Ono i v bytě, když narazíte na nerozumné sousedy, tak budete trpět. (Proto jsem já souhlasila, že odejdu z města do baráku, i když jsem to nikdy nechtěla). Dojíždění je to nejmenší, jestli o 15 min víc nebo míň. Už jste na to zvyklí.
Odpovědět
Já bych raději šla do většího bytu, pokud je to dobrá lokalita blízko do parku / lesa. Také máme sousedy, kteří nám ruší radost ze zahrady, a kdyby tam byli pořád, raději riskuji - v bytě jsem měla zatím vždy štěstí. Ale fakt je, že tady máte alespoň klid doma, i když nemůžete využívat zahradu, zatímco pokud budete mít smůlu na sousedy v bytě, budete na tom o dost hůř.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?