Co se hodí ke katalpě?

Profilova fotka
Mam plochu shruba 4x4metry. Chci doprostred zasadit katalpu roubovanou ve 2 metrech. Koruna cca 1m v prumeru. Co se hodi zasadit na 'okrajich' tohoto cvterce? Aby byla katalpa nejak ohranicena. Smer jizni strana, velmi slunna. Dekuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabisek A o jaký prostor se jedná? A proč ho chcete vytvářet takhle? Škoda, že jste otázku nepoložili do diskuse. Dozvěděli bychom se víc, případná foto by pomohla. Kompozičně to není velmi vhodné řešení. Spíše by bylo lepší umístit strom jako dominantu do některého rohu, za kterým bude ještě pokračovat v oblouku smíšený záhon. Pak by dominoval i trávník. Pokud ji umístíte do středu ztížíte si sekání a tento prostor by měl pak korespondovat s okolní kompozicí, případně i architekturou domu, protože jde o pravidelnou úpravu. Vhodné jsou všechny trvalky milující slunce. Např. levandule, vajgélie, echinacea, třapatka, okrasné trávy, jehličnany, floxy, rozchodníky, astry.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý deň, ja by som použila živý plot z krušpánu strihaný do výšky cca 30cm. Pod katalpu by som vysadila salviu, levandulu, astry, rozchodník, brslen. Posielam ilustračnú foto :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?