Doporučujeme: Beremese.cz Modrykonik.cz Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk Homebydleni.cz

Zásady ochrany osobních údajů

Ochrana osobních údajů, které nám svěříš, je pro nás důležitá, a děláme vše proto, aby ses u nás cítil bezpečně. Tyto Zásady ochrany osobních údajů Ti vysvětlí, jak budou Tvé osobní údaje, které nám poskytuješ, používáním naší internetové stránky zpracovávány a chráněny. Zároveň bychom Tě chtěli informovat o tom, jaká práva v souvislosti se zpracováním Tvých osobních údajů máš.

Dne 25. května 2018 vstoupilo v platnost Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob při zpracovávání osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, kterým se zrušuje směrnice 95/46 / ES (dále jen „GDPR“). Naše Zásady ochrany osobních údajů jsme přizpůsobili tak, aby byly v souladu s GDPR.

V následujících bodech Ti poskytneme informace o zpracování Tvých osobních údajů:

1. Kdo jsme a jak nás můžeš kontaktovat?

Jsme provozovatelem internetových stránek www.modrastrecha.sk, www.modrastrecha.cz, www.mojasvadba.sk, www.beremese.cz. Jsme obchodní společnost 4networks SK & CZ, s.r.o., se sídlem na Lamačská cesta 45, 841 03 Bratislava, IČO 47 696 184, zapsaná v obchodním rejstříku Okresního soudu Bratislava I, oddíl Sro, vložka č. 97760 / B.

Odpovědná osoba za společnost 4networks SK & CZ nebyla stanovena, protože nám tato povinnost z nařízení GDPR nevyplývá. Veškeré informace ohledně nakládání s Tvými osobními údaji Ti však rádi poskytneme na mailové adrese privacy@modrastrecha.cz.

2. Osobní a jiné údaje, které zpracováváme

a) Registrační údaje a údaje v Tvém profilu

Stránku Modrá střecha si můžeš prohlížet i bez registrace, avšak na využití některých služeb, které nabízíme (publikování vlastního obsahu, přispívání do diskusí, komunikace s ostatními uživateli Modré střechy, inzerování v bazaru apod.), Je nutná registrace na stránce.

Při Tvé registraci na naší Internetové stránce od Tebe budeme požadovat Tvé uživatelské jméno a e-mailovou adresu. V určitých případech (např. registrace v určitých službách poskytovaných na internetové stránce) od Tebe budeme požadovat Tvé telefonní číslo za účelem ověření Tvé identity.

Při používání internetové stránky si ve svém profilu, který Ti registrací vytvoříme, můžeš, ale nemusíš, uvést následující údaje: jméno a příjmení, pohlaví, datum narození, bydliště, fotografii, stav (rodinný, nebo osobní) a jméno, věk a fotografii rodinného příslušníka apod. Tyto údaje můžeš kdykoliv vymazat ze svého profilu. Některé z uvedených údajů mohou mít charakter osobního údaje, proto prosím ber na vědomí riziko jejich zneužití v případě, že se rozhodneš je zveřejnit na internetové stránce.

b) Údaje získané souhlasem se zasíláním newsletteru

Pokud nám k tomu udělíš souhlas při registraci nebo dodatečně v nastavení Tvého profilu, zpracováváme Tvou e-mailovou adresu za účelem zasílání newsletteru. Newsletter posíláme maximálně dvakrát měsíčně a informujeme Tě v něm o atraktivním obsahu z naší stránky. Odvolat souhlas se zasíláním newsletteru je možné přímo v newsletteru, v nastavení profilu nebo na mailové adrese privacy@modrastrecha.cz.

c) Údaje získané využíváním našich služeb

Stejně jako většina standardních internetových stránek i my shromažďujeme informace všech návštěvníků naší internetové stránky, a to pomocí různých nástrojů, jako např. weblogy, cookies atd. (více o cookies se dočteš v sekci „Cookie pravidla“, kde se dozvíš, za jakým účelem cookies používáme a jak si je můžeš vypnout).

Informace, které shromažďujeme prostřednictvím této internetové stránky, zahrnují:
  • prohlížeč, který používáš,
  • internetovou adresu, ze které ses připojil na naši internetovou stránku,
  • operační systém Tvého zařízení (počítače, mobilního telefonu, tabletu apod.),
  • unikátní IP adresa zařízení, které jsi použil/a k přístupu na naši stránku a
  • Tvoje používání naší internetové stránky.

Tyto údaje jsou pro nás nutné, abychom Ti uměli poskytovat naše služby, abychom tyto naše služby přizpůsobili tvým potřebám a abychom zajistili stabilitu a bezpečnost stránky.

d) Údaje v Tvých příspěvcích

Na naší internetové stránce můžeš zveřejnit a sdílet různé typy příspěvků (články, fotoalba, komentářů příspěvky v diskusích (včetně fotografií), inzeráty apod.). Některé z údajů v Tvých příspěvcích mohou mít charakter osobních údajů, proto důkladně zvaž, jaké údaje chceš o sobě zveřejnit, a ber na vědomí riziko jejich zneužití. Tvé údaje a příspěvky budou přístupné ostatním (budou veřejně dostupné) a my nemáme žádnou kontrolu a odpovědnost za to, že někdo jiný může využívat Tvoje údaje a příspěvky. Ochrana podle těchto Zásad ochrany osobních údajů se proto na ně vztahuje pouze v míře, kterou je od nás rozumné požadovat.

e) Údaje předané využíváním služby Bazar

Pokud v našem bazaru nakupuješ jako neregistrovaný uživatel, pro zajištění komunikace mezi Tebou a prodávajícím budeme od Tebe požadovat e-mailovou adresu. E-mailová adresa a údaje, které si vyměníš s prodávajícím, zpracováváme pouze pro účely nezbytné k poskytnutí služeb, to je zajištění komunikace mezi prodávajícím a kupujícím s účelem dohodnutí obchodu. Ber prosím na vědomí, že všechny údaje, které jako zájemce o inzerát poskytneš, jsou prodávajícímu přístupné, proto důkladně zvaž, jaké údaje chceš o sobě zveřejnit a ber na vědomí riziko jejich zneužití.

f) Údaje předané zapojením se do naší soutěže

Každý registrovaný uživatel se může zapojit do námi organizované soutěže. Pro zapojení se do soutěže nesbíráme speciální osobní údaje, zpracováváme pouze údaje, které nám poskytneš při registraci. Po vyhodnocení soutěže budeme od vítěze požadovat jméno, příjmení, adresu a telefonní číslo. Tyto osobní údaje zpracováváme pouze za účelem doručení výhry.

3. Jak osobní údaje používáme?

a) Poskytování našich služeb


Osobní údaje, které nám poskytneš při registraci nebo vyplněním Tvého profilu, zpracováváme za účelem poskytování služeb stránky Modrá střecha. Díky registraci na naší stránce můžeš využívat doplňkové služby, které bez registrace nejsou k dispozici. Stránku si můžeš prohlížet i bez registrace, ale tyto doplňkové služby jsou přístupné jen pro registrované členy:

  • umožnění Tvé komunikace na ní s ostatními uživateli,
  • založení, vedení a správa Tvého profilu na internetové stránce, který Ti registrací vytvoříme,
  • správa vlastního fotoblogu, ve kterém můžeš zveřejňovat vlastní obsah (krátké zprávy, fotoalba a články),
  • přispívání do veřejného nebo soukromého fóra,
  • odebírání upozorněni na nové příspěvky v sledovaných diskusích,
  • informování o aktivitách, které se Tě v rámci stránky týkají (někdo z uživatelů Tě označil, někdo okomentoval Tvůj příspěvek, někdo označil Tvůj příspěvek jako „Líbí se mi to“, někdo přidal hodnocení v Tvém bazaru, někdo Ti poslal novou soukromou zprávu),
  • inzerování v našem bazaru (občanská inzerce)

Právním základem zpracování Tvých osobních údajů za účelem poskytování našich služeb je bezúplatná smlouva o využívání portálu Modrá střecha, jejíž stranou je dotyčná osoba.

b) Zlepšování našich služeb

Údaje získané Tvým používáním Naší stránky využíváme k tomu, abychom uměli Naše služby přizpůsobit Tvým potřebám, abychom zajistili stabilitu a bezpečnost stránky a proto, abychom zlepšovali naše služby. Takové údaje používáme pro:

  • analytické účely, abychom rozuměli, jak stránku používáš,
  • zlepšení designu internetové stránky a optimalizaci jejího obsahu a funkcí a služeb, které poskytuje,
  • poskytování lepšího on-line zážitku z naší stránky

Tyto údaje používáme k vytvoření lepší internetové stránky. Stejně sledujeme používání internetové stránky uživateli a shromažďujeme obecné demografické informace. Pomocí těchto údajů jsme schopni lépe pochopit, jak Ty a ostatní používáte internetovou stránku a měřit efektivitu reklamy. To nám umožňuje zjistit, které části internetové stránky jsou pro Tebe nejzajímavější atd.

Neprovádíme profilování Tvých osobních údajů.

c) Informace o aktivitách, které se Tě týkají

Tvou e-mailovou adresu, kterou jsi zadal/a při registraci, využíváme k zasílání oznámení, které souvisejí s poskytováním našich služeb. Během nepřítomnosti na naší stránce Tě mailem informujeme na novou interní poštu na stránce, na nové zprávy v Tvém bazaru, na nová upozornění ze stránky. Nastavení mailových oznámení si můžeš spravovat v upozornění, v Tvém bazaru a v interní poště, kde si můžeš oznámení úplně zrušit nebo změnit jejich intenzitu podle Tvé preference.

d) Newsletter

Pokud nám k tomu udělí souhlas, zpracováváme Tvou e-mailovou adresu za účelem zasílání newsletteru. Newsletter posíláme maximálně dvakrát měsíčně a informujeme Tě v něm o atraktivním obsahu z naší stránky. Marketingový souhlas je dobrovolný a je možné ho kdykoliv odvolat přímo v newsletteru, v nastavení profilu nebo na mailové adrese privacy@modrastrecha.cz.

Právním základem zpracování Tvých osobních údajů za účelem zasílání newsletteru je Tvůj souhlas, který byl udělen podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR, § 13 odst. 1 písm. a) Zákona.

e) Bezpečnost a ochrana práv

Tvé osobní údaje poskytnuté při registraci také zpracováváme za účelem poskytování součinnosti při kontrole / výkonu dozoru podle zvláštních předpisů a za účelem bránění zákonných práv v rámci sporů.

4. Komu údaje zpřístupňujeme?

Ve smyslu GDPR je možné, abychom jako provozovatelé zpracováním osobních údajů pověřili i další osobu, tzv. zprostředkovatele. Takové subjekty pro nás zpracovávají osobní údaje na základě smlouvy, a podle našich pokynů. Také musí přijmout opatření k tomu, aby Tvé osobní údaje byly v bezpečí.

Spolupracujeme s následujícími zprostředkovateli:

Gabriel Ševeček, sídlo Štiavnické Bane 434, 969 81 Štiavnické Bane, IČO: 47968303
 
Peter Pristaš, sídlo Borodáčova 3115/5, 821 03 Bratislava, IČO: 51645742
 
Ondrej Husár, sídlo Macharova 1116/9, 851 01 Bratislava, IČO: 48319899
 
Jaroslav Chrťan, sídlo kpt. Rašu 25 841 01 Bratislava, IČO: 36653764
 
Jaga Media, s. r. o., sídlo Pražská 1279/18, 102 00 Praha - Hostvař, IČO: 27076695 

LORI IT, s.r.o., Račianska 88 B, 831 02 Bratislava, IČO: 50490681
 
VNEt, s. r. o., sídlo Námestie Hraničiarov 39, 851 03 Bratislava, IČO: 35845007 

Jaga GROUP, s.r.o., sídlo Imricha Karvaša 2 811 07 Bratislava, IČO: 35705779
 
Websupport, s. r. o., sídlo Staré Grunty 12, 841 04 Bratislava, IČO: 36421928
 
MailChimp / The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA 

Tvé osobní údaje též mohou být v případě potřeby postoupeny následujícím kategoriím příjemců:

- subjektům veřejné správy a státním orgánům ve smyslu zvláštních předpisů – např. daňovým úřadům, České obchodní inspekci, Úřadu pro ochranu osobních údajů,
- třetím stranám, které jsou zapojeny do probíhajících nebo potenciálních soudních, trestních nebo správních řízení, nebo takovým třetím stranám, které nám pomáhají prosazovat nebo bránit zákonná práva. Informace můžeme sdílet například s našimi právními nebo jinými odbornými poradci.

Souhlasíš s tím, že Tvé příspěvky mohou být také shromažďovány internetovými vyhledávači, jako je Google. Můžeš také povolit přístup i jiným stránkám, jako je Facebook, aby měli přístup a zveřejnili na jejich stránce některý z Tvých údajů včetně Tvých příspěvků na internetové stránce.

5. Předávání údajů do třetí země

Jelikož jsme společnost, která provozuje internetové stránky na území České a Slovenské republiky, předávání osobních údajů probíhá do Slovenské republiky.

Pokud jsi nám k tomu udělil souhlas a Tvoje osobní údaje zpracováváme i za účelem marketingu (zasílání newsletteru), jsou Tvé osobní údaje zpracovávány naším zprostředkovatelem se sídlem v USA. Tento zprostředkovatel provádí zpracování osobních údajů v souladu s těmito Zásadami ochrany osobních údajů a zaručuje přiměřenou úroveň ochrany pro Tvé osobní údaje.

6. Jak Tvé osobní údaje chráníme?

Tvé osobní údaje chráníme v maximální možné míře pomocí moderních technologií. V souladu s GDPR jsme přijali mnohá technická a organizační opatření, která chrání Tvé osobní údaje. Tato opatření pravidelně přehodnocujeme a aktualizujeme.

Máme několik úrovní zabezpečení naší internetové stránky. Zavedli jsme softwarové a hardwarové zabezpečení, včetně brány firewall a šifrování dat určených k ochraně Tvých osobních údajů před neoprávněným přístupem.

7. Jak dlouho údaje uchováváme?

Osobní údaje, které nám svěříš při registraci a které zpracováváme za účelem poskytování našich služeb, uchováváme po dobu trvání Tvé registrace na stránce, protože jsou nezbytné k tomu, abychom uměli Tvé konto provozovat. Bereš na vědomí, že kopii Tvých údajů si uchováváme zálohovanou v našem systému (není viditelná pro veřejnost) ještě po dobu 3 let od skončení registrace, a to za účelem případné potřeby zajištění nebo řešení protiprávního jednání na naší stránce. Bereš také na vědomí, že Tvoje příspěvky zveřejněné ve veřejném fóru zůstávají na naší stránce i po skončení Tvé registrace, protože je to podstata služby, kterou poskytujeme a kterou jsi během trvání Tvé registrace využíval. V případě, že některý z tvých příspěvků ve fóru obsahuje údaje, které mají charakter osobních údajů, obrať se na nás mailem na privacy@modrastrecha.cz. Příspěvky mimo fóra (Tvé inzeráty, Tvé alba, zprávy a články v sekci Fotoblogy) můžeš během trvání Tvé registrace kdykoliv smazat.

Osobní údaje, které zpracováváme pro marketingové účely (zasílání newsletteru), uchováváme 3 roky od udělení souhlasu, nebo do jeho odvolání. Souhlas se zasíláním newsletteru můžeš odvolat dle bodu 10. Odvolání souhlasu.

8. Jaká jsou Tvá práva?

V souvislosti s osobními údaji, které o Tobě zpracováváme, Ti vyplývá několik práv, která můžeš uplatnit:

a) Právo na přístup k osobním údajům

Máš právo na přístup ke svým osobním údajům a na jejich kopii. Pokud Tvé osobní údaje zpracováváme, poskytneme Ti informace o tom, jaké údaje o Tobě zpracováváme, za jakým účelem, komu jsme Tvé osobní údaje poskytli, zda byly přeneseny do třetí země a jak dlouho budeme Tvé údaje uchovávat. Pokud požádáš o kopii elektronickými prostředky, informace Ti poskytneme v běžně používané elektronické podobě, pokud nepožádáš o jiný způsob.

b) Právo na opravu osobních údajů

Pokud jsou Tvoje osobní údaje nesprávné, máš právo na jejich opravu. Pokud jsou neúplné, máš právo je doplnit. Své osobní údaje si můžeš opravit nebo doplnit v nastavení profilu nebo nás můžeš požádat o jejich opravu.

c) Právo na omezení zpracování osobních údajů

Máš právo na omezení zpracování v případech stanovených předpisy, například do jejich opravy (resp. do ověření jejich správnosti) nebo pokud je zpracovávání osobních údajů nezákonné a žádáš namísto vymazání osobních údajů omezení jejich použití, případně už nepotřebujeme osobní údaje na účel jejich zpracování, ale potřebuješ je Ty pro uplatnění právního nároku.

d) Právo na výmaz osobních údajů (být zapomenut)

Máš právo na výmaz údajů v případech, které určují předpisy, pokud není toto právo omezeno právními předpisy. Právo na výmaz se uplatní např. pokud Tvé osobní údaje již nejsou potřebné k účelům, pro které byly získány, nebo pokud odvoláš souhlas na zpracování svých osobních údajů a pro jejich zpracování neexistuje jiný právní základ.

e) Právo na přenositelnost osobních údajů

Pokud údaje zpracováváme na základě smlouvy a zpracování osobních údajů se provádí automatizovanými prostředky, máte právo na přenositelnost údajů (právo získat údaje ve strukturovaném, běžně používaném, strojově čitelném formátu a právo přenést je k jinému provozovateli).

Návrh na řízení

Pokud se cítíš dotčen na svých právech, můžeš podat na Úřad pro ochranu osobních údajů návrh na řízení o ochraně osobních údajů podle § 100 a násl. Zákona.

9. Jak si můžeš uplatnit svá práva?

Pokud splňuješ podmínky, můžeš práva uvedená v kapitole 8. uplatnit následovně:

- písemně na adrese Společnosti 4networks SK & CZ, s.r.o., nebo
- e-mailem na adrese privacy@modrastrecha.cz 

Pokud nebudeš spokojen s tím, jak jsme reagovali na uplatnění Tvých práv, nebo pokud si myslíš, že Tvoje údaje zpracováváme v rozporu s předpisy, máš právo se obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů České republiky, který je naším hlavním kontrolním orgánům.

10. Odvolání souhlasu

Pokud Tvé osobní údaje zpracováváme na základě dobrovolného udělení souhlasu (souhlas se zasíláním newsletteru), uchováváme Tvé údaje, dokud příslušný souhlas neodvoláš. Odvolání souhlasu nemá vliv na zákonnost zpracování před jeho odvoláním.

Tvůj souhlas udělený pro marketingové účely (newsletter) můžeš odvolat v nastaveních tvého profilu nebo přímo v námi zasílaném newsletteru, ve kterém se vždy nachází odkaz na odhlášení se z newsletteru. Pokud se Ti nepodaří odvolat souhlas přes nastavení profilu ani přes odhlášení přímo v newsletteru, můžeš nás kontaktovat na emailové adrese  privacy@modrastrecha.cz.

11. Informační memorandum o zpracování osobních údajů

Tyto Zásady ochrany osobních údajů vycházejí z informačního memoranda o zpracování osobních údajů naší společností. Podrobně si je můžeš přečíst zde:

Informační memorandum o zpracování osobních údajů za účelem využívání služby portálu Modrá střecha

Informační memorandum o zpracování osobních údajů v souvislosti se zpracováním fotografií 

Informační memorandum o zpracování osobních údajů v souvislosti s marketingem

Informační memorandum o zpracování osobních údajů v souvislosti s organizováním soutěží

Informační memorandum o zpracování osobních údajů v souvislosti s cookies

Informační memorandum o zpracování osobních údajů v souvislosti s evidencí pošty

Informační memorandum o zpracování osobních údajů v souvislosti s účetnictvím

Informační memorandum o zpracování osobních údajů za účelem dodání služby klientovi inzerce

12. Změna Zásad ochrany osobních údajů

Tyto Zásady ochrany osobních údajů můžeme čas od času změnit (zejména v případě technologických změn, pokud jsme přidali nové funkce internetové stránky nebo změnili stávající, nebo v případě změny legislativy). Nejnovější a aktuální verze Zásad ochrany osobních údajů bude vždy zveřejněna na naší internetové stránce, i s datem její účinnosti. O aktualizaci Zásad ochrany osobních údajů Tě budeme informovat prostřednictvím interní pošty na naší stránce. Používáním naší internetové stránky po datu účinnosti takových změn máme za to, že ses seznámil se změnou Zásad ochrany osobních údajů a s jejich aktuální verzí platnou v době užívání Internetové stránky.

Poslední revize: 25. 5. 2018