Jak jsme rekonstruovali část 1. - AKCE KAZET - ING. ZBYNĚK KUBALA

15. pro 2015

Aneb jak jsme rekonstruovali

 

Na podzim roku 2014 jsme si řekli, že zrekonstrujeme náš byt v rodinném domě. Návrh jsme již měli od architekta, takže zbývalo sehnat firmu, která by rekonstrukci provedla. Zkusili jsme nějaké firmy kontaktovat, dát inzerát na nejremeslnici.cz, kde se nám firmy ozývaly. Některé byly poněkud chabé - např. pán přijel bez auta v pochybném oblečení až z Frýdku Místku, netuším tedy, jak by k nám vozil materiál. Někdo slíbil, že dorazí a ani nedošel, pak byly firmy solidní, mezi kterými jsme si vybírali.

 

Pan Zbyněk Kubala z firmy AkceKazet se nám jevil mile, všechno by podle něho mělo jít atd. Takže po dvou schůzkách jsme se domluvili, že začnou.

 

Po některých prodiskutovaných věcech - platba DPH atd. jsme se dohodli. Vše mělo být hotovo za 2 měsíce, tedy 60 dnů. Smlouvu jsme nakonec podepsali a jsme moc rádi, že máme aspoň něco, bez aspoň nějaké smlouvy bychom byli u pana Kubaly v pytli. Rekonstrukce měla obsahovat - rozdělení jednoho pokoje na dva, nová podlaha v obývacím pokoji+předsíň, koupelna (sanitu jsme chtěli zpočátku svou), posunutí chodby, zazdění dveří, nové obložky...

 

Měli začít 23.3 v pondělí, ale dal nám vědět, že nestíhá a tedy začnou ve středu 25.3. 2015. Ráno, jak slíbili, tak dojeli. Začali pracovat, naběhl tam "tým" chlapů, kteří do všeho mlátili atd. Vše vypadalo, že to tedy za slibovaných 6 týdnů stihnou (ve smlouvě 60 dnů bylo nadsazeno, prý, ať má jistotu, že vše stihne). Jak jsme se mýlili...

 

Pan Kubala zpočátku vypadá jako milý, starší pán, který vám se vším poradí, ochotný, doveze, zařídí...Ale pouze pokud z toho má pořádné peníze. Již zpočátku věděl, že jsme mohli mít na koupelnu vyhlášeného pána v Polance a tím pádem bychom si to udělali sami, nicméně řekl, že by byl rád, aby to dělali oni. Souhlasili jsme, bohužel. Fotky z rekosntrukce koupelny jsou v albu.

 

Práce pokračovaly plus mínus v pohodě až na pár nejasností, ale vše bylo v rámci nějakých mezí.

 

Menší problém nastal s panem elektrikářem, když již měl většinu svých prací splněných, tak jsme mu připomněli, že by měl udělat elektriřnu i na wc. Ano, máme wc na chodbě za "hlavními dveřmi", ale stále počítáme, že je součástí bytu, také jsme mu řekli, že v chodbě úzké 110 cm a dlouhé cca 4 metry chceme mít dva dráty na dvě světla rovnoběžně se stěnou nikoli že jeden drát bude o pět centimetrů jinde. Nikde jsem doposud neviděla, že by si lidi dávali světla v takové chodbě cik cak. Nastal problém, kdy si to pán elektrikář překroutil a svému šéfovi (pan Kubala) řekl, že si vymýšlíme a chceme něco posunout o milimetry a že jsme si dovymýšleli ještě světlo na wc. To byl pátek, kdy naštvaný pan Kubala volal manželovi a řval do telefonu, co si to dovolujeme. Ano, v téhle fázi všem vřele doporučuji si stáhnout do chytrých telefonů ACC, kdy si budete hovory nahrávat. Nemůžete to nikde použít, každopádně pro Vaši potřebu to bude při komunikaci s firmou velmi dobré. Tohle je pouze doporučení a ne fakt, že jsme my hovory nahrávali...V pondělí jsme se tedy všichni sešli, kdy pan elektrikář řekl své, na což já mu odvětila, že my si nic nedovymysleli, že vše, co jsme chtěli, to bylo sjednáno na začátku a to, že chceme posunout drát, je snad jasné. Pan Kubala vám vše odkýve. Vždy má řeči typu "já bych si to taky nenechal udělat takto" atd. Nevěřte mu ani slovo! Následně byl pan Kubala víceméně naštván a začal nám říkat, že když my se chováme takto , tak on nám taky něco řekne a že otec manžela, který nám na vše dohlížel (ano, má někdy blbé řeči a ano, někdy se motá tam, kde nemá, ale v tomto případě jsme byli rádi, protože co by on nekontroloval a nedrbal řemeslníky, případně nepůjčoval nářadí, to by nebylo!) a že tedy otec řekl, že to jsou čur..i vyjeb..í a pak se pan Kubala otočil na nás a řekl "Pane ..... , my dva jsme vzdělaní lidi", otočil se na mě a řekl " a vy máte co za vzdělání"? Jistě ho uspokojilo, že mám také vš a nejsem "něco méně"  takže řekl, že jistě chápu, že tchán řekl množné číslo a jak si to může dovolit a kdesi cosi. Ano, tchán to řekl, ale také z důvodu toho, že jsme měli nad dveřma zvonek, kde jsme si chtěli dát nový zvonek a jeden chlapec, který si u nás na balkoně hulil trávu přišel, zvonek sundal, uštipnul dráty, že pak nešly použít a pěkně to zadělal maltou a zaštukoval. Myslím, že se tchán nemýlil. Takže při výměně názorů, kdy tchán něco řekl jsem pánovi řekla, ať si udělá pořádek se svýma lidma, když mi tady hulí trávu a mám tady děti, že. Opět výmluvy, že to určitě byl doutník, který tak voní úplně stejně jako tráva atd. ... Hm, daný hoch k nám již nepřišel a prý ho vyrazil, zda to je pravda nevíme. Řekl mu, že si nepřejeme skrz trávu, ať u nás pracuje.

 

To už uplynula doba, kdy měly být práce dokončeny a u nás zůstal pracovat jeden čověk. Stále jsem se ho zastávala a říkala si jaký to není dobrák, bohužel nebyl. Byl to lempl jako všichni ostatní. Pravda, chodil k nám a plno věci dodělal, ale plno věcí špatně! Můžete se podívat na fotografie viz foto. Jejich výtvor koupelny popíšu v samostatném odstavci, protože koupelna si zaslouží speciální odstavec. 

 

Když jsme se ptali proč u nás pracuje jeden člověk, přeci jen jsme se chtěli nastěhovat s dětma zpátky a něobtěžovat rodiče.Již totiž uplynulo 60 dnů a dokonce dalších +30 dnů :/  Prý vzhledem k tomu jak bere tu zakázku, když jsme si od něj nevzali nějaké věci (např. wc nabídl za 3200,- to samé Hornbach 2500,-, baterie Ravak Hornbach 4500,- on nabídl nad 5 tisíc). Chápu, že ten člověk potřebuje z něčeho žít, ale ze začádtku věděl a bylo to jasně řečeno, že sanitu, baterie a i podlahu si koupíme sami, na dveře jsme měli taktéž firmu. Nakonec jsme podlahu vzali od něho - podlaha je ok, ale položení podlahy více než pokulhává. A zbytek podlahy nám pan Kubala dluží do dnes. Dveře jsme si vzali taky přes něj a díky bohu, protože jim neseděli otvory na dveře, takže by to bylo zajímavé, kdyby cizí firma přišla dávat obložky a nesedělo by jim to.

 

Ad podlaha - Zaplatili jsme si o cca 8m2 podlahy více, ať máme na případnou výměnu. Dopadlo to tak, že na vyúčtování byla podlaha zaúčtována tak, jako by ji pokládali. Dnes je 15.12. a zbytek podlahy nemáme. Od sprna nám pan Kubala tvrdí, že ji má v garáži, pak ve sklepě, poté tvrdil, že podlahu nemá. Od 30.9. ho urgujeme, slibuje, slibuje, že podlahu objednal, pak že podlahu neobjednal, ale že ji koupí, nakonec že ji tedy nemá a pak že ji už objednal a že ji nám někdy doveze.

Po dlouhých měsících se pan Kubala uráčil a podlahu nám dovezl 15.12.! Ať si udělá obrázek každý sám!

Pokračování bude v 2. části - koupelna

  • drkvakkdy bude prosím pokračování?