coverphoto
Neaktivní

barca3979

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 7. dub 2009
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
51 příspěvků ve fotoblozích
259 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (2)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Ahojte všichni, prosím o názory na skleník. Chceme si pořídit, možná ještě letos, možná až na příští rok. Ale zajímá mě, zda jít do polykarbonátu nebo do skla. Co slyším, tak polykarbonát nevydrží. U nás i dost fouká, tak se bojím, aby mi dílce neulítly 😃 . Základ samozřejmě uděláme betonový.

  • barca3979
    AUTOR
    Investovat chci max 15 tis. včetně základu.
    • ozzy77Za mne určitě sklo a poradny rám. Rozhodně ty hlinikovy atrapy. Ale někdo zde staví skleník, výrobce ZD Dolní Újezd u Litomyšle, projed příspěvky. Hodně jezdí (jezdil) po výstavách, takže to neni žádnej no name prodejce. Jen teda se sklem musíš už v základu počítat s vyšší cenou.
      Základy si uděláš sama pouze za materiál, na tom nic hrozného není.
      Anebo další varianta je. Kouknout někde po inzerátech, hodně lidí skleníky z různých důvodů ruší. Pak ta konstrukce stačí jenom obrousit a natřít viz můj případ. Takže u mě bude největší investice sklo, a materiál na základy. Skleník mě vyšel na dvoje bonbóny a naftu.
      • barca3979
        AUTOR
        @ozzy77  super, díky za tip. Našla jsem tu diskuzi ohledně skleníku ZD Dolní Újezd a ten je z polykarbonátu právě. Známí mají taky polykarbonát, ale říkali, že je důležitá tloušťka a taky složení, aby na slunci nerozpraskal. A kvůli silným vichrům, které tu bohužel bývají, museli dílce přejet silikonem v rámu, aby neulítly. Sklo je mi sympatičtější, ale zas se může rozbít a za kalené sklo je hodně velký příplatek 😞
        • ozzy77@barca3979  nemyslím diskuzi, ale příspěvek od @skunkos
          Koukni k němu, skleněná skla má. A píše detailní postup.
          • barca3979
            AUTOR
            @ozzy77  aháá, díky 😃
            • marki90Ahoj,mam polykarbonat už asi tak osm let,bez jediné praskliny,jako nový,ustal vichry i kroupy.mame ho jen prisroubovany k zemi bez základu.sla bych do nej znovu.byl myslim z obi za cca 12 tisíc.
              • skunkos@marki90  S polykarbonátem je to čistě o štěstí, časem křehne jako všechny plasty.
                • barca3979
                  AUTOR
                  @marki90  díky za info, pokud půjdeme do polykarbonátu, určitě budeme vybírat větší tloušťku a ověřeného výrobce. Je dobré slyšet, že i tento materiál vydrží, díky 🙂
                  • ozzy77@marki90  prosím tě, prisroubovany k zemi znamená jako jak? Do hlíny? Když nemáš základ? Díky
                    • barca3979
                      AUTOR
                      @ozzy77  jde to zakotvit, našla jsem toto, co mě zaujalo a taky to nepotřebuje základ https://www.lanitgarden.cz/zahradni-ocelovy-sklenik-lanitplast-volha-3,3x4-pc-4mm/, navíc s firmou Lanitplast máme dobré zkušenosti z jiného oboru, ne já, ale manžel.
                      • skunkos@barca3979  Ano, tento skleník jsem už viděl postavěn na dřevěných hranolech. Udělal se obvodový "rám" z hranolů, k tomu se přovrutoval skleník a stojí to pěkně.
                        • ozzy77@skunkos  Jj jasný, ale nerikejme tomu základ. Jakmile se rozbije sklo, nebo výplň tak to ve větru poletí. Místo dřevěných hranolu třeba betonové sloupky, tak asi budiž. Ale když si srovnám tu práci s přípravou, určitě je jednodušší a bezpečnější udělat základ.
                          • marki90@ozzy77  jj do hlíny asi nějaké kotvy nevím přesně ale základy to nemá 🙂