coverphoto
Neaktivní

barcajez

  /  27 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 15. srp 2018
bydlí v městě Děčín
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
22 příspěvků ve fotoblozích
45 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
Stavím důmPrahaDěčín
Sledované fotoblogy (1)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Zdravím všechny, má tu někdo plachtu na zastínění terasy? Zatím tohle léto chceme zkusit bez polykarbonátu. Hodně jsem četla o kočárkovině, nebo má někdo nějaký jiný materiál, případně stránku, kde jste nechávali dělat (aby nás to nevyšlo majlant) ? A rovnou poprosím i jak to máte uchycené, klasická oka v rozích, nebo např. na nějakých pojezdech? Předem moc děkuji za každý tip nebo fotku. 🙂

  • hankaahLoni byly v Jísku za pár korun
    • barcajez
      AUTOR
      @hankaah  mrknu, děkuji
      • adelkavAkorát jsem plachtu objednala, potřebuji pravoúhlý trojúhelník a ještě k tomu nepromokavý. Sami jsme zvědavý, jak to dopadne. Dvě oka půjdou do trámů pod fasádou a třetí cíp bude na sloupu. Objednávám u Hedva Rýmařov.
        • barcajez
          AUTOR
          @adelkav  také mrknu, dekuji 🙂 nepromokava by byla úplně nejlepsi
          • fotrtomMy máme. je to spec.materiál - nepropouští UV a naopak je prodyšný, aby nebylo pod plachtou horko a propouští i vodu - jinak by se plachta "naplnila" při dešti a šla do pryč. Uchycené máme na tzv. gumolaně - být to na pevno, tak to při větru nevydrží a roztrhá se. Když fouká je to síla - máme rozměr plachty 5 x 3 metry - mám v albu (ještě se "starou verzi" terasy). Mimochodem stejnou značku plachet jsem viděl i na restauracích na Krétě, takže asi to nebude úplně blbý materiál. 🙂
            • barcajez
              AUTOR
              @fotrtom  Super, děkuji. Výypadá to pěkně i ve "staré verzi." 🙂 A můžu se zeptat na konkrétní značku té plachty? Takže necháváte normálně venku i při větším dešti?
              • fotrtomplachtu máme z www.houpanicko.cz  materiál. hanSE. Letos bude fungovat 4 léto a furt v pohodě. Pokud víme, ýe má 3 a více dnů být škaredě (vichr z hor, bouřka, uragán a provazy deště), tak ji uklidím, ale normálně déšt zvládá...Jen je to potřeba fak dát na tu gumu. u nás je fy prodejna Lanexu, který je vyrábí, takže bez problému. ale určitě se to dá sehnat v železářstvích. je to takový ten material, jak jsou tzv. pavouky na ukotvení nákladu do auta. Ideálně průměr cca 1cm a víc.
                • barcajez
                  AUTOR
                  @fotrtom  jasne, moc dekuji za odpověď 🙂