coverphoto
Aktivní

bayt

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 24. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Přestavuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
129 příspěvků ve fotoblozích
2 793 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (33)
Kolekce
  • Co mě zaujalo
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

PIR čidla na světlo - kde je máte a doporučujete? Máme WC i šatny bez oken a původně jsem je zvažovala, elektrikář nás spíš odrazuje, že i ta lepší umí být poruchová a je to spíš k vzteku.

  • petr90Já mám jedno čidlo akorát v chodbě kde nejsou okna, ale jsou tam i samostatné světla na vypínač. Takže když se jenom projde, tak to své splní a jediné doporučení od prodejce bylo, abych nekupoval to nejlevnější čidlo a zatím nemám problém.
    • sarkatrPohybové čidlo bych na WC určitě nedávala. Máme to v práci a je to k vzteku, když světlo po určité době zhasne a vy musíte mávat rukou, aby vás čidlo zaznamenalo a zase rozsvítilo, v určitých situacích to není zrovna komfortní a v některých dokonce nemožné (vzpomínám si na moje těhotenské nevolnosti s hlavou v míse a kolem mě tma 😃, mávat rukou jsem fakt nezvládla). Dává mi to smysl na té chodbě nebo schodišti vždy s možností i ovládat světlo vypínačem, jak píše Petr přede mnou.
      • ozzy77@sarkatr  a hlavně je to děsnej pruser u chlapa při vykonávání malé potřeby 🙂
        • ozzy77kdybys měla loxone, muzes si dát pohybové čidlo, které je zároven i čidlo přítomnosti a nikdo mávat rukou nemusí. Ale jestli to existuje i ve verzi bez chytrého systemu tak to nevím, zkus prověřit
          • sarkatr@ozzy77  to nemůžu posoudit, myslela jsem že chlapům na to stačí jedna ruka 😅
            • bayt
              AUTOR
              @ozzy77  Jenze elektrikar tvrdi, ze i kdyz to je cidlo pritomnosti, reaguje to do urcite miry na pohyb..a zhasina...