coverphoto
Neaktivní

betra

Bětka  /  34 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 5. lis 2012
bydlí v městě Benešov
Info o bydlení
Stav   Zařizuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
8 příspěvků ve fotoblozích
0 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (1)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Holky a dámy. Prosím o radu. Chceme si vzít hypotéku. Hodnota nemovitosti je 1.950.000 ,- potřebujeme ale celou částku. Jak se hypotéka vyřizuje? Žadatelem je můj skoro manžel a spolužadatelem naše rodinná příbuzná, která je na mateřské a bude moct doložit pouze mateřskou. Je takovýto postup možný a u které banky...?

  • ledoSpolu si ji vzít nemůžete? Ta příbuzná je odvážná, že si chce vzít hypo na něco co nebude její.
    • janickasyslicektak nejlepší by bylo si to vzít spolu, my máme byt s přítelem taky na sebe a až se vezmeme, tak si akorát předěláme nacionále a tak 😉 jinak máme 95% hypotéku u Komerčky, dají ti i 100% (podle příjmů teda samozřejmě), stejně tak u Spořky, dál nevim, je to už dva roky, co jsme to řešili 😉
      • betra
        AUTOR
        @ledo  tak v rodině by si měli asi lidi navzájem pomáhat.
        • kacka.lU které banky si asi budete muset obchodit vy. každopádně nevím jaký má manžel příjem, ale spolužadatel na mateřské není příliš bonitní. 🙂 resp. asi vůbec, ale nejsem poradce. My jsme tehdy museli dokazovat, že jsou naše příjmy nad 25tis. 🙂 jaká banka- hlavně ne česká spořitelna. 🙂 .-)
          • kacka.lA nestačí to manželovi samotnému? Vůbec bych tam spolužadatele s mateřkou asi nedávala. To už jsou podle mě lepší rodiče.
            • betra
              AUTOR
              @janickasyslicek  nemůžeme si jí vzít oba, já tam být nesmím. Mám šikovného příbuzného díky němuž mám vroubek.
              • betra
                AUTOR
                @kacka.l  Rodiče být bohužel nemůžou, protože jsou důchodci. Radim má čistý příjem 18.000 a hypo jsme chtěli na 1.950.000 což bohužel on sám nestačí, když 5.700,- platíme auto
                • janickasyslicek@betra  no nám dali hypotéku na 1.690.000,- na příjem asi 23.000,- čistého v pohodě, že bychom si prý mohli vzít nemovitost až za 2.100.000,-, jenže ta splátka by byla ukrutná...
                  • janickasyslicek@betra  a stejně bych se zkusila zeptat, jestli to nemůžeš mít na sebe přímo v bance 😉 třeba by se to dalo nějak vyřešit 😉
                    • moniinomJá teda docela obdivuju tu spolužadatelku, ono nikdy nevíš, co se třeba jednomu z vás stane a oni to budou vymáhat po ní, chápu to tak, že ty si jí vzít nemůžeš protože máš nějaký problém, díky kterému by ti banka nepůjčila, ale každopádně mateřská a 18000 mi přijde docela málo na takovou sumu, po nás chtěli na podobnou částku min. 30000 a je to půl roku.
                      • betra
                        AUTOR
                        my máme dohromady příjem 32.000,- prošly bychom na 2.250.000 ale tady jde o to,že díky jedné ženě mám já vroubek jako dlužník, takže by nám to kvůli mě neschválili.
                        • betra
                          AUTOR
                          @moniinom  nevím, proč by se mělo něco z nás stávat..... Začínám litovat toho,že jsem sem vůbec něco psala...fakt
                          • moniinom@betra  no a nemáte tedy v rodině někoho jiného, kdo by mohl být spoludlužník? Já osobně bych se takto neupsala nikomu, mám z toho strach, ale chápu, že to má každý jinak.. Omlouám se, to není myšleno nijak špatně, já jen, že se vždycky může někomu něco stát ve smyslu, že nebude schopný platit.. prostě jen obdivuju tu vaší příbuznou na mateřské.
                            • betra
                              AUTOR
                              @moniinom  bohužel nemáme. Budeme asi muset nadále žít v podnájmu v bytě, kde platíme 10.000 nájem
                              • moniinom@betra  myslím si, že v tom budou hrát roli detaily, přesné částky, to auto atd. jinak je vám schopná tako půjčit skoro každá banka, buď si to obejděte vy, nebo což mi přijde lepší, si najděte nějakého dobrého poradce, který vám poradí přímo na tělo.