coverphoto
Neaktivní

chaloupka

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 22. čvc 2010
bydlí v městě Plzeň
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
6 příspěvků ve fotoblozích
38 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
Sledované fotoblogy (32)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Bydlíme moc natěsno a už několik let se to snažím vyřešit koupí nemovitosti. Nějaké zkušenosti s opravnou starého domu mám, ale znovu jsme skončili tam, kde začali. V současné době jsem se odhodlala a situaci řeším vlastní stavbou "od základů". Snad mi tedy bude...

Řeším, komu zadat projekt. Jestli projekt vč. detailu v interieru, nebo projekt pro stav. povoleni. Přeci jen bych ráda ušetřila, ale je to na správném místě?

  • bakamovaJestli to nebude dům katalogový kde přesně vidíš kde co asi tak bude volila bych variantu projekt +detail.
    • chaloupka
      AUTOR
      @bakamova  katalogový nebude, mám sice představu, ale ne dost jasnou, aby mohl přijít projektant a podle toho to vyřešit. Potřebuji přeci jen poradit a dotáhnout to do maličkostí. Proto se vnitřně přikláním k řešení přes bytového architakta. Ale rozdíl je 40 tisíc. A to je dost.
       
      • bakamovaNo to je dost.
        • kasha@chaloupka  a já bych si to vnitřní uspořádání řešila podle sebe! Vždyť víš jak život chodí a co chceš jak. Nebo ne? Také je možné projit mraky projektů na netu a nějaké, který Tě zaujme přebrat a pozměnit k obrazu svému. Bytové archïtekt je dobrý, ale opravdu si myslim že spíše do těch megamoderních stavení. Co udělá v roubence. Kamarádka chodila na pozemek a dívala se jak ji tam svítí sluníčko, a podle toho si určila pokoje. Ložnice nedávat na západ a ani jih, a podobné poučky. Nebo kniha feng šuej je prima, ,,, tedy je jich hodně, ale na netu se také najdou věci. Klidně si něco nakresli a hoď tady, lidé se Ti k tomu nějak vyjádří a budeš mít zase názory. BOjím se arch. budeš muset stejně říci co chceš a on to jen zkreslí, co? 🙂)
          • chaloupka
            AUTOR
            @kasha  Máš pravdu, měli jsme schůzku, vyptával se co a jak, celou hodinu jsem vyprávěla, jak to myslím, přišla jsem domů a bolela mě hlava. A pak jsem si řekla, že jsme si snad ani nerozumněli. Poptávala jsem projektanty ještě před tím, než jsem se rozhodla pro roubenku. Takže jsem teď zase na začátku a projekt zadám firmě, která bude stavět.
            • kasha@chaloupka  Jejda to je zapotřebí mnoha mnoha hodin a vymýšlení,,, je to moc peněz a tak se to musí všechno promyslet a stejně bude omylů,,, říká se, že až třetí dům je optimální 🙂)) to sice není nejradostnější zpráva, ale všichni to přežijí 😃DD
              • chaloupka
                AUTOR
                @kasha  Ano, ale my jsme nepracovali "naostro". Měli jsme schůzku, na které se snažili mě přemluvit, abych si vybrala právě bytového archit. (jak jsem psala dříve). Určitě, výběr a plánování potřebuje svůj čas, a jak říkala kamarádka, která letos postavila s manželem dům, byla to ta nejlepší doba z celé stavby.
                • kasha@chaloupka  AAA 🙂 tak to jsem netušila, to mi uniklo 🙂 ... ted už malinko pochopuji 🙂 Tak držím palečky!!! 🙂